Historie Fredag: STATISTIKK, OVERSKUDD, ARV OG PUBLIKUM! – Elverum
Elverum tilbake i det gode selskap og ren opprykksglede i 2005! Fra venstre: Frank Bredesen, Valter Perisa (trener), Sigmund Høye, Stig Rasch og Stig Kulvedrøsten.

Historie Fredag: STATISTIKK, OVERSKUDD, ARV OG PUBLIKUM!

Ny fredagshistorie!

Vi skal suge litt til på opprykks-karamellen dette året i 2005 med litt statistikk. De flittigste målskytterne i laget etter 22 kamper i sesongen 2004/2005:
1) Stig Rasch 196, 2) Lars Nordberg 94, 3) Sigmund Høie 82, 4) Per S. Refseth 79, 5) Truls Brataas og Anders Lund 61.

Men det var mer som gledet denne sesongen. Det ble på årsmøtet i februar, under Kjell Kulvedrøsten`s ledelse, informert om et regnskap som viste
120.000,- kroner i overskudd. Endelig solid på pluss-sida!

I denne sammenheng under opprykksesongen, er det på sin plass å mimre litt over de håndballgener som har gitt Elverum håndball så mange gledesstunder med god bredde og dyktige spillere. Det er gode gener på plass når 11 A-lagsspillere har fått 17 sønner som også er blitt A-lagsspilere!
6 av dem har til og med hatt to etterfølgere på laget: Hans Dølbakken: Dag og Lars. Arnulf Bæk: Hans Jørgen og Lars. Stein Erik Rasch: Stig og Morten.
Lars Magne Brataas: Tom og Truls. Jan Cato Nabseth: Thomas og Steve Frode. Jon Refseth: Per og Jo.

5 har hatt èn etterfølger på laget og disse er: Olav Moe: Nils Brede. Knut Johansen: Thomas. Helge Olsen: Henning. Terje Svenkerud: Ole Halvor.
Erik Sjåtil: Jon Kristian. Her kan du jo prøve å sette opp 4 lag og det blir ganske sterkt!

Skal dvele litt ved familien Brataas i denne sammenhng. Minstemann Truls var vingspiller og scoret mange mål. Han ble tatt ut på Ungdomslandslaget og var den eneste i familien som fikk med seg landskamper og fikk “Nåla” som et bevis på det. Pappa Lars kom ikke lenger en til innbytterbenken på landlaget, mens Tom var lynvingen og støttespiller i tida da Hergeirsson trente Elvrum. Så minstemann Truls hadde ikke noe imot at det prates håndball i heimen som den eneste med landskamper!

For å understreke publikumsinteressen den siste sesongen i 1. divisjon, så møtte gjennomsnittelig 431 tilskuere opp i Elverumshallen . Ingen andre lag i samme divisjon hadde flere og laget trakk nest mest tilskuere også på bortebane. Sterkt og det viser hvor veien videre har gått siden den gang med en formidabel publikumsøkning i takt med utviklingen i Elverum håndball.

Kjære venner: Stå på krava og nyt Elverums suksess så langt i sesongen!

GOD HELG!

Hein S. Ekeberg