Historie fredag: KEEPERTALENTER OG VALGETS KVAL – Elverum
Lars Nordberg, talentfull i håndball og fotball, men valgte håndballen.

Historie fredag: KEEPERTALENTER OG VALGETS KVAL

Som hver fredag ellers får du også denne fredagen en historie fra Elverum Håndball

Det var to unggutter i 2001/2002 som utmerket seg med sitt allsidige talent. Den ene var Lars Nordberg som målvakt på juniorlaget og Jan Sverre Moe på guttelaget. Men Lars hadde imidlertid året før gått fra keeper-rollen og over til å utvikle sin sjeldne kastarm til å skyte mål istedet for å redde baller. Begge spilte også fotball og var talenter der også.

Lars var egentlig utespiller i fotball, men ble satt i mål på juniorlaget i Dana Cup i 2000. Han slapp inn bare ett mål og det var i finalen mot Byåsen. Dette ble lagt merke til hos flere, og spesielt juniortreneren til Byåsen, som også var talentspeider for RBK, var blitt veldig imponert i Danmark. Ikke lenge etterpå kom det invitasjon fra selveste Rosenborg om ei treningsuke sammen med dem. Lars takket selvfølgelig ja og fikk ei lærerik uke i Trondhjem sammen med størelser som Ørjan Berg, Bent Skammelsrud, Derek Sørensen, Ola By Riise og trenerlegenden Nils Arne Eggen.

I forkant av 2002-sesongen skrev han imidlertid kontrakt med Hamarkammeratene (Ham-Kam). Her fikk han 4 kamper hvorav èn seriekamp i 1. divisjon borte mot Lørenskog i en 3-0-seier til Hamarlaget. Men oppholdet i klubben ble mye preget av skader. Han fikk aldri tatt det store steget som så mange hadde trodd og håpet med sin enorme rekkevidde og gode fysikk. Han gikk derfor på utlån til moderklubben Elverum i 2003-sesongen og vendte aldri tilbake til Ham-Kam.

Jan Sverre Moe, landslagskeeper i håndball som junior, talentfull fotballspiller. Han valgte å satse på en fotballkarriere.
Jan Sverre Moe, landslagskeeper i håndball som junior, talentfull fotballspiller. Han valgte å satse på en fotballkarriere.

Elverums talent Jan Sverre Moe ble innkalt til juniorlandslagstrening i håndball som 16-åring. Trenerne ble imponert og han ble tatt ut til landskamp sommeren 2001. Men han kom i et skikkelig dilemma da han samtidig hadde spilt seg til fast plass på fotballaget som midt-stopper. Det hele endte med at at han valgte bort håndballen og ville konsentrere seg om fotballen. Han utmerket seg såpass i fotballen som 17-åring at han ble invitert til Rosenborg-trening med junior- og rekruttlaget i 5 dager i november 2001. Oppholdet ble avsluttet med en turnering i ABRA-hallen i Trondheim.

Med disse to flotte talentene i friskt minne så går vi ut i høstmørket med gode tanker om Elverum håndball sin utvikling når vi søndag møter verdensstjernene i Montpellier i Champions Leauge i Terningen Arena!

God helg til dere alle!

Hein S. Ekeberg