Bortekamp mot Falk! – Elverum
Toft er klar for kamp!

Bortekamp mot Falk!

Vi gleder oss til å ta turen til Horten!

Etter en bittert tap mot Metalurg på lørdag er nå dags å reise hjem og snu kjerringa som Jørn Jamtfall ville sagt det. Vi reiser hjem, men denne gangen er de ikke hjemmekamp. Vi skal spille borte mot nyopprykka Falk, som holder til i Horten i Vestfold. Laget som trenes av Daniel Birkelund sies å være mer klare for Grundigligaen denne sesongen enn hva de var forrige gang de var oppe.

 

Selv om de gikk rett ned igjen forrige gang fikk vi virkelig kjørt oss i denne kampen. Med ett forsmedelig 32-23 tap mot Falk røk også gullmedaljen i serien dette året. Mange i Elverums gater mente at akkurat denne kampen var med på å ødelegge serien dette året. På dagens Falk Horten er det ikke igjen altfor mange av de spillerne som spilte den gangen.

 

I årets sesong har Falk virkelig fått smake på hvordan det er å være tilbake igjen på det øverste nivået. En tøff innledning på sesongen der de har møtt gullfavorittene Haslum og Arendal gjør at Birkelunds gutter fortsatt står med smultringen i hånda. I tillegg til tap mot disse gikk de også på tap mot Halden på bortebane. Selv om motstanden har vært god har ikke Falk levert opp mot ventet nivå. Hortens laget er også ute av cupen etter en flause mot Sandefjord.

 

 

I dagens tropp finner vi den spennende midtspilleren Magnus Fredriksen. LM96-spilleren er kanskje den spilleren i stallen med høyest potensial. Fra sin posisjon forsøker unggutten å styre skuta etter beste evne. Fredriksen er også målfarlig med sine 12mål på 3 kamper. Ved sin side har han den danske venstrebacken Kennie Boysen. Boysen er en spiller som har en egen evne til å ende opp i klubber som sliter med samspillet. Individuelt er dansken en habil toveis spiller som ble kåret til årets spiller i ligaen det året Nøtterøy tok den tunge veien ned til 1.divisjon. Det blir spennende å se hvordan han fungerer inn i årets Falk-lag.

 

På høyrekant har Falk sin mest profilerte spiller. Steffen Berg Løkkebø tricket seg inn i Robert Hedins siste mesterskapstropp i en kamp mot Frankrike. Med hele 7 scoringer mot Thierry Omeyer viste mannen fra Hvalfangerbyen at han er en habil håndballspiller. I årets sesong har Løkkebø vært meget varierende for Hortenslaget. Det er viktig for Falk at 29-åringen finner sitt beste nivå om det skal bli poeng på onsdag.

 

Andre spillere det kan være lurt å holde et ekstra øye til er Filip Svele, Simen Heyerdahl, Fredrik Haaland og linjespiller Eirik Gilje. Alle er gode spillere som kan lage trøbbel for et Elverum som hadde fokus på CL i helgen.

 

For Elverum gjelder det å nullstille til kamp i Horten. Laget hadde en fantastisk kamp defensivt i Skopje, men slet veldig med å sette ballen i mål. Denne gangen skal de også møte en kroatisk keeper i Zivojin Ilic. Forhåpentligvis er de bedre denne gangen.

 

Elverum er skadefrie, og det blir spennende å se om Toft og Pujol kan komme seg opp igjen etter en middels kamp i helgen. Det er også viktig at høyrekantene til Elverum gjør det bedre enn sist. En Tamas Ivanscik er en så god håndballspiller at han klarer å snu en dårlig trend. For Linderud gjelder det å komme seg tilbake til det som er trygt.

 

Bakerst har Elverum vist at de har to meget gode målvakter. Både Øien og Nergaard er gode nok for å spille fast på de aller fleste lagene i divisjonen.

 

Avkast er klokken 19:00.

 

Vi er superklare for kamp. HEIA ELVERUM!!