Kvartfinale mot DHK – Elverum

Kvartfinale mot DHK

Nå er det sesongens viktigste kamp som står for tur. Kampen vi må vinne for å ta oss i den norske cupen. Som forrige onsdag er det DHK som står på motsatt banehalvdel. Laget som trenes av den spillende treneren Kristian Kjelling ligger på 9.plass på tabellen. Drammenserne startet sesongen vanvittig bra med tre strake seire over St.hallvard, Fyllingen og Lillestrøm, men etter dette har det gått litt tråere for Kjellings mannskap. Etter at de tok seg videre i cupen på bekostning av Herulf Moss som spiller i 2.divisjon, har de tapt de fire foregående kampene. DHK har møtt sterke lag som Bækkelaget, Kolstad og Bodø. Det siste tapet til Drammen kom nettopp mot oss 32-26 for en uke side.

 

Denne gangen er det cup. Alle har vel hørt de kjente frasene «cup er cup» «ballen er rund» «alt kan skje», men det viktigste er at Elverum er skjerpet i denne kampen. DHK viste de siste 40-45minuttene at de kan spille opp på samme nivå som vertene. DHK kommer med samme mannskap som sist, så det blir en spennende kamp som skal spilles i Terningen Arena. Michael Apelgren har tidligere uttalt at cupen skal vinnes i år. Nå vinner han ikke cupen i morgen, men med flere mål enn DHK etter 60minutter i morgen så har vi en semifinalebillett i lomma.

 

En av de viktigste spillerne til DHK er den tidligere landslagsspilleren Johannes Hippe. Etter noen år med en skulderskade så er den hardtskytende bakspilleren for alvor på veg til gammel form. Oslogutten som tidligere har vært proff i både Frankrike og i Sverige scorte bare to mål sist, men det er dumt om Elverum avskriver han.

 

Ved siden av midtbacken Hippe har DHK den tidligere Follo-spilleren Oskar Olafsson. Med sin gode fysikk har han virkelig tatt toppdivisjonen med storm. Før sesongen mente DHK at venstrebacken med røtter fra Island, hadde sin store styrke bakover på banen. Olafsson scoret fem mål for en uke siden.

Bakerst i kassa står Mathias Kolstad Holm. Den 30år gamle målvakten er nok den spilleren i DHK som har lengst fartstid i klubben. Kolstad Holm er den eneste målvakten i ligaen som har mesterskapserfaring for Norge. Han var med på EM på hjemmebane i 2008, uten å komme på banen. Det blir viktig at gutta fra skogen klarer å overliste veteranen til DHK om det skal bli to poeng på onsdag.

Den siste spilleren som trekkes frem er Christian Spanne. Høyrekanten som også har mange landskamper for Norge er en spiller som kanskje har hatt sine beste år bak seg, men han holder fortsatt et høyt nivå nasjonalt. Spanne har mange fiffige skuddvarianter som nesten er verdt inngangsbilletten alene.

Nikolaj Mehl har vært veldig god i det siste. Dansken er nok også like gira som alltid på å slå drammenserne på onsdag.

 

Kampen starter 18:30!

 

Terningen Arena har vært et morsomt sted så langt i sesongen. Ta turen igjen for å se storheter i norsk håndball kjempe om semifinalebilletten.

 

HEIA ELVERUM