Historie fredag: NY SERIEORDNING IGJEN OG OPPRYKKSGLEDE! – Elverum
Sjur Tollefsen gjorde som de aller fleste andre på Elverum-laget: Pendlet milevis for å bringe klubben tilbake til “det gode selskap”

Historie fredag: NY SERIEORDNING IGJEN OG OPPRYKKSGLEDE!

Vår fredagsspalte er på plass med ukens historie!

Sesongen 2003 var nå historie, men laget hadde vist at de hadde et mannskap som holdt opprykksnivå.  Ambisjonene var krystallklare og alt annen enn toppen i 1. divisjon ville bli en skuffelse. Sommeren 2004 startet laget opp igjen med en tur til Kroatia og hjemstedet til Valter Perisa. Dette skulle bidra til en god lagfølelse og styrke humøret til spillerne. Større budsjett (1,4 mill.), ny giv og et sterkt engasjement i ledelsen bidro til at at alt lå mye bedre til rette enn på lang tid.

 

Spillerstallen ble styrket.  Sigmund Høie kom hjem igjen og ville være med for fullt. Sjur Tollefsen slukte mil etter mil til trening og kamper og Stig Rasch hadde fått ny giv. Samtidig ble Kristian Vessel Finstad, som egentlig la opp i år 2000, hentet inn igjen og han hadde holdt seg i god form.

 

En annen positiv ting var at forbundet hadde gått tilbake til den gamle ordningen med god, gammel serie for 1. divisjon. 12 lag, hjemme/bortekamper, 22 serieomganger og de to beste rykker opp. Sesongen ble veldig positiv med bare 4 tap og publikum hadde igjen fått troen på laget. Det var forventning og entusiasme foran hver kamp og dette tente spillerne ekstra. Den 7. kampen mot Folle viste gutta styrke med 34-22-seier og 800 begeistrede tilskuere i Elverumshallen. Det var energi og håp i alle ledd, hvor Alexandre Liaba og Jon Refset bidro sterkt til at miljøet hang sammen, og at administrasjonen ble bygd ut til større oppgaver.

 

Så kom vi til den turen som skulle danne opptakten til dagens “Taiga`n” da de ivrigste supporterne ble med til oppgjøret mot Alta i desember 2004. Etter opprykkskampen mot samme lag våren 2005 og med seier der, ble det bestemt å starte opp med ei organisert supportergruppe.  Styret ble nedsatt i september 2006 og resten er historie!

 

Tilbake til Alta-kampen borte:  Stig Rasch fikk “frimerke”, men presterte likevel å score mange mål. Stig gikk tett på forsvaret og Stig fikk som oftest frikast da “frimerket” brukte ulovlige midler for å stoppe ham. Frikastene ble spilt opp til Stig som dundret inn 11 mål!

 

Sesongen begynte å gå mot slutten.  Laget var i form og kampen mot ØIF Arendal var den nest siste. Liaba og Stig skulle gå foran som gode eksempler og gjøre det de er best på. Stig prikket inn 9 fulltreffere og Liaba reddet 54% av skuddene.  Elverum-seier 27-17! Så sto det bare èn kamp igjen; mot Alta hjemme. Etter en klar seier borte (32-26) var det kun de som kunne hindre Elverums opprykksplaner. Publikum været at noe stort var på gang og møtte opp i et antall av 1000 forventningsfulle patrioter.

 

Guttene greide brasene med 33-23 seier og begeistringen ville ingen ende ta! Fullt trøkk i hallen og ingen ville gå hjem. Østlendingen var rekordkjapp med trykkinga og delte ut aviser bare en halv time etter kampslutt med mye skryt til laget.  Bedre opptakt til en ny periode i vår fornemste serie kunne ikke Elverum Håndball fått!

 

Vi går nå inn i to “stille” uker håndballmessig med landskamper på programmet. Vi ønsker Petter Øverby lykke til der som vår eneste representant på A-landslaget.

 

GOD HELG til dere alle!

 

Hein S. Ekeberg