Den norske trenerstaben i Elverum på samling – Elverum

Den norske trenerstaben i Elverum på samling

Kursing av store deler av den norske trenerstaben i Terningen Arena

Fredag, var store deler av Norges topphåndballtrenere samlet i Terningen Arena. Anledningen var Trener 4 – utdanning. Mål med trener 4 er å gjøre treneren i stand til å ha kompetanse til å videreutvikle spillere som er på høyeste nasjonale og internasjonale nivå.

Fredagens kurs foregikk i Terningen Arena og ble ledet av blant andre den danske herrelandslagssjefen Gudmund Gudmundson. Islendingen har tidligere trent det islandske landslaget,  GOG Svendborg TGI samt for Bundesligaklubbene TSV Bayer Dormagen og Rhein-Neckar Löwen. Senest i sommer tok han OL-gull med Danmark, nå er han på plass i Norge og Elverum hvor han er med på utdanningen av norske trenere, til å hjelpe seg hadde han blant andre den svenske keeperlegenden Mats Olsson, og den Spanske landslagssjefen Manolo Canedas.
Elverums rekruttlag ble flittig brukt som «undervisningsmateriell» og fikk kjørt seg under ledelsen av Gudmundson, en artig dag for Elverums og kanskje Norges nye håndballtalenter.

dsc_5569

dsc_5578

Absolutte krav med Trener 4 fra 2017/18-sesongen

Alt for få har i dag trener 4-sertifikat – kurset NHF sier det vil kreve for å tillate aktuelle kandidater å trene eliteserielag fra sesongen 2017/18.
Derfor er store deler av den norske trenerstaben nå igang med kursing. Landslagssjef Christian Berge, Elverumstrener Michael Apelgren, Haslumtrener Tom-Eirik Skarpsno, Arenadaltrener Marinko Kurtovic, var noen av de som var tilstede på fredagens kursdag i Terningen Arena.

 

Vi ønsker trenerne lykke tl videre med utdanningen!