Et formsterkt Elverum tar imot Kjelling og DHK. – Elverum
Det blir en spennende trenerduell mellom Apelgren og Kristian Kjelling i Terningen på onsdag

Et formsterkt Elverum tar imot Kjelling og DHK.

Ny uke og ny kamp i GRUNDIGligaen. Denne gangen er det storheten DHK som kommer på besøk i Terningen Arena på onsdag klokken 18:30. Laget som trenes av den spillende treneren Kristian Kjelling ligger på 9.plass på tabellen. Drammenserne startet sesongen vanvittig bra med tre strake seire over St.hallvard, Fyllingen og Lillestrøm, men etter dette har det gått litt tråere for Kjellings mannskap. Etter at de tok seg videre i cupen på bekostning av Herulf Moss som spiller i 2.divisjon, har de tapt de tre foregående kampene. DHK har møtt sterke lag som Bækkelaget, Kolstad og Bodø. Det siste tapet mot BHK var nok det sureste med 21-24 på hjemmebane mot et lag de kanskje burde ha vunnet over.

Fantastisk spiller som også er en lovende trener. Kristian Kjelling kommer til Terningen(foto: Østlendingen)
Fantastisk spiller som også er en lovende trener. Kristian Kjelling kommer til Terningen(foto: Østlendingen)

 

DHK har vært en som et lite tivoli de seneste årene. Mange spillere og trenere har kommet inn og veldig mange av de samme har også forlatt skuta. I dagens lag har de en fin blanding mellom rutinerte ringrever som har masse erfaring og ungt pågangsmot, noe som også man ser på entusiasmen i laget.

En av de viktigste spillerne til DHK er den tidligere landslagsspilleren Johannes Hippe. Etter noen år med en skulderskade så er den hardtskytende bakspilleren for alvor på veg til gammel form. Oslogutten som tidligere har vært proff i både Frankrike og i Sverige står med hele 38 mål på seks kamper for drammenserne.

Johannes Hippe i aksjon mot Elverum ved en tidligere anledning(foto: Østlendingen)
Johannes Hippe i aksjon mot Elverum ved en tidligere anledning(foto: Østlendingen)

 

Ved siden av midtbacken Hippe har DHK den tidligere Follo-spilleren Oskar Olafsson. Med sin gode fysikk har han virkelig tatt toppdivisjonen med storm. Før sesongen mente DHK at venstrebacken med røtter fra Island, hadde sin store styrke bakover på banen. Men med en god treningssommer i baggen har Olafsson også blitt en meget god angrepsspiller, noe 31 mål til nå i serien viser.

Ute på venstrekanten har DHK sin siste, av tre store målmaskiner. Erik Alm, som tidligere har spilt i både Oppsal og Fyllingen er tilbake i Drammen etter et mislykket opphold i Bergen. Den tidligere LM90-landslagsspilleren er en god kantspiller som er sikker i skuddavleveringen. Alm kan også spille midtback med hell.

Bakerst i kassa står Mathias Kolstad Holm. Den 30år gamle målvakten er nok den spilleren i DHK som har lengst fartstid i klubben. Kolstad Holm er den eneste målvakten i ligaen som har mesterskapserfaring for Norge. Han var med på EM på hjemmebane i 2008, uten å komme på banen. Det blir viktig at gutta fra skogen klarer å overliste veteranen til DHK om det skal bli to poeng på onsdag.

Den siste spilleren som trekkes frem er Christian Spanne. Høyrekanten som også har mange landskamper for Norge er en spiller som kanskje har hatt sine beste år bak seg, men han holder fortsatt et høyt nivå nasjonalt. Spanne har mange fiffige skuddvarianter som nesten er verdt inngangsbilletten alene.

For Elverum gjelder det igjen å nullstille seg sånn at de har best mulige forutsetninger for å ta to poeng på hjemmebane. I fjorårets oppgjør i Terningen vant Elverum kampen på benken etter at Apelgren og Hamar la ut to frimerker på DHKs beste spillere den gangen. Den gangen var det den keivhendte bakspilleren Øyvind Frigstad som måtte gjøre det for DHK. Det kan godt være at Elverum igjen prøver seg på dette i denne kampen om det trengs. Men kjenner vi Apelgren og Hamar rett så har de nok mer på lager en hva folk flest kan tenke seg til.

Elverum mangler fortsatt Petter Øverby som er ute med skade. Øyvind Bronken(fysio) utalte at Elverum ikke vil ta noen sjanser med landslagsspilleren som har vært meget solid i starten av serien og i Champions League. Det betyr at Aleksander Børresen får muligheten til å bygge videre på den gode prestasjonen han leverte i Slovakia. Kanskje også Elverum tar med Audun Breen Røragen får en ny sjanse?

Petter spiller dessverre ikke mot DHK på onsdag
Petter spiller dessverre ikke mot DHK på onsdag

 

Det blir nok en jevn og spennende kamp i Terningen denne høsten. Vi går selvsagt for to poeng, men det er alltid tøffe oppgjør mot DHK.

Dette er også vi takker av en av de virkelig viktige spillerene i nyere tid, Kalle Bjørkman fortjener all den hyllesten han kan få.

Avkast er 18:30 i Terningen Arena.

Vi ses. HEIA ELVERUM!