Derfor blir Ivancsik i Elverum! – Elverum

Derfor blir Ivancsik i Elverum!

Han har nylig signert en ny ett årskontrakt med Elverum Håndball, men hvorfor blir han egentlig i Elverum? Vi spurte han like greit før den viktige kampen mot Haslum i sluttspillfinalen!

Du har spilt her i drøyt 4 måneder nå, hva er det som gjør at du signerer en ny kontrakt med Elverum Håndball?

Jeg liker alt ved Elverum! Klubben og fansens holdninger, stabiliteten og profesjonaliteten til organisasjonen og ikke minst en veldig viktig ting; Den skandinaviske mentaliteten! Hvordan man takler alle de dagligdagse tingene, drar på trening og gjør din jobb, gjør ditt aller beste hver dag med en positiv holdning, det er en mentalitet som fasinerer meg.
Det var ikke lett å komme her til en helt annen stil og håndballtaktikk, fra den spanske stilen man hadde når jeg var i Veszprem. Nå føler jeg at jeg er helt integrert i laget og den nordiske håndballstilen passer meg godt.
Denne serien er veldig sterk og vi har mange spennende og kvalitetsmessige kamper. Jeg er veldig glad for at jeg tok denne utfordringen i Januar, jeg har alltid ønsket å prøve meg i norden.

 

Hvorfor valgte du Elverum, fremfor andre mulige klubber?

Jeg liker meg veldig godt her. Jeg synes vi har et veldig godt lag og jeg er veldig glad for å være en del av dette laget. Treneren stoler på meg, jeg blir respektert av alle, byen og mentaliteten her er fantastisk. Når man går inn i en ny kontraktsperiode må man ta noen vurderinger, ikke bare en. Her i Elverum er det veldig mye som stemmer med mine tanker, familien min liker seg her, noe som betyr mye for meg. Så lenge de er glade så er jeg glad.

 

Det tyder på at du liker deg godt her i Elverum. Hva er det med Elverum som du liker så mye?

Elverum er en vakker by med mengder av muligheter. Selv om det er en liten by, har du alle muligheter. Med barn er alt mye enklere når man bor i en litt mindre by. Jeg har merket meg at det er mange sportsfasiliteter her, så jeg forstår nå hvorfor så mange her driver med idrett. Jeg føler iblant at Elverum er idrettens by, med mange gode idrettsutøvere.
Den eneste negative opplevelsen jeg har herfra så langt er at i Februar, når det var minus 20 grader, så ville ikke bilen min starte om morgenen. Her om dagen hadde vi derimot 25 plussgrader og solen skinner nå om dagen.

 

Nå spiller vi finale i sluttspillet. Om vi vinner går vi til Champions League igjen. Hvor viktig er det for deg, med tanke på ditt valg om å bli i Elverum.

Naturligvis vil alle spille i håndballens høyeste nivå. Jeg har spilt i Champions League i nesten drøyt 8 år, og digger virkelig den atmosfæren og det høye presset i Champions League-kampene.
Men akkurat nå er mitt fokus kun på å slå Haslum ut av sluttspillet. Vi må gjøre alt steg for steg. Vi må slå Haslum to ganger. Det vil bli harde kamper, de stiller også med et veldig godt lag, men vi skal gjøre vårt beste for å sikre gullet og Champions League til Elverum igjen!
 

/Magnus Stenseth