Elverum overlegne i cupens 3.runde. – Elverum

Elverum overlegne i cupens 3.runde.

Storhamar hadde ingen sjanse mot laget som skal ut å spille Champions League denne høsten, men de ga seg ikke!

Det var duket for håndballfest i Boligpartner Arena, på Hamar da Elverum kom på besøk for å kjempe mot Storhamars Håndballherrer om avansement i cupen.
Et svært ungt og ferskt Hamarlag mot et erfaringsrikt og profesjonelt Elverumslag, på tribunene var var det godt liv allerede før kampstart og bedre skulle det bli.

Kampen startet slik 3.runde i cupen pleier å starte. Begge lag viste seg å ha krefter og pågangsmot fra start, og det var Elverums Petter Øverby som fikk gleden av å sette inn Elverums første mål i 2016/2017 sesongen. Deretter fikk Sondre Gjerdalen sette Storhamars første mål i NM da de utliknet til 1-1. Tamas satte Elverums 2.mål før Gjerdalen igjen var der på 2-2. Derfra og ut skulle det vise seg at Storhamargutta skulle få litt å bryne seg på denne søndagskvelden på Hamar.

I mål hadde Storhamar unggutten Even Larsen, som hang godt med på mye av det Elverums sendt i veg av baller mot nettet, til tross var det ikke så enkelt å ta dem for Storhamarkeeperen som ikke fikk mye fred og ro denne kvelden. På stillingen 4-2 blir Elverum tildelt straffe, og Lindboe setter den enkelt. Så får vi etterhvert se følgene av den nye håndballregelen, hvor man kan ta ut keeper uten at spilleren som tar over går med vest. Storhamar spilte mye på dette for å ha med en mann mer i angrep mot et sterkt Elverumsforsvar, det betydde at Emil Imsgard som var Elverums sisteskanse i denne kampen fikk muligheten til å sette flere baller på åpen kasse. 2 av dem gikk inn.

Storhamar imponerer med forsøk på doble flyvere og lure innspill, men Elverum kjenner knepene og virker å ha full kontroll, selv om Storhamar i ny og ned leverer noen saftige scoringer så stemingen står i taket i Boligpartner Arena. Det svinger voldsomt i Storhamar laget, men noen av spillerne viser seg fram, Håvard Jenssen, Sondre Gjerdalen, Tobias Futtrup, Herik Jenssen og Stian Christiansen på dette unge Storhamarlaget viser at det bor noe i laget. Samtidig ser vi at noen av Storhamarspillerne sliter med å komme igjennom, kanskje ikke like enkelt å vise hvor god man egentlig er når norges kanskje beste klubblag står på andre siden av banen.

Storhamars Tobias Futtrup viste styrke!
Storhamars Tobias Futtrup viste styrke!

Midt i 1.omgang foretar Michael Apelgren et bytte, laget som står på banen går av og et helt nytt lag kommer på banen. Anført av Håkon Ekren som nå har med seg Børresen, Wattström, Burud, Linderud og Fredsiksen Eide.
Det tar ikke mange minuttene før vi får se kongen av 3.runde i cupen gjøre som mot Lillehammer forrige sesong. Didrik Linderud er sikkerheten selv og banker inn alt i kveld! Det er knapt mulig å tro hva man ser, for vinkelen er ikke alltid så stor som man foretrekker fra vingen, men Linderud kjenner knepene og finner det lengste krysset gang etter gang.

På stillingen 20-6 tar Storhamar timeout, på tiden 23:19. De  legger en plan og scorer 3 mål før omgangens slutt, men Elverum er hakket bedre med 4, og dermed er stillingen 24-9 til pause.

Sondre Gjerdalen, beinhard i starten.
Sondre Gjerdalen, beinhard i starten.

2.omgang fortsetter omtrent der den forrige slapp. Stian Christiansen får æren av å sette Storhamars mål nr 10, før maskineriet Elverum slår på igjen bryteren og banker inn 6 rappe scoringer. Nykommeren Josef Pujol får en enkel jobb med å sette flere baller rett i åpent mål, og en superredning av Imsgard viser at Storhamar er nummeret for små og vel så det. på Stillingen 35-13 kommer Petter Øverby på en superkontring, men der står Even Larsen, og han har ingen planer om at den ballen skal i mål!

15minutter ut i omgangen står det 38-14 til Elverum. Storhamars siste scoring settes av Herman  Unneberg med scoring nr.17 for de gule og blå. Elekstrisk steming i hallen tross at Storhamar har 26 mål opp til Elverum. Storhamar gir seg ikke, selv om de tidlig i kampen nok innser at Elverum er alt for sterke er det underholdene å se at Hamar-gutta står opp mot Elverum og presser på.Det ender 44-17 til Elverum i Boligpartner Arena i kveld.
Det går nok til tider litt for fort for Storhamar som har gode tanker, men spiller litt over evne. Fortsette de med dette spillet og får bedre erfaring og mer styrke, så kan det tyde på at nok et herrelag er på veg opp og fram i Hedmark, med tiden.

Didrik Linderud lekte med Storhamar og scoret 11 mål!
Didrik Linderud lekte med Storhamar og scoret 11 mål!

Atmosfæren i hallen denne kvelden var på grensen til magisk. Det har vel knapt hendt at det har vært så bra trøkk fra begge sider når Elverum spiller kamp, Taiga’n har hatt det med å være noe alene om den gesjeften, det er godt å høre at Hamarsingene vet å lage stemning for framtidens håndballtalenter.
Vi takker for en morsom kamp, herlig engasjement og pågangsmot. Nå går turen videre til cupens 4. runde i Elverums tilfelle, og vi ønsker Storhamar lykke til med den videre satsingen!

Takk til alle som kom å kastet igang sesongen sammen med oss. Onsdag er det Bækkelaget borte i sesongens første GRUNDIGliga-kamp. La sesongen komme!

Scoringer for Elverum:
Didrik Linderud (11), Tamás Iváncsik (6), Petter Øverby (5), Josef Pujol (5), David Wattsöm (4), André Lindboe (4), Torbjørn Fredriksen Eide (2),Emil Kheri Imsgard (2), Jørgen Jansrud (2), Aleksander Børresen (1), Nikolaj Mehl (1)
Scoringer for Storhamar:
Tobias Futtrup (4),Sondre Gjerdalen (3), Stian Christiansen (3),Håvard Jenssen (3), Simen Andersen (2), Herman Unneberg (1), Anders Sortehaug (1)

Utvisninger:
Elverum 1x 2minutter
Storhamar 2x 2minutter
Banens beste: Didrik Linderud (Elverum) og Even Larsen (Storhamar)
Tilskuere: 682