Bækkelaget kommer til Terningen Arena! – Elverum
Radarparet Ivanscik og Lindboe.

Bækkelaget kommer til Terningen Arena!

Veien til Spektrum!

Nok engang er det duket for kamp i Terningen Arena, og denne gangen skal vi spille om retten til å fortsatt kjempe om NM-finale. Etter et års opphold er det igjen finalespill i Oslo Spektrum. Hallen vi fra Elverum har fylt opp ved tidligere anledninger. Hallen der vi tok gull mot Drammen i 09 etter at Lars Nordberg satte den siste ballen bak Drammens keeper. Vi vil dit igjen og vi skal dit igjen. Håper vi. På veien har vi møtt Storhamar som vi enkelt slo i forrige runde. Denne gangen er det nok et blå/gult lag som skal forsøke å stikke kjepper i hjulene for Apelgrens gutter.

 

BSK er laget som kommer på besøk i Terningen Arena. Det blir knalltøft. Etter å ha vunnet seriepremieren med 2 mål har vi selvtilliten til å vinne kampen mot BSK, men vi må ikke glemme at BSK er et bra lag med veldig mange kvaliteter. De har spillere som snuser på landslaget og er kanskje landets beste kontrings- og ankomstlag. I tillegg til dette er deres nye spiller Joakim Patriksson med i denne kampen. Han var ikke med i forrige kamp, som ble en skikkelig slitekamp.

 

Bækkelaget sikret seg retten til å kjempe om kvartfinalen etter at de slo ut Nordstrand i sin første runde og deretter var det Vålerenga som ikke nådde helt opp til laget fra Ekeberg. Elverum på sin side hadde walkover i første runde og i forrige runde møtte de Storhamar på bortebane. Som tidligere nevnt vant Elverum den kampen ganske komfortabelt.

 

Siden statistikken fra cupen ikke er opp, så ta vi i webredaksjonen for oss litt statistikk fra serien. For Bækkelaget er Kristian Rammel noe overraskende toppscorer. Den høye strekspilleren er en solid forsvarsspiller som har puttet hele 5,5 mål i snitt i sesongens første kamper. En annen spiller som er en viktig målscorer for BSK er kantspilleren Anders Tverdal. Som straffeskytter og 1.valg på venstrekant blir det en del mål for den kontringssterke spilleren, som tidligere har vært innom DHK. Tverdal står med 9 mål på 2 kamper i årets sesong.

 

Beste spilleren til BSK er uten tvil Magnus Abelvik Rød. Den unge høyrebacken som er født i 1997 takket nei til storklubben Barcelona tidligere i sommer. Unge Rød mente at han vil ha en større mulighet til å utvikle seg i BSK. Selv om Rød «kun» har 8 mål i år, så er han også en spiller som ofte er nest sist på kula for de gule og blå fra Oslo.

 

Utenom dette bør publikum i Terningen følge med på Nicolay Hauge, Kevin Gulliksen, Emil Jungman og Emil Nedregård som alle er gode håndballspillere. Dette blir garantert en tøff kamp som kan bikke begge veier.

 

For Elverum var det ekstremt viktig å slå Kolstad i forrige kamp. Den kampen viste at Elverum har en bredde som få andre lag i ligaen/cupen har. Det kan fort bli matchavgjørende i en jevn kamp mot BSK. Selv om Elverum har en jevn stall er de avhengige av at noen spillere leverer på øverste hylle. Hjemmepublikummet fikk se André Lindboe ha en ruskete 1.omgang, men utover i kampen viste han at han er på gang. Vi håper selvsagt at han finner igjen godformen fra i fjor. På den andre kanten fikk Linderud mye spilletid siden Tamas ikke hadde dagen i åpent spill. Det blir spennende å se hvem Apelgren velger å starte med på den siden. Linderud har som kjent vært meget solid i oppkjøringen.

På plassene bak på banen er det helt åpent om hvem som starter. Apelgren og Hamar er uforutsigbare i hvem som spiller fra start. Sist startet Poklar-Ekren-Mehl. Denne gangen kan det for være Toft-Pujol-Burud som skal trå til fra start. Burud og Mehl gjorde begge en god kamp mot Kolstad sist, så det er knyttet spenning til hvilken konstellasjon som velges av trenerteamet.

 

I kassa starter Elverum nok med Morten Nergaard. Keeperen har hatt en varierende start på sesongen, men han har også vært matchavgjørende i alle. Med viktige redninger på viktige tidspunkt så er han en matchvinner som motstanderne frykter. Så blir det spennende å se om han er mentalt sterk nok til å gjøre det igjen og igjen utover denne høsten. I bakhånd har Elverum en spillesugen Vegard Bakken Øien.

 

Dette blir en tøff kamp du ikke kan gå glipp av.

 

Avkast er 18:30 i Terningen Arena.

 

HEIA ELVERUM