Vi er underdogs mot Haslum – Elverum
Luka Mitorvic og Elverum møter Haslum i finalen.

Vi er underdogs mot Haslum

Ah, nå er det endelig duket for sluttspillsfinalen i sluttspillet. Etter å ha slått ut BSK i den siste kampen i semifinalen skal vi nå opp mot storfavoritten Haslum. Haslum tok jo sølvmedaljen med minst mulig margin og får derfor den viktige fordelen med hjemmebane i sluttspillet. Derfor ser vi på det som en nesten umulig oppgave som venter oss i Nadderud Arena.

 

Etter forrige møte med Haslum har vi hatt en lang ferie før vi startet sluttspillet med å vinne over BHK, og deretter mot BSK. Haslum slo enkelt Kolstad før de overbevisende slo ut Halden over 3 kamper. Tom-Eirik Skarpsnos menn er litt der Elverum var i fjor. En relativ smal tropp der de 7-8 samme spillerne spiller hele tiden. For Elverum har mange av de unge spillerne utviklet seg enda bedre enn hva Haslums unggutter har gjort. Noe som gjør at de i helhet har den sterkeste stallen. Selv spillere som Stegavik, Mitrovic, Lindboe og Ivanscik kunne fått problemer med å spille seg inn i 7ern til Haslum.

 

Sølvkampen før påske endte som kjent med en 3målseier til Elverum. Etter å ha ledet med 6-7 mål på det meste var det veldig bittert at sølvet ble igjen i Bærum. Vi gjorde en helt grei prestasjon, men dessverre for oss klarte Haslum å komme tilbake helt på slutten. Den gangen hadde vi en fantastisk supportergjeng med oss. Denne gangen dobler vi antall busser og kommer med «mætti» folk som kommer til å ta over hele hallen. Det kan derfor bli veldig travelt for «supporterne» til Haslum på onsdagskveld.  En stor takk rettes til våre supportere: TUSEN TAKK! Dere er fantastiske.

 

Haslum er helt avhengig av de at Røe og Patriksson er på nivå, for bak de to er det tynt, ja skikkelig tynt. Det kan hende Skarpsno har en lur taktikk med å bruke Schønningsen eller Søndenå i midten, men det går uansett utover kvaliteten i angrepsspillet. Haslum har to gode keepere som spiller ganske bra annenhver gang. Tjemsland med god rutine og Aasheim som er ung og uredd. Bra duo i kassa.

 

Ute på kanten har vi i Elverum blitt mer og mer imponert over Sebastian Barthold. Kantspilleren som var linket til Elverum i en periode har virkelig utviklet seg de siste sesongene. Nesten sesong skal han bekle posisjonen alene etter at det ble klart at August Pedersen går til Arendal.

 

For Elverum gjelder det egentlig å komme opp på nivået som de hadde i hjemmekampen mot BSK. Klarer gutta det så kan det være at det blir bare to kamper i denne finaleserien. Forutsetningene for det er selvfølgelig mye vanskeligere ettersom at Haslum er det beste gjenværende laget i sluttspillet, mens vi kanskje har det høyeste toppnivået. Dessverre for oss har vi ikke stabiliteten eller kontinuiteten som Haslum har, så vårt 5.gull på rad er langt i de fjerne. Men vi lover å kjempe med nebb og klør til siste slutt.

Stegavik&co håper de klarer å levere en god prestasjon borte mot favorittene fra Bærum
Stegavik&co håper de klarer å levere en god prestasjon borte mot favorittene fra Bærum

 

Haslum vet at de må vinne i Nadderud Arena i morgen. For oss gjelder det å komme igjennom kampen med god selvtillit. Selvsagt er seier mulig, men vi må mørne den tynne stallen til Haslum over 3 kamper for å ta igjen seieren. Det blir uansett spennende å se om vi er oppe på nivået til Skarpsnos menn.

 

Elverum stiller skadefrie til dagens kamp mot Haslum.

 

Kampen kan følges på Ostlendingen elle Eurosport.

 

Avkast er klokken 19:15.

 

HEIA ELVERUM