Den 8. spiller TAIGA`N 10.år 2016 – Elverum
Blir det #fullhall på søndag?

Den 8. spiller TAIGA`N 10.år 2016

Land og strand har de besøkt i følge med håndballgutta våre. I år er de 10 år og lørdag skal det feires i Taiga'n Supporterklubb!

Elverum håndball har alltid hatt en patriotisk tilhengerskare. Den første støttegruppa oppsto i 1977 da Per Olav Stømner og Finn Arnesen fikk med seg disse supporterne på hjemme- og bortekamper og lagde skikkelig leven.

Men interessen dabbet veldig av en lang periode fordi laget ikke presterte. Det ble etter hvert et ønske og et behov for en organisert supportergruppe med eget styre og et passende navn.

Foranledningen ble opprykkskampen mot Alta i Elverumshallen våren 2005. Med seier 33-23 ble det en minnerik kveld! Det var da Ola Norstrøm slang litt med leppa på opprykkfesten på «Lokket Pub & Bar», om at nå trengte Elverum-håndballen en skikkelig supporter-klubb. Og slik ble det!

I september 2006 ble det derfor nedsatt et styre med følgende personer:
Ola Norstrøm, Finn Arnesen og Anne Skoglund. Styret vedtok å utlyse en navne- konkurranse på supportergruppa og Per Egil Knudsen var forslagstiller til navnet «Taiga`n» og navnet ble vedtatt. I løpet av desember hadde de 92 medlemmer, så interessen var stor!

I disse 10 åra har vi «herjet» like mye på bortebane som på hjemmebane og følger laget vårt i tykt og tynt. Den første ordinære supporterturen gikk til Bergen og sluttspillet der i 2008. To busser og en «haug» med privatbiler fant veien over fjellet og lagde et skikkelig lurveleven. Vi fikk en uforglemmelig helg som kulminerte med seier 33-31 mot Drammen med Solberg, Bjerkreim og Hagen i spissen! Vi hanket inn vårt første sluttspill-GULL!

Ønsker å sitere en fra håndballforbundet etter denne kampen: «Gratulerer med seieren og takk for at dere reddet arrangementet!».

Må ellers nevne NM-finalen i 2008/09 i romjula hvor Taiga`n administrerte 20 supporter-busser (!) inn til Oslo Spektrum. Helt vanvittig og den rekorden kommer til å stå en stund! Året etter var vi der igjen, men med noen færre busser. Akkurat som det satte en demper på stemningen! For denne gangen tok vi NM-pokalen og det tok helt av!

Taiga`n har blitt et begrep i norsk håndball og slik har det vært i 10 år. I jubileumsåret har vi idag ca. 210 medlemmer hvorav ca. 50 er aktivt med både på hjemme- og bortekamper her i Norge. I tillegg har vi vært ute på håndballturer ute i Europa i regi av Taiga`n, men også turer på privat initiativ.

Taiga`n står også bak en del inntektsbringende tiltak som lotteri o.l. Noen av disse pengene har gått til spillergruppa i form av pengegaver og blomster. Dessuten har vi en masse medlemsfordeler.

Det har vært økende interesse generelt i Elverum og omegn etter at laget fikk med landslagsspillere som gjør seg fordelaktig bemerket på det norske rekrutt- og herrelandslaget. Deltagelse i EHF- cupen, kvalifisering og direkte gruppespill i Champions Lauge har satt EHH på det europeiske håndballkartet. Håndballen i Elverum har med dette blitt en maktfaktor i norsk håndball!

Taiga`n er en del av dette og vi føler oss som «Norgesmestere» hvert år! Derfor; ingen over, ingen ved siden!

Vi er Norges suverent beste supporterklubb!

Gratulerer Taiga`n med jubileet og Elverum håndball som forbilledlige aktører både her hjemme og i utlandet!

Hein S. Ekeberg