Elverum tar imot La Rioja til toppoppgjør i Gruppe C. – Elverum

Elverum tar imot La Rioja til toppoppgjør i Gruppe C.

Champions League 5.runde blir et møte mellom gruppas to beste lag, hittil. Delt 1.plass før avkast, begge lag har alt å vinne søndag. Elverum er nykommere, og La Rioja er storfavoritter, det bryr ikke Elverum, som venter stinn brakke når spansjolene gjester Terningen Arena.

Det er klart for kamp 5  i sesongens EHF Champions League. Elverum tar imot gruppesleder Naturhouse La Rioja fra spankse Logrono, vinneren av søndagens kamp sikrer føringen i en ellers jevn gruppe der alle kan slå alle.

Elverum har imponert så langt i Champions Leauge. Langt over forventingene før sesongstart. Med 7 strake seiere i GRUNDIGligaen, fortsatt med i NM og en delt 1.plass i Champions League gruppe C. Har Elverum vist seg som et lag å regne med i den største europeiske håndballturneringen. Et begredelig tap mot Metalurg på bortebane er fulgt opp av uavgjort mot Chekhovskie Medvedi i Terningen Arena, seier mot det franske meritt-laget Montpellier også denne i Terningen Arena, før Elverum gikk hen og lkegreit plukket med seg 2 poeng hjem fra Slovkia etter å ha sikret seieren mot TATRAN Presov. Nå venter spanske Naturhouse La Rioja, i det som er en enda hardere kamp om peongene enn tidligere, den største kampen for Elverum noengang. Slaget står i Terningen Arena, søndag kl 18:15.

At EHF valgte å gi direkteplass til gruppespillet til nettopp Elverum, viser at noen trodde på dette produktet. Noen trodde på at dette laget anført av Michael Apelgren skulle kunne overraske, noen trodde at en håndballhall i Elverum skulle kunne huse opp mot 2500 entusiastiske publikummere fra hele Hedmark og Norge forøvrig, noen trodde at en klubb med lav omsetning i dette store Europaselskapet skulle engasjere, vekke håndballsjelene i norsk herrehåndball og kjempe om avansement etter gruppespillet. De som trodde dette kan se ut til å ha truffet utrolig blink. For selv om vi bare er halvveis, selv om mange poeng fortsatt skal deles ut, selv om mye fortsatt kan skje, så kan vi si at det som har skjedd til nå har satt norsk herrehpndball på kartet, og ikke minst satt Elverum for alvor inn på det Europesiske håndbalkartet!

La Rioja kommer til Elverum som klare favoritter, men må virkelig ta Elverum på alvor for å ikke bli tatt på senga av gutta i svart og hvitt.
Med spillere som Ángel Fernándes Pérez, Albert Rocas og Richard Keppelin er det duket for et heidunranes møte når lagene barker sammen søndag.

Ángel Fernández Pérez er venstrekanten som også er klubbens nest beste toppscorer med hele 21 mål på de fire første kampene i CL. Den 28-årige spilleren har spilt i Naturhouse i flere sesonger, og det er alltid en spiller som scorer mye mål. Pérez lagde hele 140 mål fordelt på de tre forrige sesongene Champions League. Det blir spennende å følge den kjappe kantspilleren i Terningen, som kan lage trøbbel for de fleste lag han møter.

Albert Rocas på høyrekanten, en rutinerte spansk landslagsspiller. Kantspilleren som har vært noe skadet innledningsvis er trolig den mest kjente spilleren på Naturhouse La Rioja. Rocas har tidligere spilt i klubber som Barcelona og Portland San Antonio. Den treffsikre spilleren med over 250 landskamper har både VM-gull og Champions League-gull på sin CV. Han har kun scoret et mål hittill i CL, det betyr ikke at han ikke bør fryktes.

Richard Kappelin er den spanske storklubbens skandinaver i troppen. Svensken vokter målet til spanjolene. Klubbnomaden som har en rekke klubber på sin CV har blant annet spilt i danske storklubben Aalborg med blant annet Kristian Kjelling og Håvard Tvedten. Kappelin er også juniorverdensmester for Sverige, i en kamp han også ble kåret til banens beste spiller. Har han dagen, kan det bli en hard dag på jobben for Elverum, som på sin side også har et ess i ermet med Morten Nergaard i Elverumsburet.

La Riojas toppscorer er brasilianske  Haniel Vincius Inoue Langaro, med 22 mål hittil i Champions League,  han er tett fulgt av Elverums, Tamas Ivancsik med 20 mål og André Lindboe med 18 nettkjenninger så langt.

På benken styres laget av Jesus Javier Gonzales som har styrt laget siden 2007, ledet laget til 2.plassen i den spanske serien, bak umulige FC Barcelona. Klubben er ambisiøs, og økonomisk sterk, noe annet enn topp 2 i gruppa er sett på som mislykket for spanjolene, som forrige CL-sesong måtte se seg slått av Motor Zaporoshye i utslagsrunden, etter å ha gåt videre fra gruppespillet.

Det er ventet stinn brakke i Terningen Arena, sitteplassene er utsolgt, med unntak av et par enkeltplasser rundt om i Arenaen, ståplassene er rigget og lagt ut for salg. Det er lagt tilrette for en høytidelig festaften i Elverums storstue, når spanjolene gjester Elverum.
De skal møtes av et hav av hvitt, alle oppfordres til å komme i hvit overdel, for å skape en steming som ikke bare kan høres men også ses.

Har du enda ikke sikret deg billett? Ståplasser er fortsatt tilgjengelige lørdag ettermiddag, så sikre deg plass så fort du kan, vi aner ikke hvor dette ender, men håper å kunne utfordre Naturhouse La Rioja med opp i mot 2500 tilskuere på tribunene, elektrisk stemning og kok fra lenge før avkast!

La oss stå sammen, la hele Norge ta del i eventyret som venter i Terningen Arena søndag 18:15!

Heia Elverum!