Hyller Kalle Björkman under Drammen-kampen 19.oktober! – Elverum

Hyller Kalle Björkman under Drammen-kampen 19.oktober!

Elverum Håndball Herrer hyller vår egen Kalle Björkman under onsdagskampen mot Drammen 19.oktober i Terningen Arena.

Onsdag 19.oktober takker vi Kalle Björkman for sitt bidrag i Elverumsdrakta! Hyllesten komme under kampen mot Drammen i Terningen Arena, laget han var med og tok sitt første Elverumsgull med, nemlig cupgullet i 2009.

image1

Björkman kom til Elverum i 2008 og merittene svensken har er smått imponerende. Han var med og tok Cup-gull med Elverum i 2009 og samt seriegullet i 2013. I tillegg kan han skilte med 4 sluttspillgull i henholdsvis 2008,2014,2015 og 2016

I 2008 kom han til Elverum, og kunne allerede i 08/09 sesongen skilte med tittelen årets høyreving i det som den gang het PostenLigaen. Etter 09/10 sesongen dro han til Sverige hvor han spilte to sesongen for H43 Lund. I 12/13 sesongen var han tilbake i svart og hvitt hvor han nå også har valgt å avslutte sin karriere som håndballspiller. Merittene betyr også at svensken fikk oppfylt sin drøm om å spille Champions League gruppespill, hvor han fikk gleden av å putte 12 mål for Elverum i 2015/2016 sesongen.¨

Kalle Björkman har vært en viktig bidragsyter i Elverumslaget, selv om han den siste tiden i Elverumsdrakta ikke har fått så mye spilletid har han vært en viktig brikke for å holde lagets moral oppe, både fra benken og ikke minst i garderoben. På banen er han en energisk spiller med hjertet utenpå drakta som viser følelser til tusen, enten han scoret det avgjørende målet eller siste målet i en ti målsseier. Det er slik Björkman vil bli husket. En spiller som viser følelser, også når han er uenig med dommeren eller tydelig misfornøyd med egen og lagets prestasjoner.

Björkman er lidenskapelig opptatt av håndball og mennesker. Et arbeidsjern med mange baller i luften, samtidig dønn profesjonell og en humørspreder med et pågangsmot man knapt har sett maken til i de dype skoger.

«Nå kan jeg gi meg på topp, jeg har vunnet det jeg kan vinne i norsk håndball», sa Björkman til lokalavisa Østlendingen etter nyheten om at han legger opp.

«Jeg må trekke fram det forholdet jeg fikk til publikummet den tiden jeg var i Elverum. Det er lett å få et spesielt forhold til dem fordi de lever for håndball. Som spiller føler man faktisk at man kan være med på å gjøre deres hverdag bedre», sa Björkman i 2010.

Det var før han kom tilbake i 2012. I dag kan vi nok påstå at det også fra publikums side er grunn til å trekke fram det forholdet vi har fått med Kalle Björkman gjennom hans tid i svart og hvitt.

Nå har han gitt seg på topp som han selv sier:
«Avslutte sesongen og karrieren med sluttspillgull over Haslum. Det finnes ingenting som er bedre enn det», sa Kalle Björkman.
Nå er skoene lagt på hylla, og onsdag 19.oktober i GRUNDIGligakampen mot Drammen er det tid for å hylle det energiske svenske håndballgeniet, Kalle Björkman.

Så møt opp til kamp. Elverum kjemper om 2 nye poeng i GRUNDIGligaen og vi gir vår egen Kalle Björkman den hylesten han fortjener!

Takk for kampen, Kalle Björkman!

Hilsen ELVERUM!