Før kampen med Drammens hardtskytende: Johannes Hippe – Elverum

Før kampen med Drammens hardtskytende: Johannes Hippe

Det er klart for kvartfinale i cupen og Drammen gjester Terningen Arena. Vi har tatt en prat med Johannes Hippe i Drammenstroppen før kampen.

Først vil vi innlede med å si at for oss som følger norsk herrehåndball så er det utrolig morsomt å se deg tilbake i storform.
Drammen har etter et tungt år, hatt en ny start foran årets sesong, hva skjedde egentlig forrige sesong sett fra Johannes Hippes øyne?

Hva var det som egentlig ikke skjedde forrige sesong? Det var et veldig tungt år, med mye rart. Jeg tror alle som opplevde det ble påvirket. Personlig synes jeg det hele var veldig trist. Det var også trist å se trenere man hadde blitt glad i forsvinne. Samtidig klarte vi spillere og Kristian Kjelling å holde sammen oppe i det hele, vi klarte også å bruke den energi vi hadde igjen til å gjøre en fin avslutning på sesongen. Så noe positivt var det vel også.
I år er vi et yngre og mer uerfarent lag, men vi har det veldig moro sammen i gruppa og trener bra. Dessuten virker det som klubben drives sunnere. Så håper jeg at vi i lengden bare blir bedre og bedre.
Du er nå inne i din tredje sesong i norsk håndball etter at du kom tilbake fra utlandet. Når du sammenligner fransk/svensk håndball med den norske, hvilket nivå mener du da at norsk herrehåndball holder på klubblagsnivå?

Jeg synes at norsk herrehåndball er blitt sterkere med årene. Nivået er enda ikke like bra som i Frankrike, og svensk liga er kanskje også fortsatt noe bedre i gjennomsnitt. Likevel synes jeg den norske serien tar steg hele tiden og det kommer opp masse spennende spillere. Det er også slik at det er få heltidsproffer i Norge og det er imponerende hva folk presterer med jobb og studier ved siden av.
Det klareste eksempelet på at ligaen blir bedre er det faktum at Elverum nå to år på rad ikke bare deltar i Champions league, men at dere faktisk presterer på høyt nivå. Det er ikke bare gøy for Elverum, men også bra for norsk håndball generelt. Før fikk jeg gjerne spørsmål av Østlendingen om hvorfor ”alle” hater Elverum, men jeg tror sannheten er at ”alle” nå heier på Elverum i kampene ute i Europa.

Forrige onsdag gjestet dere Terningen Arena i Grundigligan. Seier for Elverum den gangen hva skal til for at Drammen vinner onsdagens kvartfinale og tar seg et skritt nærmere Oslo Spektrum?

En ekstremt god prestasjon må til for at vi skal kunne slå Elverum. Samtidig må vi ha marginene på vår side. Det er veldig tøft å vinne i Terningen arena, det vet alle. Samtidig er det ikke umulig og vi spiller helt uten press. Så vi skal se om vi kan overraske Elverum.

Hvor stort hadde det vært for deg og Drammen å komme hele vegen til Oslo Spektrum og hva kan det betyde på kort og lang sikt for klubben?

Det hadde vært ekstremt stort å gå hele veien til spektrum. Vi er et ungt lag og jeg tror det kunne betydd masse for spillerne i klubben. Samtidig ville det vist at det prosjektet som Kristian Kjelling begynte for bare noen måneder siden er et bra prosjekt. Likevel synes jeg at en god prestasjon mot Elverum i en kvartfinale, på mange måter også er særdeles positivt for oss.

Til sist, kan du gi noen ord til de Drammensupportere som tar turen til Elverum og Terningen Arena onsdag kveld.

Vi har kanskje ikke like mange supportere som Elverum, men de vi har er utrolig lidenskapelige og de betyr mye for oss. Tusen takk for at dere tar turen. Dere er fantastiske. Nyt kampen i en av Norges beste håndballhaller.