Bodø gjester Terningen Arena – Elverum
Nergaard er klar for kamp!

Bodø gjester Terningen Arena

Vi møter Bodø i "skokampen"

I morgen er det den velkjente «skokampen» som er i fokus. Vi møter Bodø hjemme i Terningen Arena. Årsaken til at denne kampen heter «skokampen er at vi håper vi klarer å skaffe så mange sko som mulig som Elverum håndball kan gi til folkehøgskolen, som igjen skal sende de til barn og unge i Uganda. Derfor er det veldig viktig at du er med å bidrar. Gir du et par sko, så kommer du inn gratis på kamp. Det vil si at du støtter en meget god sak + at du får topp underholdning i Terningen Arena. Dumt å la en sånn mulighet fare forbi.

 

Her kunne vi skrevet veldig mye om det gode vi skal gjøre onsdagskveld, men i denne teksten skal det i hovedsak handle om morgendagens motstander Bodø og hjemmelaget Elverum.

 

Fjorårets kvartfinale ble spilt mellom disse to lagene, og den gangen gikk vi seirende ut av duellene på nordlendingene. I denne her sesongen har Børge Lunds gutter hatt en ujevnt start på sesongen. Etter fire kamper ligger de gule og blå på en 9.plass på tabellen. De har vunnet 1 kamp, mot nyopprykkete Lillestrøm på hjemmebane. De har også spilt uavgjort borte mot Fyllingen i Bergen som kanskje er den sterkeste prestasjonen de har gjort i årets sesong.

 

Bodølagets to tap har kommet mot BSK og Kolstad, to lag som Elverum har vunnet mot. Gjestene røk også ut i cupen mot Kolstad. I europacupen vant de hjemmekampen mot det ungarske laget CSurgoi KK, men tapte dessverre med for mye mål borte til å komme videre der.

 

I Bodøs spillerstall har blitt en del endringer fra i fjor. De har mistet både Børge Lund og Stig Tore Moen Nilsen som begge var viktige brikker i fjorårets lag. Inn har de blant annet fått unge spennende Henrik Bielenberg fra Follo. Venstrebacken som har et fryktet skudd har scoret 5,3 mål i snitt i årets sesong.

 

En annen spiller som man nesten kan se på som ny er Binai Aziz. Bakspilleren har vært veldig skadeplaget i noen sesonger, men nå virker det som om den fotrappe svensken har fått i orden skulderen. Meget gledelig for Bodø. Aziz er en av de beste spillerne i ligaen når han spiller opp mot sitt beste.

 

I mål har BHK fortsatt Joakim Christensen. Keeperkjempen som opprinnelig er fra Danmark spilte ikke i sluttspillet mot Elverum. Mange av trenerne og spillerne i GRUNDIGligaen mener at Christensen er en av de beste målvaktene i ligaen. Her blir det viktig at Elverums spillerne holder hodet kaldt i de riktige situasjonene.

 

Toppscoreren til Bodø heter Alexander Westby. I følge Børge Lund har den tidligere Follokanten aldri vært bedre trent, og at det har gitt resultater på banen. Med sine 18 mål er han to mål foran Bielenberg i den gjeve kampen om å være toppscorer. Westby har et skuddregister som få andre kanter i Norge har. Det blir spennende å se om 23åringen viser seg fra sin beste side i Terningen Arena på onsdag klokken 20:00.

 

I tillegg til dette har de kaptein Vetle Eck Aga som har vært uheldig med litt skader de siste årene. Erstatteren til Moen Nilsen er Bjørnar Sund som ble tatt ut på forrige samling rekruttlandssamling. Det vil si at de har kvalitet på den plassen også. På linja har de den trønderske idrettslæreren Endre Langaas. Streksspilleren er en kriger som ikke gir seg før sluttsignalet går.

 

Det er utvilsomt et godt lag som skal kjempe om poengene i Terningen Arena.

 

 

For Elverum er det alfa omega å klare omstillingen fra Chekhovskie Medvedi og Champions League til Bodø. I fjor tapte Elverum en del serie- og cupkamper som var i mellom kampene i Europas gjeveste håndballturnering. Det blir en morsom test for å finne ut om fokus og vilje er tilstede. Det er lett å la tankene gå til neste kamp i CL, men Apelgren og Hamar bør være gode nok til å få riktig fokus på guttene.

 

Mange på Elverum begynner å komme inn i såkalte godformen. Kantspiller André Lindboe er nok helt klart en spiller Børge Lund nevner en ekstra gang på møtet før kampen. Mot Lindboe står det også to unge spillere som vil få kjørt seg om de ikke er forberedt på hva stjernekanten kan finne på.

 

På høyrebacken har både Mehl og Burud levert solide prestasjoner for de svarte og hvite. Her har de to en sunn konkurranse om hvem som skal spille. Leverer man ikke varene, så venter de svarte stolene på sidelinjen, også kalt benken. I midten har Håkon Ekren vært god i de kampene han har fått sjansen. Det er knyttet stor spenning rundt uttaket til Apelgren. Vil han igjen satse på Håkon eller føler han at Pujol har mye å bidra med?

 

Inne på linjen er Elverum mest sårbare. Kvaliteten på linjespillerne er fantastisk, men begge to bruker mye. Ofte spiller både Øverby og Børresen i forsvar sammen, og noen ganger spiller også begge to i 7 mot 5 spillet. Med 2-3kamper i uka er det viktig at disse guttene holder seg skadefrie fremover.

 

Bakerst har Elverum opparbeidet seg en fantastisk bredde. Med Morten og Vegard har de to målvakter som alltid kan komme inn når det trengs redninger. Det er veldig ofte at en av målvaktene har truffet god om den andre har hatt en litt svak dag.

 

I morgen er det to poeng som gjelder. Elverum er favoritter, men Bodø har ikke tatt den lange veien for å stå med lua i hånda!

 

Kom til hallen, støtt en god sak. Det blir god underholdning i 60 minutter. Kampstart er klokken 20:00!

 

HEIA ELVERUM!