Best i alt når det gjaldt! Seier 28-23 over Haslum – Elverum

Best i alt når det gjaldt! Seier 28-23 over Haslum

Haslum-Elverum 23-28

De var Haslum og Adam Nyfjell som startet kampen best. Svensken som skal erstatte Magnus Gullerud i Danmark skaffet både straffe og mål for vertene fra Bærum. Selv om Anders Røe fikk en billig utvisning, så klarte ikke gjestene å ta kommandoen i kampen. I undertallet klarte Joakim Patriksson å score Haslums 3.mål. Haslum ledet 3-1 etter 5 minutter.

Elverum dro tidlig på seg to greie utvisninger og Haslum hadde en gyllen mulighet til å rykke ifra. I stedet for var det Lindboe og Elverum som klarte å redusere i undertallet. I angrepet etterpå snapper Ivanscik opp ballen fra Anders Røe, angrepet ender ikke i mål men Elverum gjorde likevel en fin periode i undertallet. Like før Øverby kommer ut fra sin utvisning er det Børresen som måtte sette seg etter å ha taklet Patriksson fra siden. Etter 10 minutter ledet Haslum 4-2.

Dommerne viste seg frem i starten av kampen. Utvisningene haglet begge veier. Luka Mitrovic fintet Nyfjell som måtte bruke ufine midler når han prøvde å stoppe årets spiller i Grundigligaen, utvisningen var kanskje litt billig, men svenskens protester førte ingen veier. Lindboe satte straffekastet som Mitrovic skaffet sikkert i mål.

Ivanscik utlignet til 5-5 etter at forsvaret til Elverum gjorde en god aksjon i forsvar. Lobben er så følsom at Håvard Aasheim kjente den kilte på fingertuppen før den danset seg inn i målet. Petter Øverby sendte Elverum for første gang i ledelsen til 7-6 etter at han fikk en fin pasning fra lagkamerat Erik Toft. Øverby og Toft kjenner hverandre godt etter spill i samme klubb i 10-12 år.

Elverum og Ivanscik fikk en gyllen mulighet til å føre laget opp i en 3 måls ledelse, men han satte ballen i stolpen. Haslum gikk rett i angrep og Nyfjell reduserte. Etter 17 minutter var stillingen 8-7 til gjestene fra Elverum.

Lindboe lekte lett inn to scoringer og Elverum tok virkelig Haslum på deres styrker. Bakerst reddet Nergaard baller og fremover løpte kantspillerne til Elverum. Til tider kjørte de over et svakt Haslum. Mange enkle mål for de svarte og hvite. I det etablerte hadde en skuddkåt Erik Toft funnet fram siktet. Elverum ledet 12-8 etter 20:50 spilt.

Lars Nordberg tricket inn en fin scoring for gjestene og i forsvaret etterpå fikk en billig utvisning i det han taklet Boilesen. Haslum og Schønningsen gjør en teknisk feil og scorer ett mål i undertallet.

Morten Nergaard gjorde en fantastisk dobbeltredning på stillingen 13-10 til Elverum. Først prøver Pedersen seg ute på kanten før Nyfjell brenner returen. Fantastisk bra av keeperen fra Elverum som førøvrig gjorde en stor kamp i målet til de svarte og hvite. Strekspiller og 2meters mannen Petter Øverby trekker frem en trickskudd som til og med hadde imponert Lindboe. Øverby følger opp med et enda bedre returløp. Så fort har ikke gruegutten løpt noen gang. Det er tydelig at dette er finale og at årets strekspiller i Grundigligaen har lyst på sin første tittel med Elverum.

At Nyfjell i det hele tatt velger å protestere på sin 2.utvisning er faktisk helt sjukt. Nyfjell treffer Erik Toft rett i halsen og fikk en fortjent pause på benken. Overtenning av den svenske strekspilleren til Haslum, som ble litt preget av dette i resten av kampen. Elverum og Ivanscik brant den første muligheten til å øke til 15-11. I stedet scoret de i angrepet etterpå ved Stegavik. Elverum gikk til pause med 15-11 etter at Schønningsen brant det siste forsøket med Nergaard som var meget god i den første omgangen.

Haslum startet den 2.omgangen best. Nergaard og Elverum sto godt bakover men fremover brant de en del skudd mot Aasheim som gjorde at Haslum fikk kjørt etter. Haslum er gode når de vinner enkle baller bak og kan løpe etter. Adam Nyfjell satte to nye mål og stillingen etter 36 minutter var stillingen 16-14 til Elverum.

Nergaard vant keeperduellen mot Aasheim

At Erik Toft fikk gå opp så fri som han gjør etter 39 minutter spill er for meg en gåte. Toft som gjorde en meget god kamp for gjestene banket ballen i lengste kryss bak Aasheim. Stegavik satte også en ball og Elverum ledet med de 4 målene de hadde til pause etter 40 minutter.

Bortelaget så seg ikke tilbake etter dette. I det de svarte og hvite ledet med hele 5 mål måtte Skarpsno ta en timeout. 42:39 var spilt da det grønne kortet på lagt. Haslum gjorde som avtalt, et godt angrep, men et godt skudd av Anders Røe blir reddet av en enda bedre kaptein fra Elverum.

Timeouten ga null effekt for de røde. Elverum setter alt fremover og bakerst har de Nergaard som leker seg med Søndenå og Schønningsen. Lindboe tricket inn en straffe for Elverum etter at Børresen blie hindret alene med Tjemsland, som hadde kommet inn i målet til Haslum. Lindboe førte laget sitt opp i en 8 måls ledelse.

Det hele endte med en skikkelig lekestue på Elverum nye hjemmebane. De svarte og hvite er best i alt. Børresen lekte inn en scoring i det han tricket forbi en utrusende Tjemsland. Haslum lå bak på stillingen 26-17 i det Skarpsno prøver ett siste forsøk.

Elverum var så gode at Haslum ikke har noe som noe som helst mulighet i kveldens kamp. Dessverre klarer ikke storfavoritten fra Bærum å benytte seg av den første matchballen.

Elverum vinner tilslutt 28-23 etter at Elverum lot Haslum få score noen billige mål på slutten. Haslum må nok opp en del hakk om de skal ta med seg en seier fra Terningen Arena.

Verdt å merke seg var at Elverumsingene Toft, Børresen, Nordberg, Øverby noterte seg for 10 scoringer for gjestene. Keeper Morten Nergaard var banens beste. For Haslum var det Anders Røe(3) og Boilesen(2) som var de eneste haslumguttene som scoret mål.

Elverums toppscorer ble André Lindboe med 9 mål.

André Lindboe hadde en meget god dag på jobben!
André Lindboe hadde en meget god dag på jobb!

På søndag er det ny kamp fra 0-0. Kom i Terningen om du har lyst å se det beste av norsk håndball.

Takk til alle som hjalp oss til seier i Nadderud Arena (vår 2. hjemmebane)