Serieåpning i Oslo – Elverum
Ivanscik er klar! Er du?

Serieåpning i Oslo

Ny sesong, nye muligheter. Årets første ball i Grundigligaen for oss skal kastes i Oppsal Arena. Motstanderen er Bækkelaget, laget som vi banket med hele 13 mål i forrige møte. Laget som vi vanligvis har god kontroll på. Laget som vi slo ut av semifinalen i fjorårets sluttspill. Men også laget som knuste oss hele 39-30 i det forrige oppgjøret i Oppsal Arena.

 

Vi er favoritter, men de gule og blå fra hovedstaden er gode. De har en gjeng sultne spillere som er på vei opp og frem. De har en Joakim Patriksson som er god, men som aldri helt har klart å stikke kjepper i hjulene våre, sånn at vi har tryna skikkelig. De har en trener som fort blir hissig, men som kanskje også er en av ligaens beste. Jan «proppen» Karlsson er navnet, og han kan faget håndball. De har Norges mest spennende spiller i Magnus Abelvik Rød som har skutt gullfavoritter i senk før. Det de derimot ikke har er en Torjus Bjørnstad som var deres beste spillere i fjor (erstattet av Patriksson), han kommer de garantert til å savne.

 

Bækkelaget har en smal tropp som består av en del unge spillere, men de har også noen rutinerte ringrever. I mål har de blå gule fortsatt Emil Jungman. Han er fortsatt god, men de har også LM96 keeperen Kristian Sæverås som er meget talentfull. Duoen er kanskje et av de jevneste keeperparene i vår elskede liga.

 

Ute på kanten har de Tverdal. Anders Tverdal er rask, sikker og en enkel håndballspiller. Enkel i den forstand at han alltid gjør det han skal. Han er god, og han gjør det han er god på. På andre kanten har de den skeivhendte ballkunstneren Kevin Gulliksen. Lysluggen fikk en landslagssamling i vår og kan fort bli den spilleren som er bak Bjørnsen i det kommende VM. Med sin gode teknikk og spilleforståelse er han virkelig en mann som landslagsledelsen bør ha øynene opp for.

 

Men hva med oss? Hvor gode er vi? Vi gjør som i fjor ved å prioritere Champions League og cupen før jul, men vi skal da ikke tape kamper i serien med vilje. Vi vil vinne alle kamper vi stiller opp i, selv om det alltid er sesongens siste kamp som er den aller viktigste.

 

Vi har mistet to viktige spillere i Steffen Stegavik og Luka Mitrovic, men vi har fått inn den meget gode svenske playmakeren Josef Pujol og sloveneren Tine Poklar. Det blir meget artig å følge de to i kampen mot BSK. Pujol har i en årrekke vært en av de beste spillerne i den svenske eliteserien, noe som har gjort at han er kåret til årets midtback to ganger. Blir han det igjen? I den norske ligaen? Ferdighetene hans kan du se allerede i morgen i Oppsal Arena.

Pujol og Apelgren gleder seg til kamp
Pujol og Apelgren gleder seg til kamp

 

Erik Toft har også kommet tilbake etter en kneskade som holdt han ute store deler av forrige sesong. Elverumsingen blir en meget viktig brikke for de svarte og hvite denne sesongen. Ute på hver sin kant har Elverum både den beste venstre- og høyrekanten i serien. Ivanscik og Lindboe er magiske på sitt beste, og er stabile i prestasjonene sine. Med så gode kantspillere vet motstanderen at de må demme opp bredt, det åpner for landslagsspiller Petter Øverby inne på linja. Gruegutten er en meget god håndballspiller som også har blitt en viktig brikke for landslaget under vingene til Apelgren.

 

Årets kaptein er den samme som i fjor. Bækkelaget har en vane med å skyte han god (eller er han faktisk så god?). Morten Nergaard trigges av kamper der han må levere fra øverste hylle. Bækkelaget har blitt så gode at det er klubbspilleren nødt til å gjøre. Det blir garantert en jevn og spennende kamp mot BSK.

Morten Nergaard
Morten Nergaard

 

 

Oppsal Arena 18:00 om du vil se to av medaljekandidatene kjempe om årets to første poeng.

 

Vi håper og tror på to poeng.

 

HEIA ELVERUM!