Trønderne inntar Terningen Arena! – Elverum

Trønderne inntar Terningen Arena!

Elverum klare for å kjempe om poengene mot Kolstad!

I morgendagens kamp er det de røde fra Trondheim Kolstad som trenes av Stian Gomo tar turen nedover for å kjempe om to poeng i Grundigligaens 3.kamp. Bydelsklubben Kolstad vant sin første kamp borte mot Lillestrøm, i en kamp der trønderne virkelig måtte kjempe for målene. Tilslutt vant de 23-22 etter at Truls Moe Fjeseth satte inn den siste scoringen bak Lillestrømskeeper.

 

Laget til Kolstad er det samme som i fjor, bortsett far at Goran Raikovic har gjort sin siste redning, og inn har Patrick Bols fra Haugland kommet. Danske Bols imponerte trenerteamet til Elverum i den betydningsløse treningskampen mellom lagene på Tynset. En kamp Elverum for øvrig vant over et for anledningen heltent Kolstad.

 

Utenom Bols har jo de unge spillerne på Kolstad et år mer med trening. Den aller største stjerna er Mishels Liaba. Rekruttlandslagsspilleren er toppscorer, forsvarssjef og den klart beste spilleren de har. Tidligere spilte Liaba for Elverum, men etter noen år på benken gikk han til Gomos lag for å få spilletid. Er det jevnt mot slutten kan kanskje de mentale ferdighetene til Liaba også være en viktig faktor om hvor seieren havner. Liaba puttet hele 6 mål i den første kampen mot Lillestrøm.

 

Kantspillerne til Kolstad er veldig gode og spennende spillere. Begge venstrekantene Adrian Aalberg og Daniel B. Knudsen er gode i kontrafasen og har et god skudd fra kant. Deres beste kantspiller er Truls Moe Fjeseth som tidligere har spilt i Elverum. I konkurranse med markedssjefen Kalle Bjørkman tok Truls turen opp igjen til sin fødeby. Fjeseth er lagets toppscorer med 8 mål så langt i sesongen.

 

Under fjorårets sesong vant Elverum begge kampene ganske komfortabelt mot lillebror i Trondheim, men årets kamp bli helt annen. Kolstad har spilt inn laget over 2-3 sesonger med veldig få utskiftinger, mens Elverum har mistet to viktige spillere som har blitt erstattet av Poklar og Pujol. Det vil derfor ta litt tid å få kjørt inn laget, så denne kampen kommer kanskje vel tidlig for våre gutter. I følge Kolstad, som også kaller seg rekruttlandslaget på grunn av mange spillere innom der, så bør vel kanskje de ses på som favoritter? Dette er årets kamp for Kolstad og det blir spennende å se om de klarer å holde hodene kalde i Terningen Arena på søndag. Liaba, Fjeseth, Weeraas og lillebror Øverby er alle spillere som har blitt sett på som for lette for A-lagshåndball i Elverum for noen år siden, og disse er helt sikkert supergira når ballen kastes i gang klokken 18:00.

 

For Elverum blir det spennende å se om Erik Toft er klar for dyst. Toppscoreren fra forrige kamp har slitt med kroppen de siste ukene. Utenom dette så er alle mann klare for kamp. Kantspillerne våre Lindboe og Ivanscik er nok to menn som Gomo og resten av Kolstad frykter. Begge to er så gode at de kunne spille på hvilket som helst lag i Skandinavia.

 

Bakerst ser det ut som kaptein Morten Nergaard har våknet. Fra å være god i ca 7 minutter i første kamp, ble det ca 30 minutter mot Arendal sist. Om Nergaard klarer å holde omtrent samme nivå som mot Arendal i 45 minutter mot Kolstad har vi muligheten til å kjempe om to poeng mot det som på mange måter er Norges neste generasjon av landslagsspillere.

 

Vår nyervervelse Tine Poklar viste seg for alvor frem i Terningen Arena på onsdag. Med sine 5 mål var han en viktig bidragsyter til at poengene ble igjen i Elverum. Poklar er en spiller som er bra offensivt, emn som kanskje er enda bedre bakover. Det blir fantastisk moro å se sloveneren mot Kolstad.

 

En annen spiller som kanskje ikke har vært like synlig som forrige sesong er vår landslagsspiller Petter Øverby. Bakover har han vært veldig solid, men fremover har gruegutten bare funnet veien til nettmaskene 4 ganger så lang i sesongen. Kanskje dette er vendepunktet for Petter?

 

Vi er klare for kamp!

 

HEIA ELVERUM!!