Elverum til Spania for å kjempe om poeng. – Elverum
Toft og Mehl gjorde en god jobb mot Kolstad

Elverum til Spania for å kjempe om poeng.

Champions League 6.runde for Elverum på lørdag 18:30. La Rioja venter i Spania.

Etter en fantastisk seier borte i Bergen, venter nå høstens store eventyr, nemlig Champion League. Denne gangen skal vi ut i vår tøffeste oppgave til nå. Vi møter gruppeleder Naturhouse La Rioja på bortebane. I forrige kamp møtte vi det spanske storlaget hjemme i Terningen Arena. Vi fulgte spanjolene nesten helt inn, men vi røk på et 32-27 tap etter at vi faktisk ledet midtveis i 2.omgang.

I den kampen slet vi veldig med det brasilianske stortalentet Haniel Inoue Langaro. 21-åringen som er regnet som et av de største talentene i verden gjorde hele åtte mål mot oss. Venstrebacken er en spillende spiller, som også har et skudd som kan skyte de aller fleste målvakter ut av buret. Brasilianeren har 30 mål i årets Champions League.

Ute på kanten var Elverum veldig forberedt på den tidligere spanske landslagsspilleren Albert Rocas, men selv om vi visste om dette så klarte han å score hele seks mål på våre keepere. Noen spillere er faktisk så gode at de klarer å gjøre mye mål selv om det er ekstra fokus på dem. Rocas har ferdigheter som få kantspillere i verden kan matche. Det bli spennende å se om Lindboe kan stoppe stjernen ute på høyrekanten.

En ting vi lykkes godt med i forrige kamp var å skyte keeperne ut av målet i store deler av kampen. I Spania er vi avhengige av det tålmodige angrepsspillet som vi har vist i store deler av sesongen. Klarer vi å sette 7 mot 6 spillet så har vi meget gode muligheter for å ta poeng mot den spanske gruppefavoritten. Samtidig så må Børresen og Øverby stenge butikken bakover, med god hjelp av Nergaard og resten av forsvaret.

Pr nå ligger vi på en 4.plass i gruppe C i Champions League. Vi har spilt fem kamper, og har hentet hjem fem poeng. Vi har tatt store steg fra fjorårets sesong i Europa, men det er ikke nok. Vi vil gjerne vinne alle kamper vi stiller opp i. Vi er heller ikke fornøyd med 0 poeng etter kamp, det skal spanjolene få merke i 60 minutter.
Vi har slått TATRAN Presov borte som slo Medvedi borte i forrige kamp. Det viser hvor jevnt det er i denne gruppa. Klarer vi å spille vårt beste så skal La Rioja være på sitt beste om de vil ha poeng. Vi er outsider i denne kampen, men ballen er rund og vi har gjort det før!

Kampen sendes på Viasat4 klokken 18:30 på lørdag!

HEIA ELVERUM