Apelgren og Hamar oppsummerer 2015/2016 sesongen! – Elverum

Apelgren og Hamar oppsummerer 2015/2016 sesongen!

Sesongen 2015/16 er over, GULLET feiret og seiersrusen har så vidt lagt seg hos spillere, ledere, samarbeidspartnere og Fans i Elverum Håndball. Det Femte strake sluttspill gullet til klubben er ett faktum, imponerende vil mange si. Ikke mindre imponerende er det at klubben nå har vunnet den viktigste tittelen i Norge for 3 gang på de 4 siste sesongene, og 2 ganger på rad etter at man omorganiserte og la Champions League billetten til sluttspillet.
«Vi er ikke best enda, men vi skal bli det.»
Disse ordene kom fra vår forgjenger Christian Berge i Østlendingen dokumentaren «kampen om Håndballtronen» i 2011. I dag, 5 år etter, kan vi bekrefte som så ofte før, at Christian fikk rett. Sesongen 2015/16 har vært en stor suksess med bedring av økonomi, debut i Champions League, +7 mål i snitt pr kamp i vårsesongen og på imponerende vis seier i ett sluttspill som sikrer nye muligheter i Verdens viktigste klubbturnering. Det er med stor ydmykhet vi i dagens trenerteam jobber videre for å ivareta og videreutvikle det produktet Elverum Håndball har blitt og skal fortsette å være i fremtiden.

 

DSC_2801

Denne sesongen har bært preg av store opplevelser for oss som jobber i laget. Når resten av lagene i grundigligaen debuterte her hjemme reiste vi til Bosnia for å forsøke kvalifisere oss for Champions League. Vi vant den første kampen oppskriftsmessig og satt oss ned på tribunen for å se hjemmelaget Banja Luka spille mot HC Alpla Hard. En kamp på imponerende høyt nivå, med ett publikum som viste en publikumskultur vi fra Elverum ikke har vært i nærheten av å oppleve før. Østerikerne vant og vi dro litt slukøret hjem til Hotellet, dette kom til å bli tøft i finalen. Etter noen timer video innser vi at publikum nok skapte en stemning som ga kampen en ramme vi ble påvirket av. Alpla Hard er gode, men de er ikke uslåelige! Vi la en plan, vi gikk gjennom den med spillerne til minste detalj og vi forsøkte å vekke vinnermentaliteten som vi vet disse spillerne oppe i skogen hos oss er gode på. En forrykende håndball kamp senere var vi klare for verdens største klubb turnering. Elverum Håndball er på mange områder blitt størst i Norge, vi har størst budsjett, mye publikum, bra fans og stor interesse rundt oss. I EHF Champions League er vi minst, på alt!
10 kamper, 7 poeng, noen oppturer og noen nedturer senere kan vi si at denne opplevelsen ga mersmak. Vi har vunnet borte mot Kadetten, blitt ydmyket av Skjern på hjemmebane, blitt bortdømt i øst Europa, reddet uavgjort i siste sekund i ett fullsatt Terningen Arena og Vunnet kamp på hjemmebane. Elverum Håndball har ikke bare deltatt, vi har bidratt til å gjøre verdens største klubbturnering til det den er, ett håndball show uten sidestykke.
Hjemme i Norge hadde vi tapt noen kamper, og selv om vi havnet litt bakpå i serien så må vi innrømme at cuptapet borte mot Halden var det som svei mest. I Elverum er cupen viktig, og vi er utrolig motiverte for å bite godt fra oss her til høsten. I seriespillet var dessverre situasjonen slik at vi startet med minuspoeng og etter høstsesongen hadde vi tapt 4 kamper. Dette er nok til at du ikke kan vinne seriespillet. Det er tett i toppen og vi må bare ta til oss kunnskapen fra eventyret i Europa denne sesongen inn i neste sesong om vi skulle havne i samme situasjon. Etter dette kom den eventyrlige vårsesongen med 15 seiere på 16 kamper og ett snitt på +7 mål i målforskjell pr kamp. En imponerende statistikk som vi er utrolig stolte av.

 

apelgren

 

Vi vil benytte denne anledningen til å takke den fantastiske arbeidsgjengen som har stått på for å gi oss disse mulighetene, både i Europe og hjemme i Norge. Til supporterne som alltid er der for oss og reiser nær sagt verden rundt for å følge oss. At noen tar en 17-18 timers reise til Romania for å følge oss i en enkelt kamp sier noe om publikums kulturen i Elverum. Uten denne hadde det ikke vært i nærheten like gøy å holdt på for alle i og rundt laget. Vi vil takke alle våre små og store samarbeidspartnere som bidrar slik at vi får forutsetninger til å lykkes, og administrasjonen som legger til rette for oss slik at vi kan ha fokus på de rette tingene. I tillegg har vi Norges beste team med Roger og Jonny, Hanne og Øyvind som sørger for at alt går på skinner i det daglige.
Til slutt vil vi takke vårt fantastiske styre, som ikke bare er på god vei til å snu den økonomiske situasjonen i klubben, men de har gjort det samtidig som de har opprettholdt en sportslig satsing i Norges toppen. Dette er imponerende, og vi er utrolig takknemlig for den støtten vi har fått i vårt arbeid.

 

næss hamar

Vi gleder oss til fortsettelsen og går inn i en ny sesong med stort arbeidsmot og iver etter nye suksesser med klubben. Vi skal jobbe hardt hver dag for at Elverum Håndball også i fremtiden skal ha Norges beste lag på herresiden, og håper du blir med oss på reisen. Kjøp årskort i sommer, så skal vi love å underholde deg i Terningen Arena til høsten !!

 

Håndball Hilsen
Micke og Raymond