David Wattström klar for nok en sesong i Elverumstrøya! – Elverum

David Wattström klar for nok en sesong i Elverumstrøya!

I dag ble det klart at ungutten som kom fra Anderstorp før forrige sesong, ikler seg Elverumsdrakta også i kommende sesong. Det betyr Champions League spill og kamp om plassen på venstrevingen.

David Wattström du er nå klar for nok et år i Elverum Håndball, hva får deg til å bli i Elverum?

Det er det flere grunner til faktisk. Det fungerer veldig bra med gutta på laget, jeg har fått ny jobb og er glad. Ikke minst trives jeg i Elverum selv om det er litt kaldt og mørkt om vintern.

Den største og viktigste grunnen er likevel det håndballrelaterte, og få fortsette utviklingen hver dag i et fantastisk trenings- og kampmiljø, er veldig glade for å få være en del av. I tillegg vil jeg ta enda lengre steg i min utvikling sammenlignet med forrige sesong.

Jeg vet at fysikken er en av mine største styrker, men jeg må nok likevel bli bedre på stort sett alt det om har med det håndballrelaterte å gjøre, noe jeg virkelig kjenner at jeg blir bedre på hver dag i Elverum!

 

Du har nå spilt et år i Elverumstrøya, hvordan har det vært å spille for det som er i ferd med å bli et lag som kan kjempe ute i Europa?

Såklart er det kjempekult! Å få være en del av laget som kommer til å gå inn i historiebøkene som første lag i Norge som gikk direkte til gruppespillet i Champions League, er noe jeg kommer til å bære med meg i lang tid etter at jeg gir meg med håndball i framtiden.

 

Din første sesong har båret preg av å ha blitt stående i skyggen av vår glitrende venstreving André Lindboe. Hvordan har det vært å kjempe om spilletid mot en av Norges ypperste venstrevinger?

Slik ståa er i dag er André det soleklare førstevalget og jeg en klar nummer to på venstrevingen. Det vet han, og det vet jeg, og alle som har en formodning om hva håndball er i Elverum vet det. Mitt håp er at etter hvert som sesongen går så skal det ikke være like soleklart lengre hvem som til enhver til skal bekle den posisjonen.

Jeg er ikke naiv eller dum, og tror at jeg kommer til å få starte i Champions League kamper eller sluttspillkamper, om André er 100% frisk. Mitt mål er at jeg skal ta så store skritt at han skal kjenne at jeg puster ham i nakken og utfordrer han på spilletid. Kanskje første og fremst i kamper det vi er store favoritter som i noen Cup-kamper og når vi møter lag fra andre enden av tabellen.

 

Du er fortsatt veldig ung og har år foran deg, hva har det betydd for deg å ha spillere som André Lindboe som mentor og læremester?

Selv om André er min største konkurrent i laget så ser jeg selvfølgelig opp til han og Tamas som er to kantspillere med utrolige evner fra kanten, noe som er den delen av banen jeg også forsøker å jobbe mest med å bekle.

André kommer med mange tips til meg, som jeg prøver å ta til meg. Samtidig har vi en så god relasjon at selv om han er en bedre håndballspiller enn med så kan jeg fortsatt komme med et tips eller en ide til han om det er noe jeg mener han kan gjøre annerledes.

 

Det første året i Elverumstrøya er over for din del. Om du skal se tilbake på din første sesong, hvordan vil du beskrive den?

Veldig mye opp og ned. Det var en hard periode etter at jeg brakk armen samme dag som vi skulle fly til Sveits for å spille Champions League-kamp. Jeg er jo i Elverum for å spille håndball og å være så langt hjemmefra, borte fra familie og venner der hjemme, uten å få gjøre det man er på plass for å gjøre er veldig tungt.

Like tungt som det var under den perioden, var det i stedet heftig og veldig morsomt å få oppleve sluttspillet i vår og framfor alt siste hjemmekampen når vi tok gull. Så lenge jeg har spilt håndball har jeg alltid drømt om å engang få vinne en ordentlig tittel på seniornivå. Så følelsen når sluttsignalet gikk var virkelig helt utrolig.

 

Din karriere har så vidt startet, hvor er David Wattström om 5 år?

Om 5 år håper jeg at jeg fortsatt spiller på elitenivå et sted, de det aldri blir kaldere enn 10grader på vinteren og det er lange herlige somrer. For eksempel Barcelona eller den franske rivieraen blir nok bra.

Skulle det likevel ikke bli slik så er vel ambisjonen at samtidig som jeg spille håndball på elitenivå, skal jeg kunne kombinere det med studier på høyskole eller universitet, alternativt begynner å klatre innen en bedrift for å ha en karriere å støtte med på når det sivile livet kommer og når man er ferdig som eliteseriespiller.

 

Du kom jo opprinnelig fra den svenske klubben Anderstorp SK i fjor, hva var det som fikk deg til å velge Elverum?

Som jeg har nevnt tidligere så var det her min sjanse for å utvikles og se hvor langt jeg kan ta meg innen håndballen. Hjemme i Anderstorp var jeg de siste årene en av de som skulle prestere når det virkelig gjaldt, og når jeg kom til Elverum foran forrige sesong, så måtte jeg virkelig begynne på null igjen. Jeg hadde og har i stor grad fortsatt ikke de egenskapene og merittene som mange av gutta på laget har, og under det første året har vel det meste handlet om å se og lære før jeg nå forhåpentligvis skal kunne ta litt større plass.

 

Elverum skal ut i gruppespillet i EHF Champions League igjen, hva betyr det for deg å få være med på dette eventyret med Elverum?

Det skal bli kjempeartig å få dra ut i Europa og spille igjen. Jeg synes t det morsomste med Champions League, utenom håndballen er å få se og oppleve steder som man antagelig ikke ville få sett ellers. For eksempel Baia Mare og Romania forrige sesong eller Medvedi og Russland i år. Det er vel kanskje ikke de stedene jeg ville dratt på ferie til, og derfor er det veldig kult å få oppleve dem gjennom håndballen. Også er det jo selvfølgelig en utrolig ære og en guttedrøm å faktisk få spille i den høyeste rangerte klubblagsturneringen i verden!