Bursdag, julekveld og 17.mai på samme dag, klart for CL på hjemmebane! – Elverum
Får vi se sånne jubelscener på søndag?

Bursdag, julekveld og 17.mai på samme dag, klart for CL på hjemmebane!

Endelig er det duket for Champions League i Terningen.

Champions League på hjemmebane må bare bli sjukt bra. Her bør du som leser dette kjenne din besøkelsestid.

 

Vi møter det russiske storlaget Chekhovskie Medvedi. Som trenes av Vladimir Maximov som kanskje er den beste herrehåndball-treneren gjennom tidene. Det blir en taktisk duell mellom Apel og Maximov som kommer til å bli vanvittig spennende. Maximov har følgende meritter:

Ett OL-gull som spiller.

Ett OL-gull, to VM-gull og ett EM-gull som landslagstrener.

Imponerende!

 

Selv om Medvedi klarte uavgjort i sin første kamp mot det spanske storlaget Naturhouse La Rioja så har vi i Elverum klokketro på at det er mulig å få poeng i denne kampen. I den kampen var det midtbacken Kirill Kotov som delte toppscorertittelen med den unge venstrebacken Dimitri Santilov. Begge to er spillere som er gode nok til å skape masse kvalme for et Elverum som tapte den første bortekampen mot Metalurg. Elverum spilte en fantastisk kamp, men de slet veldig med å sette ballen i mål.

 

Tre spillere man kan trekke frem hos gjestene er:

 

Dmitry Kovalyov: Helt ytterst til høyre, nede på kanten finner vi den russiske landslagsspiller Dimitry Kovalyov. Høyrekanten som har spilt i Medvedi hele sitt liv scoret 63 mål i fjorårets Champions League. I tillegg til masse erfaring i CL har russeren over 160 landskamper og masse EM og VM-sluttspill på sin CV. Kovalyov er har rukket å bli 34 år.

 

Oleg Grams: Bak et godt forsvar står den 32år gamle russiske bjørnen Oleg Grams. Med sine 201cm er målvakten en mann som kan ta selvtillten ut av hvilken som helst skytter i Europa. Grams har 109 landskamper for sitt kjære hjemland. Målvakten har vært i Medvedi siden 2002 og han var en meget viktig brikke for russerne når de spilte final4 i 2010.

 

Alexander Chernoivanov: Strekspilleren er den siste store spilleren som bør trekkes frem her. Med sine 202 cm og 105kg er dette det man kan kalle en ordentlig russisk bjørn. Den aldrende strekspilleren på 37 år viser fortsatt at han har kvalitet, noe 32 mål i fjorårets turnering er en bekreftelse på. Også Chernoivanov er landslagsspiller for Russland. Hele 108 landskamper har han i beltet.

For hjemmelaget er det naturlig å trekke frem disse:

 

André Lindboe: For Elverum må vi trekke frem fjorårets toppscorer Lindboe. Med sine 64 mål var Larvikgutten en viktig bidragsyter til at de svarte og hvite tok en del poeng i fjor. Med sine ca 30 landskamper har han den erfaringen som trengs for å skyte hjemmelaget til nye poeng mot Medvedi.

 

Tamas Ivanscik: På Elverum høyrekant finner vi den spilleren i troppen som har opplevd aller mest på en håndballbane. Ungaren Ivanscik får dusinet fullt med år ute i Europa når han går ut på banen i årets Champions League. Høydepunktet for den raske kantspilleren var nok når han var med i final4 med den ungarske klubben Veszprem.

 

Petter Øverby: Inne på linjen finner vi ikke en russisk bjørn, men det nærmeste vi kommer fra Hedmarken. Gruegutten som ruver hele 2 meter over bakken er en fysisk god håndballspiller. Med ett knallhard forsvarsspill og gode kvaliteter offensivt har han alle forutsetninger til å gjøre livet surt for våre russiske gjester. Øverby satte hele 42 scoringer i fjorårets CL.

 

Endelig er det klart for ekstra god håndball i Terningen. Med all respekt for alle andre lag som har vært i Terningen i 2016 så må vi ærlig innrømme at det er dette vi har ventet på.

 

Håper du tar en del av denne festen som kastes igang 18:15 på søndag!

 

HEIA ELVERUM!

Poklar og resten av guttene håper du kommer på søndag
Poklar og resten av guttene håper du kommer på søndag klokken 18:15