Fredags historie: ADMINISTRATIVE OG ØKONOMISKE PROBLEMER – Elverum
Henry Hoel var en tungvekter i jobben med å få orden på økonomien på 1990-tallet og en ressurs i driften av klubben i flere år.

Fredags historie: ADMINISTRATIVE OG ØKONOMISKE PROBLEMER

Fredag er historietid!

Det var ikke bare på banen det ble en ulykkessesong for klubben i 1997/98-sesongen.  De dro også med seg halvgammel gjeld opp mot 600.000,- kroner og Elite-herrene skulle nå inn i allianseidrettslaget hvor det ikke var gjensidig ansvar for hverandres gjeld. Dette ga dem mulighet til å utføre arbeid som idrettslaget nå utførte under sin leder Gerhard Rundberget. Håndballen fikk dermed betalt noe av gjelda og samtidig en mulighet til å drive videre selv om håndballen ikke hadde maktet å stable et styre på beina.  Vidar Paulsen var villig til å ta på seg jobben som daglig leder. Dette var et ledd i den vanskelige gjenreisningen av håndballens økonomi.

Men det var en mann som tydelig ga uttrykk for sin misnøye og Rundberget mente han ble ofret på håndball-gjeldas alter. Reaksjonene lot ikke vente på seg og idrettslaget skalv i sammenføyningene.  Elverum Håndball Herrer sto foran en vanskelig gjenreisningsoppgave.

Morten Brevig ble valgt som daglig leder på ekstraordinært årsmøte.  Årsmøtet i begynnelsen av februar 1998 ble det gjort et forsøket på å få landet et budsjett, men det mislyktes.  Dette viste en underballanse på 834.931,- kroner. Det ble foreslått kr. 0 i utbetaling til spillerne neste år, men det var det ingen av dem som godtok.  Men Brevig firte ikke på utgifts-krava og sikta på å være gjeldfri innen 3 år.

Men konkurs-spøkelset hang over klubben som en mare.  Interimstyre med Erland Svevad, Henry Hoel, Morten Brevig, Alf Hermansen og Morten Aas møttes for å få oversikt over kreditorenes svar om å ettergi gjeld.  Hvis ikke betydde det konkurs.

Men Svevad var optimist og hadde spilleautomater i bakhånd som skulle være med på å betale tilbake et gammelt lån til DnB på 200.000,- kroner. Det ble i tillegg innvilget et lån i Sparebanken på 200.000,- kroner med en tilbakebetaling på 2 år.  Dette lånet, som en Sposoravtale med Sparebanken over 5 år, løste mange spørsmål.  Driften skulle vise seg å bli meget stram.  Men de 5 nevnte herrer sa seg villig til å stille som styre på ekstraordinært årsmøtet for å få klubbens drift i ordinært gjenge igjen.

Men sportslig viste det seg at rekruteringen var på stell.  Juniorenes innsats i NM lovet bra for framtida med semifialespill mot Runar som trakk det lengste strået med 17-16 seier. Elverums mål:  Ole Henrik Svenkerud 5, Lars Bæk 4, Sigmund Høye 3, Ronny Kongstorp og Steffen Sætereie 2. God keeper var Roar Øverli, samt ving og fartsholder Didrik Hermansen.

Ønsker alle en riktig god helg med økonomisk styring!

 

Hein S. Ekeberg