Grei skuring i Horten – Elverum

Grei skuring i Horten

Elverum var konsentrerte fra start til slutt i bortekampen mot Falk.

FALK-ELVERUM 21-32(11-16)

I onsdagens kamp mot Falk valgte Apelgren å sett ut store deler av sjuern som startet mot Metalurg. Noe som viste seg å være et lurt valg av den svenske suksesstreneren. Inn med Ekren, Poklar og Burud, som alle tok vare på sjansen de fikk. Allerede etter 6:30 hadde trioen gjort en solid innsats for at Elverum hadde ter mål i protokollen. Med scoring av Ekren og Burud, men Poklar skaffet en straffe som Lindboe satte enkelt i mål.

Spesielt Lindboe var het denne kampen. Etter 12 minutter fikk Vestfoldgutten sin 3. scoring for kvelden etter at han satte nok et straffekast bak Falks kroatiske keeper. På dette tidspunktet ledet Elverum 6-3 over Falk. Falk på sin side spilte litt unøyaktig fremover, samtidig som at Nergaard holdt et høyt nivå bakerst med den signalgule vesten som han måtte bruke i denne kampen.

Etter 15 minutter måtte Falks trener Daniel Birkelund legge den grønne kortet i sekreteriatet. Elverum og Tamas Ivanscik hadde økt til 8-4 mot et hjemmelag som manglet litt trua på at de skulle klare dette. Trenerteamet til Elverum valgte da å prøve ut Toft og Pujol. Burud fikk fortsette etter en meget god start på kampen.

Gutta som kom inn viste seg å være skikkelig spillesugne i denne kampen. I en vanvittig periode på ca 6 minutter gikk de svarte og hvite fra 8-4 til ledelse til en ledelse på komfortable 14-8. Noe som også så veldig komfortabelt ut for hele Elverum.  Apelgren valgte å bytte enda litt til. Selv om gutta som fikk sjansen spilte seg til meget gode sjanser, hang det litt igjen fra Makedonia. Falk hadde også byttet keeper til Simen Johansen som også hadde noe gode redninger i denne perioden. Falk knappet innpå noen mål til, og til pause var stillingen 16-11 til Elverum.

Elverum gikk tilbake til den samme startoppstillingen som startet kampen i 2.omgang. I starten av omgangen var Elverum gode. De gikk raskt opp til en ledelse på 20-13 etter godt forsvarsspill og meget god kontra. Ivanscik og Lindboe setter noen enkle mål for gjestene. Falk på sin side gjør noen gode angrep, men spiller for mye på små marginer.

Kaptein Morten Nergaard kommer også på scoringslisten for Elverum. Elverum spiller i overtall og Falk tar ut målvakten for å spille 6 mot 6. Etter en god redning tar keeperen å skyter ballen over hele banen og inn i mål. God prestasjon av målvakten som var en viktig bidragsyter til at Elverum ledet komfortabelt store deler av kampen.

En god Jonas Burud øker til 10 mål like etter målet til Nergaard. Etter 45 minutter er kampen så å si avgjort. De svarte og hvite som også leder serien ledet 25-14 mot Falk som står med 4 strake tap i liagen.

Jørgen Jansrud som tidligere var en viktig brikke i Falk får sine første minutter for sesongen i Elverum. Eidskogingen takker for tilliten med å sette 3 mål for Elverum. Jansrud spilte på bekostning av Toft som kun fikk 6-7 minutter denne gangen.

Den fryktede kantduoen Ivanscik/Lindboe avslutter en perfekt kveld for deres del med en herlig flyver. Ivanscik får ballen på god vinkel, men er ganske uselvisk i det han spiller en flyver over til kantkollega Lindboe. Keeperen til Falk er helt sjanseløs på den fine kombinasjonen fra kantene til Elverum. Lindboe var virkelig på jobb og endte opp med hele 9 scoringer i hjemfylket.

Erstatterne Linderud og Wattstrøm får også hver sin scoring på slutten av kampen. Wattstrøm setter inn 32-21 etter et mislykket innspill fra Håkon Ekren som ender ute hos kantspilleren. Apelgren og Hamar lot alle spillere i troppen få spilletid i denne kampen uten at kvaliteten sank nevneverdig. Trenerteamet har en sterk stall.

Elverum beste var André Lindboe. For Falk var Magnus Fredriksen best.

Neste kamp er champions league i Terningen Arena!