TATRAN Presov venter i helgens Champions League runde. – Elverum

TATRAN Presov venter i helgens Champions League runde.

Elverum på plass i Slovakia for 4.runde i EHF Champions League. Der venter motstander TATRAN Presov, og Elverum skal nok engang få bryne seg ute i Europa.

Etter seier i midtuka mot St.hallvard, skal vi igjen ut i Europa. Denne gangen er destinasjonen Slovakia og lørdagens motstander er Tatran Presov. Det slovakiske laget slo ut Luka Mitrovics lag, Gorenje i kvaliken til årets Champions League.

Til nå har laget to poeng i årets sesong. Poengene kom hjemme i Presov, en by som ligger ganske langt nord i Slovakia med ca 90000 innbyggere. Slovakene vant 27-22 mot HC Metalurg, i en kamp der deres venstrekant, Jakub Hrstka ble toppscorer med syv mål. Tsjekkeren er også Presovs toppscorer med 15 mål totalt i Champions League.

Tatran Presov har tapt to kamper relativt klart mot gruppefavorittene Montpellier og Naturhouse La Rioja på bortebane. Slovakene spilte også i Champions League i fjor. Da tok de fire poeng til sammen. Den gangen scoret Oliver Rabek ti mål på hele sesongen. Til nå har venstrebacken notert seg for 12 mål, noe som gjør at han setter ballen nest oftest i mål for Presov.

For bortelaget fra Elverum er det to poeng som gjelder. Etter en meget overbevisende kamp mot Montpellier så har de svarte og hvite god tro på at poengene kan bli med flyet hjem til Norge på søndag. Laget til Elverum er nesten skadefrie, men den viktige linjespilleren Petter Øverby kan dessverre ikke være med. En lei overtråkk i forrige kamp gjør at Gruegutten må holde foten i ro.

Josef Pujol viste at han også kan være en målgjører i forrige kamp i Champions League. Svenske med det gode blikket for spillet er en av nøkkelspillerne som må opp på sitt høyeste nivå om det skal bli to poeng på Elverum. Bakerst har de Morten Nergaard som tennes skikkelig av kampene ute i Europa. Kapteinen som har svart og hvitt blod er en viktig brikke i laget til Michael Apelgren.

For Elverum kniver kantspillerne Ivanscik og Lindboe om å være toppscorer. Med henholdsvis 15 og 13 mål er de målfarlige kantene viktige spillere om Elverum skal få poeng. Begge to holder et høyt internasjonalt nivå.

Kampen spilles klokken 16:00 i Slovakia. Viasat4 viser kampen på sin hovedkanal med Frode Scheie som kommentator.

To poeng som gjelder!
HEIA ELVERUM