Björkman legger håndballskoene på hylla (!) – Elverum

Björkman legger håndballskoene på hylla (!)

Elverums svenske høyreving Kalle Björkman har meddelt klubben at han legger opp som håndballspiller.

Björkman har slitt med kneskade den siste tiden etter sluttspillfinalen mot borte mot Bødo i 2015, noe som er noe av grunnen til at svensken nå legger opp. I tillegg er han klar på at han slik situasjonen er nå med tre høyrevinger å velge mellom hvor Tamás Iváncsik er førstevalget og Didrik Linderud kjemper hardt der bak om plassen, er det vanskelig å kjempe om spilletid når kroppen gjør det vanskelig å yte sitt beste.

DSC_0042

Kalle Björkman har vært en viktig bidragsyter i Elverumslaget, selv om han den siste tiden ikke har fått så mye spilletid har han vært en viktig brikke for å holde lagets moral oppe, både fra benken og ikke minst i garderoben. På banen er han en energisk spiller med hjertet utenpå drakta som viser følelser til tusen, enten han scoret det avgjørende målet eller siste målet i en ti målsseier. Det er slik Björkman vil bli husket. En spiller som viser følelser, også når han er uenig med dommeren eller tydelig misfornøyd med egen og lagets prestasjoner.

DSC_0254

Björkman er lidenskapelig opptatt av håndball og mennesker. Et arbeidsjern med mange baller i luften, samtidig dønn profesjonell og en humørspreder med et pågangsmot man knapt har sett maken til i de dype skoger.

«Nå kan jeg gi meg på topp, jeg har vunnet det jeg kan vinne i norsk håndball», sier Björkman til lokalavisa Østlendingen.

Kalle Bjørkman vil se deg i hallen i morgen!!

Björkman kom til Elverum i 2008 og merittene for svensken har er smått imponerende.
Han var med og tok Cup-gull med Elverum i 2009 og samt seriegullet i 2013. I tillegg kan han skilte med 4 sluttspillgull i henholdsvis 2008,2014,2015 og 2016

I 2008 kom han til Elverum, og kunne allerede i 08/09 sesongen skilte med tittelen årets høyreving i det som den gang het PostenLigaen. Etter 09/10 sesongen dro han til Sverige hvor han spilte to sesongen for H43 Lund. I 12/13 sesongen var han tilbake i svart og hvitt hvor han nå også velger å avslutte sin karriere som håndballspiller. Merittene betyr også at svensken fikk oppfylt sin drøm om å spille Champions League gruppespill, hvor han fikk gleden av å putte 12 mål for Elverum.

DSC_0251

Kalle gir seg som spiller, men det er ikke bare på banen svensken har gjort seg bemerket. Den energiske Björkman er acv den kreative typen med hårete mål og stå på vilje. Med sine hårete mål og en vilje til å få det til har han vært svært delaktig i å:

*Fylle Hamar-OL amfi til med 6062 tilskuere for «Rosa Sløyfekampen» (!) Samlet inn over 200.00 til Kreftforeningen og Elverum Folkehøgskole.
*Redde Flisa Allianseidrettslag, ved å arrangere Kronekamp på Flisa. Kampen sørget for en drøy million kroner i kassa til Flisa.
*Realisere redningsaksjonen «Blanke ark», som var viktig for å redde Elverum Håndball fra konkurs. Her dro klubben inn 1,5 millioner (!)
*Som markedsjeg i Elverum Håndball dratt i land viktige avtaler som har sikret klubben økonomiske muskler til å styrke produktet og laget.
*Bygge et enormt nettverk rundt klubben. Samarbeidspartnere og klubber.

Kalle Björkman har vært enormt viktig for Elverum. Uten Kalle ville vi nok vært fattigere. Vi snakker ikke nødvendigvis om fattigere på penger, men fattigere på opplevelser på banen, men vel så mye opplevelser utenfor banen. Et humør som smitter, en type den nesten er umulig å unngå å like.

DSC_2896

«Jeg må trekke fram det forholdet jeg fikk til publikummet den tiden jeg var i Elverum. Det er lett å få et spesielt forhold til dem fordi de lever for håndball. Som spiller føler man faktisk at man kan være med på å gjøre deres hverdag bedre», sa Björkman i 2010. Det var før han kom tilbake i 2012. I dag kan vi nok påstå at det er også fra publikums side er grunn til å trekke fram det forholdet vi har fått med Kalle Björkman den tiden han har vært å se i svart og hvitt.

DSC_1080

Nå har han gitt seg på topp som han selv sier. «Avslutte sesongen og karrieren med sluttspillgull over Haslum. Det finnes ingenting som er bedre enn det», sier Kalle Björkman.
Nå er skoene lagt på hylla, men det ryktes at svensken ikke har planer om å forlate Elverum med det første. Det har vært en glede å ha en spiller som Björkman med i troppen, et stort håndballhjerte forlater banen!

Takk for kampen, Kalle Björkman!