Seier mot St.Hallvard, 6.strake for Elverum! – Elverum

Seier mot St.Hallvard, 6.strake for Elverum!

Elverum slet fra start, men vant i Reistadhallen.

St.Hallvard-Elverum 21-27(10-11)

Michael Apelgren sa før kampen mot St.hallvard at vi virkelig skulle få kjenne på vår ydmykhet i denne kampen mot det nyopprykkede laget til Glenn Solberg. Etter å ha overrasket i CL var de plutselig hverdagen som sto for tur.

Det var tydelig at det unge Lierlaget ville klå Elverum som på mange måter var store favoritter i denne kampen. I starten var det Solbergs lag som kom best i gang med en ledelse på 3-1. Selv om det var tidlig i kampen kunne man få litt flashbacks fra forrige kamp mot Bodø. Elverum startet med Håkon Ekren på midten. Og det var nettopp Ekren som reduserte til 3-3 etter en skikkelig krigescoring.

De 20 siste minuttene av de første omgangen var jevne. Selv om Elverum etter hvert klarte å opparbeide seg en ledelse på 10-7, med god hjelp av en opplagt Morten Nergaard i målet, så ga ikke St.hallvard seg. Anført av en opplagt Herman Vildalen klarte vertene å komme seg opp til 10-10 like før pausesignalet gikk. Som mange ganger tidligere klarte Apelgren å legge slagplanen for omgangens siste angrep for de svarte og hvite. Med store bevegelser og godt innspill til Aleksander Børresen kunne Elverum gå til pause med ledelse 11-10. Morten Nergaard reddet også ett straffekast i siste sekund for et Elverums lag som ikke klarte å spille opp mot sist beste i 1.omgang

Selv med en god prat i pausen virket det ikke som om gjestene fra Elverum tok oppgaven seriøst nok. I en liten periode kunne det se ut som at St.hallvard var topplaget i denne kampen. Det ville ikke Apel ha noe av. Apelgren la om til 7 mot 6 og det ga umiddelbart resultater. Elverum opparbeidet seg raskt en ledelse på 18-14 etter at Ivanscik satte en ball for hjemmelaget. Ivanscik satt store deler av kampen på benken ettersom Didrik Linderud gjorde en fin innsats med hele fem mål.

13 minutter før slutt satte Elverum spikeren i kista. Nikolaj Mehl banken inn en scoring og det var ikke lenger i tvil hvor poengene skulle. De skulle være med i kofferten til Roger Næss, hjem til Hedmark.

Selv om kampen var avgjort og poengene sikret klarte ikke Elverum å kjøre over St.Hallvard. I stedet slipper de veldig opp, og vertene sniker innpå noen mål igjen.

Kampen ender 27-21 til Elverum foran 260 tilskuere i Reistad Arena.

Et lite skår i gleden er at Petter Øverby mest sannsynlig er skadet i 2-3uker med en kraftig overtråkk. Vi håper Petter snart er tilbake på banen.

Kampfakta: Andre Lindboe (3), Erik Thorsteinsen Toft (3), Håkon Bratvold Ekren (3), Nikolaj Mehl (4), Didrik Linderud (5), Petter Øverby (1), Aleksander Børresen (3), Josef Pujol (1), Tine Poklar, David Wattström (1), Torbjørn Fredriksen Eide, Jørgen Jansrud (1), Tamas Ivancsik (2).

Toppscorer St.hallvard: Herman Vildalen (7).
Til helgen venter Tatran Presov på bortebane. Da må gutta opp mange hakk.

Tusen takk til alle som fulgte oss i denne kampen!