Elverum og Drammen- det var engang! – Elverum

Elverum og Drammen- det var engang!

Historisk oppgjør mellom gamle rivaler skal avgjøre kvartinfalen i cupen!

For rundt 8 år siden var det to lag som alltid møttes i spesielle, magiske og beinharde dueller om poengene. To lag med vinnerskaller, med erfaring og med revasjesug til tusen. Det var Elverum og Drammen, de to store rivalene i norsk Herrehåndball!

Når disse lagene møttes, visste vi at det ville bli beinharde dueller, det ville koke på tribunen og det ville skrives i media, om hvilket lag som måtte reise slukøret hjem fra oppgjøret.
Duellene mellom Elverum og Drammen vil for alltid skrive seg inn i historiebøkene som to lag som både hatet og elsket hverandre, både på banen og på tribunen.

Man kan sikkert si at situasjonen er noe lik i dag, men Drammen har de siste årene  fått konkurrenter om å være Elverums største rival i nåtid. Elverum -Drammen var det Elverum – Haslum er blitt i dag.

Når Elverum møtte Drammen for rundt 10 år siden var det med visshet at Drammen var norges beste lag, laget med landslagsspillerne, med marginene på sin side. For Elverum var det en deilig situasjon å være i, ingenting var bedre enn å kunne dra til Buskerud sikre poengene og ta dem med hjem til de dype skoger.

Elverum og Drammen var motsetninger. Det var by mot land, det var erfaring mot vinnervilje, det var det oppgjøret alle skrudde på TV2 for å få med seg.  Den seriekampen som fylte Elverumshallen til randen- hver gang! Som dro aller flest Elverums-supportere med på bortekamp.

Det var EHH mot DHK!

I 2008 skulle Drammen toppe sesongen med trippelen, etter cupgull og seriegull, gikk turen til Bergen, hvor sluttspillet skulle spilles. Elverum og Drammen møttes, horder av Elverumsinger tok turen i buss og bil over fjellet for å heie fram Taiga’ns menn. Glenn Solberg og Frode Hagen spilte sin siste kamp, og skulle toppe det med nok et gull. Elverum ville det annerledes. Anført av en glitrende Morten Nergaard i Elverumsmålet, en ellevill mengde supportere fra Elverum og en fotrapp Steffen Stegavik sikret Elverum en 33-31 seier i Bergen. Den 8 timer lange vegen tilbake til de dype skoger har aldri føltes kortere. Drammens toppspillere glitret også, men denne gangen holdt det ikke!

I 2009 kom nok en bombe for Elverum. Det var duket i Oslo Spektrum- CUPFINALEN!
En jevn kamp, der ingen visste resultatet før kampuret skrek til- for den som hørte det.
For det var ikke Elverum som styrte kampen. Drammen lå foran hele vegen, men når kampuret viste 30:00 i andre omgang. Var det endelig Elverum som kunne løfte trofeet, etter at Lars Nordberg hadde sikret Elverums eneste ledelse i kampen, vannvittig! Ikke bare var Elverum Norgesmestere, det skjedde mot DRAMMEN!

Kommende ondag møtes lagene igjen. Drammen er ikke det det engang var, men denne kampen har fortsatt et snev av nostalgi, rivalitet og historisk sus.
Denne gangen er det kvartfinale i cupen, veien til Spektrum avgjøres onsdag 18:30 når lagene står side om side i Terningen Arena. Hvem trekker det lengste strået? Blir det ekstraomganger? Blir det like ellevilt som oppgjørene mellom Elverum og Drammen har vært gjennom tidene?

Full hall, og en kvartfinale med nerver er det spådd! Bli med å hjelp Elverum til nye høyder mot Drammen Håndballklubb!

Veien til Oslo Spektrum fortsetter Onsdag 18:30 i Terningen Arena – Spenningen er til å ta og føle på! Hvem når semifinalen?