“Med smerte skal smerte fordrives”! – Elverum
Tøff håndtering av Thomas Johansen da han fikk skuldra ut av ledd og U-landslaget måtte spille resten av U-VM uten kapteinen.

“Med smerte skal smerte fordrives”!

God fredag!

Starter med en historie om Thomas Johansen under U-VM i Argentina. Lang reise og uvante forhold hvor mange ting var annerledes. Thomas var kaptein på laget, men var så uheldig at han fikk skuldra ut av ledd i den første kampen mot Hellas. Han ble lagt på et bord i hallen, men det var stor usikkerhet i det norske støtteapparatet om hva de skulle gjøre.

Gode råd var dyre, men en fra støtteapparatet til grekerne visste råd: “Relax”, sa han og før Thomas visste ordet av det, så fikk han seg en skikkelig trøkk i ansiktet så han slo bakhodet i bordet. Thomas ble helt overrumplet, men han skjønte ikke før etterpå at grekeren hadde fått inn et grep som samtidig gjorde at skuldra smatt på plass igjen!

Så bar det til sykehuset da fysioterapauten i det norske laget ville være på den sikre siden om at alt var OK. Sykepersonalet satte seg i sving med å binde opp armen og startet opp med å rulle ut vatt over armen og hele brystkassa. Det var da det gikk opp for Thomas og fysioterapauten at de var i ferd med å gipse hele armen og overkroppen hans!

Men slik gikk det heldigvis ikke og de fikk stoppet forsøket i tide. Men det var under den klare forutsetning og erklæring om at nordmennene tok på seg alt ansvaret.

Toppscorer sesongen 1995/96
Som jeg nevnte i forrige “Historei-fredag”, så var Stig Rasch i kanonform og bøtta inn mål i serien. Han ble toppscorer i 1. divisjon denne sesongen med utrolige 183 mål! Selv sier han at årsaken til det høye tallet, var at han tok så og si alle straffene den sesongen. 183 mål var norsk rekord sammen med Simen Muffetangen fra Kragerø.

Men Stig satte klare krav til Elverum for å fortsette. Han hadde stor pågang fra andre lag og ville ha en god trener etter Bogdan som tidlig hadde sagt fra at 1995/96 sesongen ble hans siste. Videre at det skulle komme to gode, etablerte spillere til klubben. Som Stig selv sa så kunne han ikke utvikle seg som spiller på et nederlagsdømt lag.

Dermed endte det opp med at Stig takket ja til profftilbud fra Grasshoppers i Sveits. En støttespiller og stor profil forlot Elverum og laget ble naturlig nok veldig svekket.

1996/97 sesongen er et kapittel for seg og kampen mot nedrykk-spøkelset skal vi ta for oss ved neste korsvei.

Vi følger gutta på tur i Trysil og Tynset denne helga med intensitet og tre økter om dagen!

God helg til dere alle, med eller uten mjølkesyre!

Hein S. Ekeberg