Ønsk St. Hallvard, Lillestrøm og Falk Horten velkommen til det gode selskap! – Elverum

Ønsk St. Hallvard, Lillestrøm og Falk Horten velkommen til det gode selskap!

En ny sesong står for dør, noen tar farvel og andre ankommer. Før 2016/2017 sesongen er det St. Hallvard fra Lier, Falk Horten, fra Horten og Lillestrøm fra Lillestrøm, som tar turen opp i det gode selskap. Farvel tar Runar Sandefjord, Viking og Stord.

Vi tar en liten gjennomgang av de nye lagene vi skal møte til kamp denne sesongen.

Først ut er Falk Horten, som også tidligere har vært en del av eliteserien, Postenligaen som det hette den gang. Det var altså ikke lenger tilbake enn 2013/2014 sesongen at Elverum og Falk Horten kriget om poengene i eliteserien.

Selv om Falk Horten rykket ned etter den sesongen, ga de Elverum en real nesestyver på sin egen hjemmebane i Horten. Med 32-23 nedsablet Falk Horten favoritten den gang, men Elverum slo tilbake i Terningen med 31-24.

I 2015/2016 sesongen gikk Falk Horten til topps i 1.divisjon er dermed kvalifisert for GRUNDIGligaen kommende sesong, etter 2 års hvilepause i sesongen under. Falk Horten tapte kun en kamp forrige sesong det var mot Kristiansand som vant 31-29 i Kristiansand. 3 uavgjorte og 18 seiere ga 39 poeng og det var hele 7 poeng ned til tabelltoer St.Hallvard.

Falk Horten har skiltet med skuddfarlige spillere i troppen. Steffen Berg Løkkebø noterte seg for 141 scoringer forrige sesong av disse var 87 spillermål og 54 staffer. Også Magnus Sandvik Mangerud vartet opp med scoringer for Falk Horten, 89 spillermål der altså.

 

Neste på lista er St. Hallvard som noterte seg med en 2.plass i 1. divisjon forrige sesong. Med 32 poeng, etter 6 tap og 16 seiere.

Elverum har kun møtt St. Halvard i et oppgjør. Det var i 2014/2015 sesongen, da lagene møttes i cupen. Det endte med 29-23 seier til Elverum i Lier.

St.Hallvard er et relativt nyoppstartet lag, som har kommet i stor fart opp mot toppen i Norsk Topphåndball. Laget ble opprettet i 2008 og er et resultat av sammenslåing av Reistad IL, Lier IL Håndball, ROS IL Håndball og Konnerud IL Håndball.

Det er også i dette laget målfarlige spillere, hvor flere har notert seg på toppscorerlistens topp 20 i 1.divisjon forrige sesong. Her finner vi Kim Skaug med 102 mål, Kristoffer Norgren Olsen med 102 mål- 98 spillermål og 4 straffer samt William Gellein Vangen med 94 mål hvorav 40 spillermål og 54 straffer.

 

Sist på lista over nykommere er Lillestrøm, som kapret den siste GRUNDIGligaplassen etter at de slo ut Runar Sandefjord i kvalifiseringen.

Lillestrøm vant begge kampene mot Runar henholdvis 23-19 på hjemmebane før de slo Runar med et mål 23-22 i Sandefjord. De gjorde at for første gang på 30 år får ikke noe Sandefjord lag delta i den øverste divisjonen. Lillestrøm derimot får nå muligheten til å på nytt forsøke å klamre seg fast til GRUNDIGligaen.

Lillestrøm er ikke ferske i GRUNDIGligaen, laget fra Skedsmohallen har kun hatt en sesong pause i 1.divisjon før de nå er tilbake. Elverum møtte Lillestrøm da de spilte GRUNDIGligaen i 2014/2015. Det første av oppgjørene gikk virkelig skeis for Elverum som 22-21 mot det nyopprykkede Lillestrømlaget. Et nytt lag som viste styrke og spilte fysisk håndball, Elverum ble rett og slett tatt på senga av et svært offensivt Lillestrømforsvar. I vårkampen så det derimot ut til at Elverum hadde fått sving på sakene, og Elverum seiret 26-17 i Terningen Arena.

Lillestrøm var kun 1 poeng bak St.Hallvard og ble derfor tvunget ut i kvalifiseringen. 15 seiere, 1 uavgjort og 6 tap 31 poeng i til kanarifuglene. På toppscorerlista finner vi Stian Nøstdahl med 127 mål av disse 114 spillermål og 13 straffer.
Trym Bilov-olsen noterte seg også med mange lekre denne sesongen 112 scoringer, av dem 95 spillermål og 17 straffer.