Banket Fyllingen i Bergen! – Elverum

Banket Fyllingen i Bergen!

Etter en jevn start på kampen dro Elverum i fra inn mot pause. I 2.omgang var det kun ett av lagene som møtte opp. Elverum spilte skjorta av Fyllingen og ledet på det meste med 12 mål.

FyllingenBergen-Elverum 29-37.

Ikke uventet startet Fyllingen med sitt vante 7 mot 6 spill og det samme gjorde Elverum. Begge lagene var gode i starten av kampen til å komme til gode sjanser og keeperne til begge lag hadde få redninger de første fem minuttene.

Tamas Ivanscik satte sine første scoring etter 5:30 i det han utlignet til 3-3, men i angrepet etterpå førte Joakim Stenqvist hjemmelaget opp i en 4-3ledelse. Elverum gjorde litt slurvete pasninger og noen enkle tekniske feil. Elverum lå under 7-6 etter 6:15 etter at Julius Andersson satte sin første straffescoring i kampen.

Morten Nergaard straffet Fyllingen med Elverums syvende scoring for kampen etter at han var litt heldig med en redning med godt hjelp av stolpen. Lagene fulgte hverandre veldig tett i den første omgangen. Elverum satte to kjappe scoringer og plutselig ledet de 10-9 etter 17 minutter.

Fyllingen måtte ta en timeout etter at Pujol kjørte et lite finte/innspillshow i 6 mot 6 spillet til Elverum. Øverby satte inn ledelse 10-11. I angrepet til Fyllingen gjør Morten Nergaard en fantastisk redning på et forsøk fra Håkon Berge. Tamas snappet ballen og ble hindret når han skulle kaste ballen i det åpne målet. Dommeren gjorde rett i det de dømte straffe til Elverum. Lindboe var iskald fra merket.

Elverum tilriver seg et overtak i kampen i det de gikk opp i tre mål. Elverum hadde også muligheten til å øke til fire mål etter 22:30, men en teknisk feil og en god ankomst av fyllingen gjorde at Elverum ledet kun 14-12 etter at Marius Ferkingstad reduserte.

Lindboe satte to kjappe baller og Elverum fikk den ledelsen på fire mål etter 24 minutter. En herlig flyger og en straffe som er klink inn i målet via stangen. Meget god periode av Elverum som hadde fått litt orden på forsvarsspillet. I angrep leverte Elverum årsbeste, med gode valg de første 25 minuttene av 1.omgang.

Vidar Gjesdal var meget urutinert i det han snakket på seg en utvisning i det Fyllingen hadde muligheten i overtall. I stedet fikk Elverum muligheten til øke. Det gjorde også Øverby og Elverum. Minuttet før pausesignalet gikk var stillingen 18-15 til Elverum. Pujol setter sin første og omgangens siste ball før pause, og med det ledet Elverum 19-16 i det signalet ulte utover Framohallen.

Elverum fikk en god start på den 2.omgangen med gode prestasjoner av både Øverby og Poklar. Fyllingen fortsatte i sin vante 7 mot 6 spill, men det var tydelig at Apelgren og Hamar hadde funnet løsningen for å stoppe Fyllingen. Elverum gikk raskt opp i en ledelse på hele seks mål etter at Lindboe kontret inn nok et mål for gjestene. Stillingen var 23-17 etter 03:35.

Selv i undertall klarer Elverum å holde Fyllingen bak seg. I Poklars utvisningsperiode trodde de fleste at Fyllingen skulle spise innpå Elverum, men Elverum spilte fantastisk i starten av omgangen. Etter 2 minutteren hadde Elverum økt til sju mål. I det lagene var like mange igjen satte Elverum inn sitt 26 mål i kampen. Petter Øverby økte til 26-18 med sitt sjette mål for kvelden.

Nergaard satte inn sitt andre mål og da så ikke Gjesdal en annen løsning enn å ta timeout. Elverum gjorde det helt sjukt bra de første 10 minuttene av omgangen. Morten Nergaard var ganske målkåt denne kvelden. Med sin 3. scoring øker han til en ledelse på 10 mål like etter timeouten. Tre mål av en målvakt er oppsikvekkende, men Elverums kaptein ga seg ikke før han hadde satt 5 baller i nettet.

Etter 15 minutter av den 2.omgangen ledet Elverum 31-20 etter. Elverums spillerne hadde en mye bedre innstillingen til kampen mot Fyllingen. Selv på stillingen 32-23 ofrer Elverums spillerne seg i alle anledninger.

Elverum valgte å rullere på laget de siste 15 minuttene. Etter en 45 gode minutter får spillere som Ivanscik, Nergaard, Pujol, Lindboe og Øverby hvile de siste 15 minuttene. Selv med mye bytter klarer Elverum å holde unna Fyllingen. Fyllingen spiste innpå noen mål de siste minuttene av kampen, men Elverum surfet inn til en solid 37-29 seier etter at Håkon Ekren satte inn Elverums siste scoring for kvelden.