Tamas Ivanscik setter noen avgjørende scoringer.

Sliteseier mot Bodø

Elverum var kjempet som løver for to poeng mot Bodø.

Elverum-Bodø 32-30(16-15)

Elverum kom skjevt ut av startblokkene mot et aggressivt og tent lag fra Bodø, som var ute etter å gjøre en bedre prestasjon enn i forrige kamp mot Kolstad. Gjestene tok tidlig ledelsen 3-0, og bakerst reddet Joakim Christensen omtrent alt som kom. Etter 07:30 spilt hadde den gode kantspilleren Alexander Westby allerede rukket å ha satt tre baller bak Nergaard som ikke var på sitt vante nivå denne kvelden. Bodø ledet 6-2 på dette tidspunktet.

Et lite vendepunkt i kampen var strafferedningen til Nergaard på stillingen 9-4 til gjestene. Etter dette kommer Elverum seg litt opp. Hjemmelaget fikk også muligheten i overtall etter at Preben Egeli ble utvist i en situasjon med Petter Øverby. Linjespilleren Petter Øverby reduserer til 6-9 i overtallet etter et godt innspill fra Pujol i 7 mot 5.

I det kamp-uret bikket 19 minutter var Elverum heldig med at Børge Lund la timeout-kortet like før Binai Aziz satte ballen i mål. I de siste 10 minuttene av omgangen var Elverum gode. Nikolaj Mehl meldte seg på med en suser av en underarm, som Christensen i målet ikke var i nærheten av å redde. Målet var Elverums åttende scoring. Bodø på sin side hadde ti.

Elverum kom først opp på siden til Bodø i det kamp-uret viste 27:30. Med en glimrende flyver setter lynvingen inn en viktig utligning for et hjemmelag som spilte langt under forventet standard i den første omgangen. Bodø var også en medvirkende årsak til dette. Like før pause gikk Elverum for første gang opp i en ledelse. Det var bursdagsbarnet Tine Poklar som satte inn 15-14 til Elverum, noe som også var pauseresultatet i denne kampen.

Apelgren maner guttene til innsats

Alle de 1500 tilskuerne i Terningen forventet nok at Elverum skulle gjøre kort prosess på gjestene fra Bodø i den 2.omgangen, men laget til Børge Lund kjempet som løver. Aleksander Børresen satte inn en scoring til 18-16 etter at Pujol nok en gang spilte fri linjespillerne. Elverum førte store deler av starten av omgangen, men Bodø ga aldri opp. Etter 40 minutter klarte en smart Josef Pujol å lure hele forsvaret til Bodø. Med en pasningsfinte i overtall fikk den smidige svensken akkurat nok plass til å sette ballen trygt i mål bak Christensen, etter han stupte mellom kantspilleren og backen. Hele hallen og kanskje spillerne til Elverum(?) trodde da at kampen var avgjort på stillingen 23-19 til vertene.

Men nordlendingene ga seg ikke. Aleksander Westby lekte inn en lobb etter meget godt kollektivt angrepsspill av Bodø. Og i det den unge kantspilleren Egeli utlignet til 24-24 var spenningen nesten på bristepunktet i hallen. Joakim Christensen hadde en periode på ti minutter der han var i det umulige hjørnet. Dansken servet Bodø inn igjen i kampen med en rekke gode prestasjoner.

Lagene fulgte hverandre tett, og på begge lag hadde de to svenske playmakerne, som tenkte at de ville ha to poeng under puta når lyset hadde slukket seg for kvelden. Både Aziz for Bodø og Pujol for vertene viste store deler av sitt fantastiske repertoar utover i omgangen. Begge satte to mål hver og stillingen var 27-27 etter ca 51 minutter.

Elverum og Petter Øverby trodde de fikk et lite grep om kampen i det han satte inn sin 5 og siste scoring i kampen, men like etterpå fikk Øverby sin 3.utvisning og fikk dermed rødt kort. Bodø utlignet til 29-29 på straffen og dermed var lagene like langt, og publikum kunne kjenne på nervene som lå tykt utenpå både hvite og blå spillere ute på banen.

I undertallet klarte Elverum kunststykke med å avgjøre kampen til sin fordel. Morten Nergaard kom inn igjen i målet etter en periode ute og Tamas Ivanscik viste hvorfor han har spilt final4 for ikke altfor mange sesonger siden. Nergaard kledde fullstendig av Egeli som hadde en meget god kamp i 55 minutter og dermed klarer ikke Bodø å komme tilbake igjen i kampen. Det skal riktignok sies at Bodø kan føle seg litt snytt av at dommerne blåste for tidlig på en scoring av Aziz på slutten, men det er på ingen måter matchavgjørende.

Josef Pujol ble kåret til hjemmelagets beste spiller. For gjestene ble Henrik Bielenberg beste spiller.