Kan 70 års tradisjon og historie toppes med GULL i kveld? – Elverum

Kan 70 års tradisjon og historie toppes med GULL i kveld?

Det står om Champions League- det står om Elverum sjuende sluttspillgull! Det står om å sende Haslum slukøret hjem til Nadderud!

I skrivende stund, den dag i dag for 70 år siden ble Elverum Håndball stiftet. Få visste den gang hvor det hele skulle enda. Klubben har vokst fram til å bli en av Norges største håndballklubber, som de siste årene har levert helt i toppskiktet av norsk topphåndball. Fire strake sluttspillgull har Elverum plukket med seg de siste fire sesongen.

For et år siden sto vi der vi står i dag, men med et litt annet utgangspunkt. Vi sto med lua i hånda, med økonomiske problemer og uvissheten var til å ta og føle på i hele håndballnorge. Samtidig kjempet spillerne om sluttspillmesterskapet og deltagelse i Champions League.

20.Mai 2015 var sluttspillgullet et faktum! Elverum vant borte mot Bodø og fjerde sluttspillgull på rad var en realitet.

Høsten 2015 var det duket for Champions League i Terningen Arena. Elverum viste styrke og tok seg rett videre fra kvalifiseringen, det var starten på nok et eventyrår for Elverum Håndball.

Elverum tok poeng mot de Europesike storlagene og overrasket hele håndballeuropa. Selv om vi ikke kom videre fra gruppespillet, viste vi styrke og samhold mot pengesterke storlag, som har håndball som jobb.

Hjemme i den norske serien gikk gutta på noen blemmer, sammen med 2 minuspoeng grunnet de økonomiske problemene ble det tøft for Elverum å kjempe om seriemesterskapet.

Elverum har i vårsesongen kun tapt 1 kamp. Den var mot Bækkelaget i sluttspillets semifinale. Nå er det tid for avgjørende kamp i sluttspillfinalen. På andre siden av banen står erkerivalen Haslum Håndballklubb.

Haslum og Elverum har i mange år kjempet til siste slutt om titlene. I serien sto kampen om sølvet. Selv med seier i siste seriekamp røyk Elverum på målforskjell og måtte se Haslum feire sølvmedaljen som om de hadde vunnet gull.

Igjen har vi fått drømmeoppgjøret, igjen er det grand finale mellom lagene som elsker å hate hverandre. Temperaturen før, under og etter kamp brer seg utover hele Norge. Det er tid for å vise muskler, tid for å bevise, tid for å gå i krigen!

Søndag står kampen om Champions League. Elverum leder an med seier i første kamp, og kan avgjøre det hele foran et fullsatt TERNINGEN ARENA, hele håndballnorges frykt!

Elverum skapte hjemmebane i Nadderud Arena i første finalekamp. Vi tørr påstå at over 400 Elverumsinger hadde tatt turen til Haslum og eide hele hallen.

I morgen møtes Elverum og Haslum til Norges Tøffeste Håndballshow igjen. Sitteplassene er så godt som revet bort, ståplassene er sluppet. For Elverum kan 70 års historie toppes med Elverums sjuende sluttspillgull ved seier. Haslum kjemper om å få en ny avgjørende kamp på hjemmebane.

Søndag 17:50 er det tid for å befinne seg i Terningen Arena. Da kan det avgjøres! Når Taiga`n har sørget for at Jan Teigens Optimist har runget utover hele Elverum, da er det klart for avkast foran Norges beste håndballpublikum i Norges Håndballby nr 1!

Velkommen til sesongen siste hjemmekamp, ta med deg alle du kjenner og bli med på showet!

HEIA ELVERUM!

 

/Magnus Stenseth