Sliteseier mot Arendal – Elverum

Sliteseier mot Arendal

Slo rivalen i toppoppgjøret på hjemmebane!

Elverum-Arendal 28-26(13-15)

Elverum startet ikke kampen mot Arendal særlig godt. Allerede innledningsvis klarer gjestene å tilrive seg en liten ledelse de første 15 minuttene. Gjestene ledet hele 9-5 etter at Eirik Heia Pedersen satte nok en ball bak Nergaard som slet litt med å komme i gang i starten av kampen. Etter 20 minutter av omgangen setter Lindboe en redusering til 7-10 etter at gjestene hadde hatt full kontroll i åpningen av omgangen. Dette ble på en måte et lite vendepunkt for vertene.

Elverum hadde en bedre periode inn mot pause, men de klarer ikke å spise innpå noen mål før det er 4 minutter igjen av den første omgangen. De siste minuttene før pause er underholdende. Først kontrer Tamas Ivanscik inn en scoring etter han selv har snappet ballen på et dårlig utspill av gjestene. Arendal får en redusering ved Heia Pedersen. Etter dette er det klart for show av Erik Toft. Elverumsingen er en sterk bidragsyter for at stillingen til pause kun var 15-13 etter at Vidovic (som for øvrig gjorde en god 1.omgang) satte inn omgangens siste mål.

Erik Toft var god mot Arendal

Elverum lå bare to mål bak selv om de spilte en varierende omgang.

I den 2. omgangen er det Elverum som startet best. Apelgren byttet ut nyklipte Nikolaj Mehl til fordel for Jonas Burud. Burud takket for tilliten med å skaffe en straffe og lage et mål på de to første angrepene til Elverum. Arendal svarte på begge forsøkene, men i det Elverum spilte overtall i 2 minutter benyttet de muligheten til å utligne. Erik Toft satte den første, før Nergaard setter 17-17 etter 35 minutters spill.

Josef Pujol viste noe av sitt store tekniske register. Med en Arendalspiller hengende i drakta spiller han ballen bak ryggen, inn til en sikker Petter Øverby som igjen utligner for Elverum. I samme situasjon får Kenny Ekman en utvisning. Elverum benyttet muligheten på best mulig måte. Nergaard gjorde nok en fin redning, og fremover satte Ivanscik inn en ledelse for Elverum. Etter 10 minutters spill av den 2.omgangen ledet vertene 20-19.

Arendal svarte direkte etter at Burud blir litt klønete utvist etter å ha rivd ned Arendals linje. Marinko Kurtovics lag satte to raske baller bak Nergaard/i tomt bur, ettersom Elverum tok ut målvakten i undertallet.

Lagene fulgte hverandre tett i den 2.omgangen. Selv om Nergaard gjør en bedre 2. omgang enn den første så ledet Elverum kun 24-23 etter 48 minutter. Litt slurv i avslutningene gjør at det fortsatt var liv i kampen. Nergaard gjorde også en helt vill redning i det August Pedersen skyter et godt skudd alene med keeper.

Elverum hadde ne gyllen mulighet til å sette en liten spiker i kista da de fikk muligheten i overtall 10 minutter før slutt, men i stedet for å rykke ifra brenner nyervervelsen Tine Poklar en god mulighet. Arendal spilte relativt udisiplinert og får nok en utvisning. Denne gangen klarer sloveneren Poklar å sette ballen bak Almeyda i Arendals mål. Poklar gjorde en fin figur med hele 5 mål. Kurtovic svarer med en timeout der han blant annet forteller spillerne sine at de må slutte å få enkle utvisninger.

Elverum fikk muligheten til å komme opp i en ledelse på 3 mål etter at Nergaard gjorde nok en god redning, men et knallhardt skudd i tverrliggeren gjør at ballen er fri. I en duell mellom Petter Øverby og tre Arendalspillere er det Lars Jakobsen som ender opp med ballen. Enkelt setter dansken ballen i mål til redusering 24-25.

I det kampen var 56 minutter gammel ledet Elverum 26-25, og Elverum hadde en god mulighet til å gå opp i en ledelse på to mål. Jonas Burud prøver seg, men Almeyda gjorde en god redning for gjestene. I stedet utligner Arendal ved Lars Jakobsen. Pujol førte Elverum i igjen opp i ledelsen etter han tar en skuddfinte som man kun kan lese om i læreboka. Med en mann i kroppen limte svensken ballen opp i krysset.

Pujol og Poklar er fornøyd med både publikum og seier

Kampen var jevn og spennende hele veien inn. Elverum fikk muligheten i overtall de siste 80 sekundene etter av Paulsen er uheldig og snubler inn i Ivanscik alene med keeper. Arendals høyrekant får det røde og Elverum får straffekast. Straffen satte Lindboe sikkert i mål og Elverum ledet med 2 mål i det det var igjen minuttet, og på mange måter ble kampen avgjort her.
Arendal brant sitt siste forsøk og Elverum vinner fortjent den jevne og spennende kampen som ble spilt i Terningen Arena

Kort oppsummert: Elverum er gode inn mot pause, etter at de startet kampen svakt. Får kontakt med gjestene, noe som tenner gnisten i Nergaard bakerst. I den 2.omgangen er det klart bedre enn gjestene som sliter med tempoet som Elverum setter opp. Med mange utvisninger blir det tøft for Marinko Kurtovic&co. Alt i alt en meget fortjent hjemmeseier over fjorårets seriemester.

Kampfakta Elverum: Øverby 2, Ivanscik 7,  Lindboe 3, Toft 7, Burud 1, Poklar 5, Pujol 2 og Nergaard 1.(hentet fra handball.no)

Neste kamp er allerede på søndag mot Kolstad fra Trondheim.

Takk til alle som fulgte oss i kampen mot Arendal!