Elverum sendte Montpellier hjem tomhendte! – Elverum

Elverum sendte Montpellier hjem tomhendte!

Montpellier kom til Terningen Arena som storfavoritter, men Elverum ville det annerledes.

Elverum og Josef Pujol startet kampen godt. Med en assists og to scoringer viste svensken at det franske storlaget måtte opp å nivå for å ta poeng i Terningen søndag kveld. Selv om det gikk på skinner offensivt var stillingen 3-3 etter 6:30. Montpelliers slovenske strekspiller Miha Zvizej hadde også to mål innledningsvis.

En annen spiller som var god i starten var Nikolaj Mehl. Dansken banken inn sin 3.scoring, mellom beina på Vicent Gerard i målet til franskmennene. Men i angrepet etterpå fikk Montpellier straffe som Vid Kavticnik satte sikkert i mål. Begge lagene klarte ikke å sette forsvarsspillet de første ti minuttene av kampen.

Allerede etter 10:30, på stillingen 7-5 til Elverum måtte den franske OL-mesteren Gerard sette seg på benken. Erstatteren Nikola Portner, som spilte for Kadetten i fjor, setter ballen i målet til Nergaard som hadde satt seg på benken i overtallet til Elverum, dette var det aller første han gjorde.

Etter 14:15 var stillingen 8-8 etter at Jonas Truchanovicius utlignet for gjestene. Vertene fra Elverum hadde en god start på kampen, men det virket ikke som om franskmennene var ordentlig rystet. Josef Pujol satte sin fjerde ball for dagen da han fintet Valentin Porte helt bort, med en veldig god skuddfinte som førte Elverum opp i en ledelse 11-10.

Etter 22:07 satte Tamas Ivanscik sitt første mål fra straffemerke, etter at Pujol spilte inn til Øverby som skaffet straffe etter godt angrepsspill av Elverum. Montpellier var på dette tidspunktet ganske rystet over tempoet Elverum kjørte i denne omgangen, men de prøvde å svare med samme mynt, uten å lykkes optimalt. Deres trener Patrice Canayer måtte ta en prat med sitt lag.

Fire minutter senere satte Petter Øverby inn sitt andre mål etter ett magisk innspill av Pujol. Elverum løpte enormt mye i denne omgangen noe som resulterte i at Ivanscik satte inn to kjappe kontringer rad for de svarte og hvite. Tre minutter før pause måtte Montpellier ta sin andre timeout i kampen på stillingen 16-13 til Elverum.

Pujol økte til 18-13 i undertall for Elverum med et fint skudd som gikk opp i målet til Portner. På dette tidspunktet var stemningen helt elektrisk i Terningen Arena. De 2000 som møtte opp til denne kampen fikk se en 1.omgang som kanskje var den beste i klubbens historie, men de ante ikke hva de hadde i ventet i 2.omgang. Selv om Montpellier reduserte en gang, gikk Elverum til pause med en solid 18-14 ledelse.

Jure Dolenec satte to kjappe baller for Montpellier innledningsvis, men både Øverby og Poklar svarte direkte for Elverum. Etter 4:30 øker Elverum til en ledelse til 21-16 etter at Nikolaj Mehl tricker inn en magisk scoring etter at Elverum spilte et lang og godt angrep. Regissør var selvfølgelig Josef Pujol.

Kun to minutter etterpå var stillingen 21-19 etter at Elverum har noen enkle bom, men Pujol økte til tre i angrepet etterpå. Den magiske svensken økte likeså godt til 23-19 med en rulle som lekte seg over hodet til Portner i målet til Montpellier. I samme situasjon fikk franskmennene en mann utvist. I perioden med en mann utvist økte Elverum til en ledelse på seks mål. Både Lindboe og Øverby satte hver sin ball for Elverum.

Ludovic Fabregas reduserte til 25-20 etter 12:30 spilt. Den franske landslagsspilleren lobbet ballen elegant over Morten Nergaard. Håkon Ekren fikk ett angrep for en Pujol som måtte hvile. Ekren takker for tillitten med en fantastisk scoring.

Portner gjør sin andre scoring i det han reduserte til 23-27, men André Lindboe økte igjen etter han fikk ballen inne på linjen.

Ti minutter før sluttsignalet gikk ledet Elverum 29-26. Petter Øverby økte til 30-26 to minutter etterpå med en fin avslutning som sneier luggen på portner i målet til Montpellier. Maskineriet til Elverum fortsatte å male på. I det det var igjen 2:30 ledet Elverum med tre mål, men Montpellier utlignet ganske raskt etterpå. Hele hallen reiste seg de siste spennende minuttene av den fantastiske kampen. Elverum var nervøse de siste minuttene, men de klarer å ro i land en helt utrolig seier 32-31 mot det franske storlaget Montpellier. En historisk prestasjon av gutta fra skogen.

Tusen takk til alle som har bidratt til denne seieren!