Stjernegalleri gjester Terningen Arena – Elverum
Poklar og resten av guttene håper du kommer på søndag

Stjernegalleri gjester Terningen Arena

Det franske stjernegalleriet Montpellier kommer til Terningen Arena på søndag!

Endelig er det helg igjen! Med helg er det Champions League. Vi er så heldige som får besøk av det franske storlaget Montpellier HB fra byen Montpellier. Byen er Frankrikes 8. største og ligger ganske nærme Middelhavet. I byen bor det ca 270000 mennesker.

 

Montpellier er den eneste franske klubb som har vunnet Champions League. I 2003 lå de på det meste under med åtte mål fra den første kampen mot Portland San Antonio. I returkampen vant de hele 31-19 og sikret dermed den gjeveste tittelen klubbhåndballen. I den finalen spilte faktisk venstrekanten Michael Guigou, som også spiller i morgen. Han gjorde hele 11 mål den gangen, og var nok den viktigste bidragsyteren til at franskmennene kunne slippe jubelen løs for seier.

 

Etter dette har det franske storlaget vært faste inventar i Champions League. Og nesten hvert eneste år har laget gått videre fra gruppespillet. I fjorårets sesong tapte Montpellier 16-delsfinalen mot Flensburg. De tapte 59-57 over to kamper. Det vitner om kvalitet.

 

I årets Champions League har franskmennene fått en litt tøff start. I den første runden vant de med fem mål mot Tatran Presov på hjemmebane. I den kampen holdt slovakene Montpellier til 14-14 ved pause. I den 2.omgangen viste Vid Kavticnik og resten av laget at de holdt et høyere nivå enn Presov. I forrige runde gikk de på et tap mot spanske Naturhouse La Rioja. I den kampen ble Mathieu Grebille toppscorer med hele åtte mål fra venstrebacken. Grebille spiller også på det franske landslaget som tok sølv i Rio.

 

Hele sju av spillerne til Montpellier spilte i OL i Rio, og her kunne man ha trukket frem hele stallen. Laget har verdensklassespillere i alle ledd og det blir veldig spennende om Elverum kan matche Montpellier på søndag klokken 18:15.

 

3 profiler på Montpellier.

 

Vid Kavticnik: På Montpelliers høyreback finner vi den slovenske landslagsspilleren Vid Kavticnik. Med sine 170 landskamper for hjemlandet er det alibi nok for hans kvaliteter. Sloveneren som tidligere spilte for THW Kiel var med til OL i Rio i August. Den 32årige veteranen ble toppscorer for Montpellier i den første kampen i Champions League.

 

Michael Guigou: Ute på venstrekanten finner vi nok den mest meriterte spilleren. Med OL-,VM-,EM,- og Champions League gull på CVen så er det virkelig en mann som kan å kaste ball. Den kjappe kantspilleren har nesten 800mål for hjemlandet Frankrike. I Champions League har kanten puttet 459 mål.

 

Diego Simonet: Mannen som skal styre det franske stjerne galleriet er spansk-argentineren Simonet. Selv om han ikke rager mer enn 188cm over bakken er han en meget god playmaker for det franske storlaget. Med sitt gode tempo og gjennombrudds hissige spillestil scoret han 31 mål i fjorårets sesong i Champions League.

 

 

Elverum på sin side må nok levere sin beste prestasjon gjennom alle tider om de skal ha muligheter for poeng. På en meget god dag så kan Elverum klare å matche det franske storlaget. Elverum er avhengige av å sette et godt forsvar, samt at ankomst og kontringsspillet må være på toppnivå. Det er mulig å ta poeng fra de store lagene i Europa, men da holder det ikke med å gjøre enkle feil sånn de gjorde mot Bodø på onsdag. For ikke mange år siden slo Haslum håndballstorheten Hamburg i EHF-cupen. Det er derfor mulig å få med seg mer enn ett hederlig resultat her. For Elverum trekker vi frem disse tre profilene før kamp.

 

Tine Poklar: Den slovenske venstrebacken som kom seint i høst har virkelig vist seg å være en viktig brikke for de svarte og hvite. Med sin gode fysikk er han en meget habil forsvarsspiller. Offensivt er sloveneren kjent for et god spill og en bra spilleforståelse. Poklar scoret tre mål i sin første kamp i Champions League.

 

Morten Nergaard: keeperen som har lengst fartstid i klubben er også en meget viktig brikke for Elverum. Elverums kaptein er en reaksjonssterk målvakt som elsker å spille disse viktig kampene. 29åringen har en egen evne til å spille opp mot sitt beste når det gjelder som mest. Med kun 18 baklengs i Makedonia viste målvakten at formen er god.

 

Josef Pujol: Den svenske playmakeren som debuterte i europeisk sammenheng borte mot Metalurg i første runde er en spillende midtback. Med sine øyne i nakken er han ofte den spilleren som er nest sist på ballen. Etter å ha blitt kåret til årets midtback i Sverige blir det spennende å se den tidligere Hammarby-spilleren på den største scenen.

 

 

Vi er avhengig av din hjelp for å få dette til! Montpellier er nok det beste laget til nå som skal spille i Terningen. Kom til Terningen Arena i god tid før 18:15 på søndag. Her blir det folksomt.

 

Vi ses!

 

HEIA ELVERUM!