Historie fredag: NY START – NYE MULIGHETER – Elverum
Kent Gundersen og en ung gjeng med lite rutine klarte å rykke opp i 1. divisjon igjen i 2001/2002. De holdt plassen året etter og klarte å lokke publikumtilbake til Elverumshallen.

Historie fredag: NY START – NYE MULIGHETER

Vår fredagshistorie kommer som alltid!

Med en god sesong 2001/02 i ryggen, så man nå optimistisk på framtida.  Med god kontroll på driften, en bra organisasjon, et ung lag og noen nykommere, så håpet de å lage en platform  for satsing mot gamle høyder. Men de trøblet litt med å sette en ny ledelse i klubben da både Leif Nordberg og Sevald Høye ga seg. Men det ordna seg i april 2002 med Kjell Kulvedrøsten som leder, Knut Andersen nestleder, Pål Klavenes sportslig leder, Geir Myreng markedssjef, Kari Tyseng økonimisjef og Bente Sætre arrangementsjef.
Men sesongen svarte ikke helt til forventningene.  Innledende kamp hjemme mot Kjøkkelvik ga bud om gode tider med seier 31-24.  De to neste mot Alta (30-26) og Bodø (19-29) borte ga en seier og et tap. Slik gikk sesongen nokså haltende med spenningen om å beholde plassen levde nesten hele seongen ut. Men serieordningen var helt håpløst satt opp av forbundet.  Etter halve sesongen ble lagene i eliteserien og 1. divisjon delt opp i nye serier etter plasseringen, til spill om seier, overlevelse eller nedrykk.  Dette var det vel bare “oppfinnerne” som skjønte noe av!
Håndballpublikummet i Elverum finner seg ikke i hva som helst.  De er “proffe” på sitt vis og forventer det samme av laget sitt.  Men med heis-virksomhet gjennom divisjonene fra tid til annen, så ga publikum beskjed om hva de syntes om nedrykkene ved å finne seg godt tilrette i TV-stolen i heimen framfor å støtte laget fra tribunen. Nivå 3 sesongen gjenspeilet dette tydelig ved at bare “menigheta” møtte opp på kampene, altså mellom 40 og 100 patrioter. Det blir det ikke klingende mynt av for å si det forsiktig. Men med 1. divisjon igjen tok det seg litt opp med ca. 200 budsjetterte tilskuere i gjennomsnitt i 2002/2003-sesongen.
I Tyskland vandret det rundt en norsk spiller som fulgte nøye med på hva som rørte seg rundt Elverums kamper. Stig Rasch hadde veldig lyst til å komme hjem igjen til Norge og Elverum i et forsøk på å bygge opp igjen et nytt topplag. Stig så for seg oppgaven som spillende trener i et samarbeid med Jon Refseth og med unggutter som Per Refseth, Truls Brataas, Stig Kulvedrøsten og Tom Johnny Myrvold i tillegg til Thomas Johansen, Hans Jørgen Bæø, Morten Helstad, Erik Regnåsen og bror Morten.  Dessuten ville han ha med sin gode kammerat og landslagsspiller og Tyskland-proff, Sjur Tollefsen.
Da gleder vi oss til ny CL-kamp mot TATRAN Presov lørdag og fortsatt tabelltopp i Grundigligaen!
Elverrrrruuuuummm!
GOD HELG!
Hein S. Ekeberg