Tøff bortekamp på agendaen! – Elverum

Tøff bortekamp på agendaen!

Etter en liten pause fra klubbhåndballen er det endelig duket for ny kamp i Grundigligaen. Vi skal over fjellet og besøke FyllingenBergen i Framohallen. FyllingenBergen mistet tre av sine viktigste spillere før denne sesongen, men har klart å erstatte de på en meget god måte. Ut gikk Eivind Tangen, Andreas Gjeitrem og målvakt Lars Rismark. Inn hentet de smarte Mario Matic fra Stord, den lovende målvakten Kristijan Jurisic og Vikings tidligere strekspiller Marius Ferkingstad.

 

Alle disse har kommet fint inn i laget. Spesielt Matic og Jurisic har vært gode. De tidligere U-landslagskameratene til Håkon Ekren har avgjort en del viktige kamper for Fyllingen, som har startet over all forventning i årets sesong. Med fire seire og en uavgjort ligger bergenserne på en finfin 3.plass etter sju spilte kamper. Laget har blant annet vasket gulvet med gullfavoritt Haslum i egen hall. Bergenserne lå under med to til pause, men slo sterk tilbake og vant med hele sju mål den kampen, en kamp der Fredrik Mossestad ble toppscorer med sju mål. Vidar Gjesdals mannskap har også tatt seg greit av Arendal på hjemmebane.

 

Som du sikkert har forstått så blir det en meget tøff oppgave som venter gjestene fra Elverum. Fyllingen har i liket med Elverum benyttet seg av 7 mot 6 spillet med hell. Selv med høyrehendt bakspiller får gjestene til det nye spillet som mange trenere og spillere misliker. Av spillerne til Fyllingen må Elverum se opp for Julius Andersson. Den fotrappe svensken har etter Mario Matic ankomst spilt mest ute på høyrebacken, med god uttellingen. Etter sju kamper er han toppscorer for Fyllingen med hele 38 mål. Det gir et snitt på 6,3 hver kamp, siden han kun har spilt seks av kampene.

 

Ute på høyrekanten har de Fredrik Mossestad. Kantspilleren som kanskje er mest kjent i Elverum for å ikke hoppe inn alene med keeper (i en kamp for noen år siden når Ekren sikret poeng på slutten, etter at Fyllingen ble avblåst for passivt fordi han ikke ville skyte alene med keeper), har blitt en meget habil kantspiller. Mossestad har 26 spillemål for bergenserne så langt i sesongen.

 

På venstreback har Fyllingen den hardtskytende bakspilleren Tore Andre Lunde. Lunde som kommer fra Stavanger har utviklet seg til å bli en god målscorer for FyllingenBergen. Med sine 26 spillemål er også han en spiller Elverum må holde et ekstra øye til i denne kampen. Kjenner vi Apelgren og Hamar rett så har de nok noen tanker på hvordan de skal løse dette.

 

Gutta fra Elverum er jo som kjent ubeseiret i Grundigligaen. Med sju seiere på like mange kamper leder de serien med tre poeng på Bækkelaget. De svarte og hvite har imponert poengmessig, men har nok litt å gå på spillemessig her hjemme. Selv om laget har fullpott vet Apelgren&co at dette blir den tøffeste kampen til nå i serien.
Elverum skal for første gang møte et lag som spiller mye 7 mot 6 i angrepsspillet. Selv har de en veldig god erfaring med dette spillet, så det blir spennende å se om de klarer å løse dette defensivt. Elverum har ikke møtt mange lag som konsekvent prøver ut dette type spill. Fyllingen har et lag som ligner litt på Elverum med veldig spillende bakspillere, som er gode til å ta de rette valgene i angrep. Det som kommer til å bli avgjørende er hvordan lagene klarer å straffe motstanderen når det kommer tekniske feil og skuddbom i angrepsspillet.

 

Det er mange viktige spørsmål som man kan stille seg selv før denne kampen.

 

Har Morten Nergaard skutt inn armen mot det tomme målet til Fyllingen? Vil Lindboe og Ivanscik klarer jobben som ytterste forsvarer har i undertallet 7 mot 6? Kan Pujol ta frem det lille ekstra i hans første møte mot FyllingenBergen? Er Apel smartere enn sin kollega Gjesdal? Spørsmålene er mange, men svaret ligger ikke langt frem i tid. Kampen kan følges på ostlendingen.no, handballtv.com eller på radioen! Avkast er 18:00 i Framohallen.

 

HEIA Elverum!