Uavgjort i første hjemmekamp i Champions League – Elverum
Det blir en spennende trenerduell mellom Apelgren og Kristian Kjelling i Terningen på onsdag

Uavgjort i første hjemmekamp i Champions League

En veldig spennende kamp som endte 28-28.

Elverum-Chekhovskie Medvedi 28-28 (13-11)

Det var knyttet stor spenning rundt sesongens første hjemmekamp i Terningen Arena. Kampen startet med at begge lag slet veldig med å score mål. Bakerst for Elverum sto Morten Nergaard godt for vertene. Kapteinen hadde noen gode redninger på klare sjanser fra russerne. Fremover slet Elverum litt mer. Ett godt fysisk lag som ikke ga fra seg all verden av rom i sitt 5-1forsvar, gjorde at etter 8 minutter hadde Elverum kun to mål.

Det løsnet litt opp etter en treg start i målprotokollen. Spesielt Petter Øverby var hissig på grøten i den 1.omgangen. Med tre mål på de første 13 minuttene var han Elverums toppscorer midtveis i omgangen. En spillesugen Josef Pujol gjorde en god jobb med å spille opp nevnte Øverby ved en rekke anledninger. André Lindboe hadde muligheten til å sende Elverum opp i føringen etter 15 minutter, men kantspilleren var uheldig og udyktig fra straffemerket. Medvedi straffet Elverum direkte og satte inn sitt 6. mål i omgangen like etterpå. Halvveis i omgangen var stillingen 6-5 til gjestene fra Russland.

Etter 21:10 var stillingen 8-8 etter at Tamas Ivanscik scoret fra straffemerket. Bakover slet Elverum veldig med strekspilleren som la seg mellom toeren og treeren og rykket mot kantspilleren. På linja for russerne spilte landslagsspilleren Alexander Chernoivanov. Det ble som regel enten scoring eller straffe da han var involvert, men heldigvis for Elverum var han ikke den som var best trent og han måtte ta mange pauser på benken.

Hjemmelaget fikk en gyllen mulighet til å rykke ifra inn mot pause. Men i overtallet brenner både Mehl og Ivanscik gode muligheter for vertene. Elverum ledet 12-10 snaue to minutter før pause. Elverum økte til 13-10 like før pause, men Dimitri Kovalev reduserte til 13-11 fra straffemerket i det sluttsignalet for pause gikk. André Lindboe fikk også en utvisning i samme situasjonen, noe som gjorde at Elverum måtte starte den 2.omgangen med en spiller mindre på banen.

Elverum kom seg fint unna de to første minuttene, men det er allikevel russerne som kontrer inn omgangens første scoring ved Dimitrey Kornev som kom inn for landslagskanten Kovalev i pausen. Etter 5 minutter av 2.omgang var russerne likt på stillingen 14-14, men Tine Poklar satte ballen i mål til 15-14 etter et meget godt taktisk grep av Apelgren. På vei hjem i forsvar glemmer laget at de spilte 7 mot 6 i forrige og de drar på seg en unødvendig utvisning med for mange spillere på banen samtidig.

Erik Toft scoret Elverum 17.mål i kampen med et godt langskudd som keeperen ikke rekker å reagere på. Medvedi måtte ta en timeout etter 08:34 ledet Elverum 17-16.

Elverum og Nikolaj Mehl pådrar seg en klønte dobbeltutvisning etter 12.minutter. Først dytter dansken en Medvedi spiller i siden. Utvisningen er kanskje litt streng og Mehl viser med ett ganske tydelig kroppsspråk om hva han mener om den. Dommeren likte dårlig gestikuleringen og gir Mehl nok en utvisning. Heldigvis for vertene lager russerne «bare» 2 mål. Lindboe klarte også å lure inn en scoring etter at han løp seg fri inne på linja.

I det Elverum ble fullt lag igjen førte Ivanscik hjemmelaget opp i 21-20 etter 16:30 spilt. Elverum kunne fått et grep om kampen i det Tine Poklar økte til 22-20 i overtall. Hjemmelaget kjørte konsekvent på 7 mot 5 hver gang de er i overtall. Selv om Elverum var i overtall klarte Medvedi å gjøre mål på Nergaard i andre enden.

Elverum slet litt i liten en periode og 6 minutter før slutt var det Medvedi som ledet 25-24, men Tamas Ivanscik lekte inn utligningen etter en fantastisk flyver. Ungareren gjorde en god kamp ute på kanten for Elverum.

Ivanscik førte også Elverum opp i en ledelse 27-26 med kun tre minutter igjen å spille. Medvedi svarte direkte i den tette thrilleren. Lagene fulgte hverandre hele veien inn. Kun 40 sekunder før slutt scorer Medvedi på en Lindboe/Ivanscik-spesial. Med en flyver mellom kantene gjør Medvedi et enkelt mål på Nergaard. Elverum får muligheten til å avgjøre kampen de siste 23 sekundene. Apelgren valgte å ta en timeout for å legge slagplanen. Planen var at Erik skulle spilles opp til en god mulighet, men russerne klarte å lese situasjonen. Elverum klarte ikke å spille seg til en god sjanse og kampen ender 28-28.