Fredagshistorie: “ELVERUMSMODELLEN” – Elverum

Fredagshistorie: “ELVERUMSMODELLEN”

Morten Fjeldstad og Arild Kvernmo var de to som var arkitekter overfor det som ble lansert som “Elverumsmodellen”. 1997/98-sesongen var som kjent en veldig turbulent sesong.  Det var slitsomt og tungt å drive håndball i Elverum.  Disse to hadde klare meninger om toppidrett og hvordan det skulle drives.

 

Det ble derfor lagt en plan om hvordan et bredt miljø og høyt sportslig nivå skulle løfte Elverumshåndballen opp og fram. Hovedpunkter i planen:
1  Håndballskole hver lørdag

2  Krets- og regionlag for lag i Yngres avdeling

3  17-årslag blandt de beste i landsomfattende serie

4  Håndballlinje på ELVIS (Elverum Videregående Skole)

5  Samarbeid med Forsvaret på juniornivå (Elverum, Rena og Haslemoen)

6  Høyskolen knyttes opp mot rekruttlaget

7  Samarbeid A-lag/næringsliv

8  Danne Elverum Elitehåndball A/S sammen med Elverum Håndball Herrer (forvalte markedsverdien /kjøp og salg av spillere)

9  Øke treningsmengden til 3 timer hver dag

 

Det ble satt igang en kronerulling for å opprette et utviklingsfond.  100 bøssebærere fikk inn 98.262,- kroner!  Grunnlaget var lagt og det ble i kjølvannet etablert Elverumsmoddellens Venner, en støtteforening hvor alle innenfor håndballen i Elverum kunne søke om penger.  Elverum Idrettslag var imidlertid skeptisk, men en del av Fjeldstads tanker og ideer ble tatt opp og ført videre.

 

Etter nyttår 1998 ble treningene merkbart hardere.  Etter 3 treninger var Fjeldstad fornøyd med hovedvekt på trenings-kvalitet.  “Vi har allerede startet treningen for neste sesong” sa han.

 

Men gjelda tynget veldig, både i håndballen og fotballen i Elverum.  I slike “krisetider” ble det en kjærkommen opptur for begge da Elverum kommune var villig til å ettergi gjeld på kr. 100.000,- til fotballen og kr. 50.000,- til håndballen.  Skeptikerne fantes nok i andre lag, men ordfører Sveen bemerket at dette var midler som ble hentet fra andre steder enn idretten.

 

Jeg vil tro at disse 9 punktene skapte kime til debatt, både ute blant befolkningen og innad i håndballfamilien!

 

Høyt kneløft inn i helga og velkommen til NM-runde mot Storhamar i Boligpartener Arena på Hamar søndag kl. 1800!

 

 

Hein S. Ekeberg