TILBAKE I DET GODE SELSKAP! – Elverum

TILBAKE I DET GODE SELSKAP!

En av de sterkeste opprykkskandidatene i 1992, Fjellhammer, møtte Elverum i Elverumshallen den 26. januar foran 1000 tilskuere som været en opprykskamp. Elverumsgutta vant kampen 23-17 og trener Thorir Hergeirsson var ikke kjent for å komme med ros i tide og utide, hadde nå faktisk nettopp det på lur. Det var dette han hadde ønsket seg: “ Bombesterkt forsvar, rette besluttsomheter i angrep, ingen nervøs utålmodighet, og best av alt: Vi holder nivået gjennom hele kampen i årets viktigste kamp, med årets beste spill for årets beste publikum!” Tomas Gustavsson hengte seg på rosen og sier at ingenting er så inspirerende som et slikt publikum!

Selv om opprykket allerede var klart etter to kamper i Bergen i mars 1992, mot henholdsvis Tertnes (seier 25-19) og mot Åsane (uavgjort 24-24), så var det ikke snakk om noen form for opprykksfest før siste kamp var spilt. Thorir var helt klar på det og det ble derfor improvisert en tilstelning i Elverumshallen da de kom hjem fra Bergen.

Omlag 50 patrioter fra den indre kjerne i Elverum-håndballen tok tak og ordnet med rød løper, flombelysning, norsk, svensk og islandsk flagg, sjampanje, “ferske” T-skjorter, hyllingssang og hjertelig stemning. På toppen av det hele politibil med blålys for eskorte den siste biten hjem fra Gardermoen. I Elverum ventet mottaker-komiteen på heltene på rød løper inne i Elverumshallen. Kaptein Grimur Hergeirsson takket for velkomsten på vegne av spillerne og Tomas Gustavsson fulgte opp sterkt beveget etter opplevelsen. Det var ett eller annet ved opptrinnet, en hjertelighet som ikke var til å ta feil av.

Elverum håndball herrer var tilbake i det gode selskap etter 15 år i skyggenes dal!

Vi tar denne positive hendelsen med oss inn i sluttspillfinalene mot Haslum og spill i Champions Leauge i 2016/17!

God helg på rød løper!

Hein S. Ekeberg