Vi skreller igjen og igjen. – Elverum

Vi skreller igjen og igjen.

Elverum vant borte mot Tatran Presov i Champions League

Tatran Presov-Elverum 25-27(16-17)

I gårsdagens kamp mot det slovakiske storlaget startet hadde Elverum og Pujol en helt grei start på kampen, med litt tekniske feil og slurv klarte ikke elverum å sette spillet sånn de hadde gjort i de forrige kampene i Champions League. Heldigvis hadde de en opplagt Nergaard som reddet det han måtte for at Elverum skulle henge på Tatran Presov.

Etter 7:30 ledet hjemmelaget 3-2, men en opplagt Tamas Ivanscik utlignet etter at Elverum hadde spilt ut et av kortene i håndballens abc-bok. Lagene fulgte hverandre som skygger i denne førsteomgangen. Elverum kan takke den ungarske landslagsspilleren Ivanscik at de ikke lå under mer halvveis i kampen. For Tatran Presov var det som ventet at venstrekanten Jacob Hrstka som var den hyppigste i målprotokollen. Han endte førøvrig med 8 mål totalt, og ble med det kampens toppscorer.

Elverum gikk opp i en ledelse 12-10 etter at Aleksander Børresen satte ett av sine fire mål i denne kampen. Børresen leverte varene for Elverum både fremover og bakover i Petter Øverbys skadefravær.

Bortelaget fra Elverum gikk opp i en ledelse 16-13 etter 26 minutter av den første omgangen, men slovakene ga seg ikke. Med to kjappe reduseringer var de inne igjen i kampen. Elverum prøvde en del å spille 7 mot 6 med hele fire bakspillere i denne kampen, noe som var med på å skape denne ledelsen. Det er helt tydelig at Apelgren og Hamar har gode taktiske vurderinger i både for angreps- og forsvarsspillet.

Pauseresultatet var 16-17.

Den 2.omgangen var like jevn og tett som den første. Nikolaj Mehl som for alvor har funnet Champions League-formen satte Elverums første mål i denne omgangen. Med en skuddfinte og en herlig rulle var standarden satt.

Selv om kampen var jevn satt vi med en følelse av at dette kunne vi klare. Hjemmelaget Presov førte i store deler, men vi hang oss på. Bakerst reddet Nergaard alt av rette skudd og litt til. Fremover var det ikke samme målrushet som i den første omgangen. Det var tydelig at begge lag hadde mer fokus på det defensive i denne kampen. Selv med 7 mot 6 i angrep så klarte ikke Elverum å sette ballen ofte nok i mål til å riste av seg vertene.

I det kampuret slår 50 minutter var stillingen 21-20 til hjemmelaget etter at Pujol reduserte for Elverum. Apelgren tok en timeout på stillingen 25-24 da det var igjen 5 minutter. Gudene vet hva han sa men det funket. Fremover satte Tine Poklar inn utligningen for Elveurm, men i forsvaret etterpå ble Aleksander Børresen utvist etter en spiller fra Presov overspiller litt. Heldigvis for Elverum så seiret rettferdigheten. I perioden med en mann mindre begynte de mest pessimistiske av oss å kaste inn håndkle. Dette kunne jo de ikke klarte 5. mot 6 med bare fire minutter igjen? Men der vanlige lag prøver å kjempe seg til uavgjort, så hadde vinnerskallene fra bygda helt andre tanker. Tine Poklar var meget sentral med to mål som sendte Elverum opp i en ledelse 27-25, med to minutter igjen å spille. Bakover hadde Morten murt igjen buret. Med både strafferedning og mange andre gode aksjoner viste kapteinen seg frem igjen.

Igjen vant Elverum mot en tøff motstander ute i Europa, mot alle odds! Nå ligger vi på 2.plass på tabellen etter fire kamper.