Videre i cupen! – Elverum
Bakken Øien ødela nattesøvnen til Jan Karlsson og resten av BSK

Videre i cupen!

Gårsdagens kamp svingte fra det forferdelige til det fantastiske. Her kan du lese om seieren over BSK.

I onsdagens kamp mot Bækkelaget var det Josef Pujol som startet ballet for hjemmelaget, men gjestene viste tidlig at de ville henge på. Nikolay Hauge som var Bækkelagets midtback setter inn gjestens to første mål etter litt slurv av Pujol.

Gjesten går tidlig opp i en ledelse på 5-3 etter at Toft scoret to mål fra distanse på Emil Jungman. Hjemmelagets André Lindboe limer inn en redusering til 4-5 etter 6.30. Lynvingen satte ballen helt oppe i krysset.

Bækkelaget viser for alvor hva som bor i det offensivt. Nergaard bakerst i for Elverum sliter med å komme i gang og forsvaret er alltid litt på etterskudd, noe som 7 baklengs på under 10 minutter viser. Heldigvis for Apelgren og Hamar så spiller hjemmelaget bra fremover. Petter Øverby reduserer til 6-7 etter et fint innspill fra Erik Toft, som kanskje var best for hjemmelaget innledningsvis.

Utover i omgangen klarer ikke Elverum å komme i kontakt med gjestene fra Oslo. Selv når Magnus Abelvik Rød blir utvist så er det Joakim Patriksson som setter to baller bak Nergaard. Etter 15 minutter ledet Bækkelaget 10-7 over hjemmelaget. Etter at Morten slapp inn sitt 11.mål så byttet Apelgren målvakt, inn kom Vegard Bakken Øien.

Tine Poklar fikk rødt kort etter en tøff takling mot Abelvik Rød etter 16.37 spilt av den 1.omgangen. Ganske streng dømt fra min posisjon, noe som også Nicolay Hauge ga uttrykk for på benken til BSK. 2 minutter hadde nok vært det riktige, sett i ettertid. I 5 mot 5 spillet velger BSK å ta ut sin målvakt. Bakken Øien klarer å redde skuddet og Øverby skal bare sette ballen i det åpne målet, men landslagsspilleren skjøt en god meter utenfor.

I angrepet etter på er det Hauge sin tur til å få en billig utvisning etter en helt fair takling. Som oftest går dommeravgjørelsene opp i opp, noe som det også gjorde i dette tilfelle. På stillingen 11-9 til BSK valgte Jan Karlsson å ta timeout etter en liten periode uten scoring.

Etter praten til Karlsson løsnet det litt igjen for gjestene. Bortelaget får 2-3 mål men det er bare uflaks at ikke Bakken Øien tar et par av de. Unggutten er på en del av ballene, men det har lite å si når de triller inn i nota. Elverum spilte ikke bra de første 25 minuttene foran en halvfull Terningen Arena. På stillingen 15-10 til BSK måtte Apelgren ta en prat med gutta sine.

Etter den lille praten virket det om at Elverum våkner. Aleksander Børresen får tre kjappe muligheter, og den høye strekspilleren setter to av ballene bak Jungman. I tillegg klarte Kristian Rammel å få en utvisning i en takling mot Erik Toft. Elverum benyttet muligheten ved å spise inn enda et mål ved Lindboe. Lindboe rullet frekt inn Elverums 13.mål. Elverum går til pause på stillingen 14-15 etter at de de gjorde en helt syk opphenting de siste 5 minuttene av omgangen.

Petter Øverby utligner med omgangens første scoring til stor jubel fra Taigaen. Og i forsvaret etterpå snapper Elverum nok en ball og denne gangen er det Lindboe som skorte på en kontring. Elverum var plutselig foran for første gang i siden de første minuttene av kampen.

Elverum kjørte over BSK i starten og Petter Øverby økte til 19-16 etter kun fem minutter av 2.omgang. Kanonstart av Apelgrens menn. Nevnte Øverby setter nok en ball etter et magisk innspill av Pujol. Det er tydelig at de svarte og hvite behersker 7 mot 6 spillet offensivt, noe som gir gode muligheter for linjespillerne. Karlsson så ingen annen mulighet enn å ta en timeout siden bortelaget gikk fra 15-10 ledelse til å ligge under 20-16 på kun 11 minutter.

I angrepet etterpå bytter Bækkelagets svenske trener ut duoen Patriksson og Hauge. Elverum sier takk og farvel i det de øker til hele 22-16 etter at Øverby igjen høster frukter av Pujols fantastiske overblikk. Abelvik Rød setter en sjelden scoring bak Bakken Øien som spilte helt fantastisk for Elverum.

Etter 12 minutter valgte Josef Pujol å komme på scoringslista selv. Elverum ledet på dette tidspunktet 24-18 etter at kun nevnte Abelvik Rød klarte å overliste Øien. Kristian Sæveraas gjør alt han kan for at BSK skal komme inn igjen i kampen med en god strafferedning på et forsøk fra Ivanscik. I en kontring etterpå fikk ungareren muligheten til å revansjere seg. Kaldt og rolig henger han ut Sæveraas, og keeperen til BSK kan se langt etter lobben som på ett lekent vis treffer bakken før den spretter rolig inn i det tomme buret. Klasse!

På stillingen 26-20 til vertene kommer nevnte Patriksson og Hauge inn igjen etter en pust i bakken. Patriksson som kanskje var den beste for gjestene i 1.omgang kaster umotivert ballen utover sidelinjen og Elverum øker igjen.

Elverum ber BSK inn i kampen ved å gjøre noen enkle feil. BSK er kun 4 mål bak når det var igjen 10 min av kampen. På dette tidspunktet reddet Sæveraas nok en straffe fra Elverum og i tillegg satte keeperen en ball i målet, noe som gjorde at gjestene kun var bak med 3 mål da det sto igjen 8 minutter. Heldigvis for vertene står elverumsingene Toft og Bakken Øien frem med scoring og påfallende redning.

I et siste forsøk prøvde gjestene også 7 mot 6 spillet som Elverum mestret meget godt i denne omgangen. Uheldigvis for BSK tar Bakken Øien pol på det siste reelle forsøket til å komme tilbake igjen i kampen. Etter dette kontrollerer Elverum inn til en 34-28 seier.

Best for Elverum var Petter Øverby og Vegard Bakken Øien.

Neste kamp er allerede til helgen mot Metalurg i Skopje.