Historie fredag: INN I ÅRHUNDRE- OG GENERASJONSSKIFTE – Elverum
Stig Kulvedrøsten scoret 20 mål i en guttekamp i 2001 og det er klubbrekord i Elverum. Nærmest følger Ottar Berget med 19, fra en B-kamp mot Tangen for 56 år siden!

Historie fredag: INN I ÅRHUNDRE- OG GENERASJONSSKIFTE

Hver fredag får du en ny historie fre Elverum Håndball Herrer!

Vi skriver april 2001 og Elverum håndballs tilværelse endte denne sesongen med nedrykk til nivå 3, altså 2. divisjon. Uka før ble Leif Nordberg valgt til ny leder, men mente at det ikke var noen grunn til å stresse. Leif var fremtidsrettet og så for seg en gjeng unggutter og to gode årganger som sto klare til å overta etter hvert. Samtidig ønsket han selv et par “læreår” før laget kunne bygges opp igjen til gamle høyder. Økonomien var fortsatt veldig stram og spillerkjøp var ikke aktuelt.

Moldenseren Arild Kvernmo fikk trenerjobben uten noen målsetting og det ble stress for de unge spillerne. Håndballforbundet hadde lagt opp til et infløkt seriesystem for de to øverste divisjonene, men som også kom til å berøre nivå 3. De lå på 3. plass i 2. div. til langt ut i sesongen og var overbevist om at det ga kvalifiseringsplass. Men det viste seg at bare det nest beste laget fikk kvalifiseringsplass, ganske irriterende. Men kansje det ikke var så galt likevel for unggutta som sikret og safet seg gjennom sesongen uten noe stress. 3. plassen ble sikret med han “far sjøl”, Alexander Liaba som en trygg og god sisteskanse da unggutta feilet. Noen av spillerne utmerket seg med å holde dette nivået greit, så som skytterne Lars Nordberg, Hans Henrik Flendalen, Tom Johnny Myrvold, og Per Espen Bolstad. 16-åringen Per S. Refset fikk også prøve seg og scoret i debutkampen., samt 5 mål i en av de neste.

Leif Nordberg var håndballformann i 2000/01 og 2001/02.
Leif Nordberg var håndballformann i 2000/01 og 2001/02.

YTTERLIGERE PUBLIKUMSNEDGANG
Vi skriver århundreskiftet og publikumsmetropolen Elverumshallen var ikke til å kjenne igjen. Bunnrekorden i 1. divisjon sesongen 1999/2000 var helt nede i 47 betalende! Bare 4 ganger var det så vidt over 100 tilskuere. Men det stoppet ikke der. I 2. divisjon sesongen etter ble det bare verre og verre. Bunnrekorden var 16 tilskuere (!) i en kamp mot Tiller fra Trøndelag selv med hjemmeseier 32-19…….

Kun en gang denne sesongen var det over 100 tilskuere tilstede. Det var da Elverum møtte Veldre (120 tilskuere) i et lokalderby med Elverumseier
22-20. 120 tilskuere var omtrent som da de to lagene møttes til kretskamp som Hedmarks to beste lag for 56 år siden!

STORSEIER FOR G-17 I 2001
Det har vært mange store seiere i Elverum håndball sin lange historie. G-17-lagets rekord dette året skal bli vanskelig å slå. I seriekampen mot
KSH Toten ble sluttresultatet 59-5! Stig Kulvedrøsten scoret 20 (!), Babak Ziai Tveikra 15, Pål Ivar Hemseter 9, Øystein Rognlie 7, Anders Lapstuen 5, Magnus Rasch 2, Tom Roger Stenseth 1 og Harald Evensen 1. Dette blir tilsammen 60 mål, men 59 ble stående som det ofisielle resultatet.

Da takker vi for seg, snører pub-til-pub-skoa og sklir inn i helga og CL-oppgjøret søndag mot russiske Chekhobskie Medvedi!

GOD HELG!

Hein S. Ekeberg