Historie Fredag: DEN “USYNLIGE” SPONSOREN – Elverum
Håndballkulturen er tuftet på mange stødige støttespillere. To av dem er Bente og Svein Myklevik, som alltid har vært der, uansett oppturer eller nedturer for klubben.

Historie Fredag: DEN “USYNLIGE” SPONSOREN

Ny helg og ny historie, som alltid!

Uten sponsorer, hadde svært mange idretter ikke overlevd.  Så er det noen da som er litt mer trofaste enn andre.  I den sammenheng har Elverum håndball hatt èn spesiell sponsor som har bidratt med midler i over 30 år: Bente og Svein Myklevik.  De har på en måte vært grunnmuren som har holdt seg på plass i alle disse årene.  Svein sier det har vært en stor glede å bidra for å hjelpe klubben i sitt hjerte, både i medgang og motgang.

 

Det hele startet i 1983. Han ble spurt om han kunne bidra og siden har de vært trofaste støttespillere i en årrekke.  Selv etter salget av Basthjørnet Essostasjon har ekteparet fortsatt å støtte klubben økonomisk. Hvor mye de har lagt inn i klubben har han ikke regnet på. Etter å ha rundet 50 århadde han bidratt med 2 millioner.  Ikke bare til håndballen i Elverum, men også til andre klubber og idretter.  Hvor mye det kan dreie seg om når vi skriver år 2016, så sier noen at tallet nærmer seg 5 millioner! “Det kan nok hende…”, sier Svein og smiler lurt!

 

Begge to har drevet forretninger i Elverum i en årrekke, hentet inntekter og vært en del av lokalsamfunnet.  Derfor mener vi det er riktig å gi noe tilbake når vi har slik glede av idretten, sier de. To fine eksempler på dette finner vi da Elverum var på jakt etter en kvalitetskeeper hvor de ga litt ekstra for å få Thomas Gustavsson til klubben og når Thorir Hergeirsson ville ta med laget til treningsleir på Island.

 

Men det har ikke bare vært bidrag til elitesatsingen.  På lagets årsmøte i 1984 så man seg nødt til å trekke lagene i yngres fra kretsserien på grunn av økonomien. Da spratt Svein opp fra stolen og sa at det ville han ikke ha noe av.  Dagen etter hadde han bidratt med midler som sikret serien for nærmere 500 unger! Håndballgruppas eksistens ble vel nærmest reddet denne dagen……

 

Både Svein og Bente har begge en bakgrunn som spillere.  Bente som håndballspiller og Svein innen fotball og ishockey. Han var keeper på Oslo-laget Rinvind på øverste nivå og har spilt på kretslagene i både fotball og ishockey i Oslo. Men Svein er en beskjeden kar som ikke ønsker å gjøre noe vesen ut av sine bragder på idrettsbanen eller sine økonomiske bidrag til idretten.

 

Det han synes har vært den artigste opplevelsen med håndballen var nok sluttspillseieren i Bergen i 2008. Sponsormessig synes han det var stas at Pepsi bidro med 200.000,- til klubben, de som i utgangspunktet bare støttet musikk!

 

Underholdningsmessig har håndballen det meste, sier han, med sitt trykk i hallen. Sitter han nærme nok det ene målet kan han få med seg litt av kampen. Men hvis avstanden til banen blir større, som for eksempel i fotball, blir det værre.  Svein mistet nemlig synet på det ene øyet og skadet det andre da ei mineralvannflaske ekspoderte og glassplintene tok det meste av synet.

 

Kan legge til at begge to har “livstidsplass” i Terningen Arena, for å sitere Kjell Kulvedrøsten. Svein uten Bente ved sin side på kampene, er som en blind mann uten førerhund!  Alt blir bare lyd og en blir en smule hjelpesløs vil jeg tro…… Men Svein og Bente møter opp på alle hjemmekamper, de er medlemer i Taiga`n og deltar også på en del bortekamper og sosialt samvær når Taiga`n leier buss.

 

Så tar vi med oss dette flotte ekteparet inn i en hektisk periode med serie-, cup og CL-kamper på løpende bånd! Måtte dere få noen store håndballopplevelser begge to!

 

GOD HELG til dere alle!

 

Hein S. Ekeberg