Klart for GRUNDIGligaoppgjør igjen. St.Hallvard neste! – Elverum

Klart for GRUNDIGligaoppgjør igjen. St.Hallvard neste!

Hverdagen har kommet og i morgen skal vi ut på ny kamp. Denne gangen skal vi møte St.Hallvard fra eplebygda Lier. Det nyopprykkede laget som spiller sine hjemmekamper i Reistad Arena står med poeng i årets liga. Kompisgjengen fra Lier som trenes av legenden Glenn Solberg er nok veldig ivrige på å tukte Elverum på onsdag.

Selv om lierlaget ikke har noen poeng har de gjort en del gode prestasjoner. Med knepne tap mot både Arendal og Halden viser det unge laget at de absolutt kan være med å kjempe om poeng. Mot Falk og Haslum manglet de det siste lille for å nå helt opp. Kun en gang i årets sesong har de blitt spilt ut av hallen, og det var mot naboen DHK i serieåpningen.

 

St.hallvard sin toppscorer heter Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen. Unge Vildalen har scoret hele 29 mål på sesongens fem første kamper. Vildalen spiller venstreback på det unge Lierlaget. På midten regjerer liungen Simen Solberg. Solberg som også er lagets kaptein har en tiårskontrakt med St.Hallvard. Solberg har spilt i både DHK og Fram Larvik, men vendte tilbake til klubben i sitt hjerte for en del år siden. Solberg er en spillende midtback som setter sine venner i bedre muligheter enn seg selv. Midtbackplassen deler han med Ole-Jacob Borch som også er en lokal profil.

 

Ved siden av Solberg spiller en gammel kjenning av Elverum håndball, Kim Tajet Skaug fra Brumunddal er høyreback for det nyopprykkede laget. Skaug som aldri slo igjennom i Elverum har en fortid i Nøtterøy der han gjorde sine saker bra. I buskerudklubben har anvendelige Skaug blitt dyttet en plass opp på banen.

 

På keeperplassen har St.Hallvard den lovende målvakten Robin Haug. Med sine gode rekkevidde er Haug en målvakt som kommer til å bli en meget god spiller i årene som kommer . Unge Haug er også en lokal profil, som også representerer LM96, selv om han kun er født i 98.

 

I Elverum er alt fryd og gammen etter den uventede seieren over Montpellier. Laget har svevd på en sky på mandagen med kake på trening, men de har nå lagt kampen bak seg. For Elverum er det viktig at de klarer å ha riktig fokus i denne kampen. Det er ikke å stikke under en stol at de svarte og hvite er store favoritter i Reistad Arena på onsdag. Men i toppidretten kan alt skje, og det var mer overraskende at Elverum vant i CL i helgen enn det vil være om St.Hallvard slår Elverum.

 

Elverum har også en mental utfordring når kampene kommer så tett som de gjør. En ting er å si at man skal spille bra, men om hodet ikke er med så klarer man ikke å komme opp på det nivået som kreves. Mot Bodø i forrige runde, som også var mellom CL-kamper, klarte ikke Elverum dette. Selv om de vant så kunne de like gjerne tapt denne kampen. Denne gangen er det bortebane og ikke like mange tilskuere i ryggen, det kan være med å bikke kampen feil vei om Elverum ikke er skjerpet fra start.

 

Både Apel, Hamar og resten av spillerne til Elverum vet at det er store favoritter og hva som skal til.

Vi tror og håper på to poeng. Avkast er 18:00.

Ses vi i hallen?

HEIA ELVERUM!