Nergaard ekstrem, men La Rioja tok seieren i Spania. – Elverum

Nergaard ekstrem, men La Rioja tok seieren i Spania.

La Rioja ble for sterke, når Nergaard tok "alt"!

Elverum kom til Logrono og La Rioja som klare underdogs foran returoppgjøret i mot det spanske storlaget Naturhouse La Rioja.

Det var Elverum som fikk gleden av å ta avkastet i spanjolenes hjemmearena, hvor de kun er beseiret en gang denne sesongen. Det var Barcelona i den spanske ligaen som tok poengene mot La Rioja den gang.

Kampen starter med redninger fra begge lag, svenske Kappelin, redder to, og  det samme gjør Morten Nergaard i Elverumsburet. Pujol pådrar seg en noe streng 2 minutter, og dermed er det undertall for Elverum. Enda har ingen scoret.
Stolpeskudd fra Kappelin på Elverums åpne mål, i det Elverum tar ut keeperen, et sterkt undertall for Elverum som kommer igjennom med 0-0.
Først etter 6minutter sitter den, og det er La Rioja som scorer kampens første i åpent mål i det Elverum er fulltallige.

Elverum møter et svært vanskelig forsvar i denne kampen, men bakover er de ikke dårlige selv heller, bakerst er sisteskansen Morten Nergaard som har startet kampen svært godt.

Etter 10 minutter står det utrolig nok fortsatt 1-0 til spanjolene, bom, tekniske feil og upresise pasninger ingen god start fremover for Elverum.
Men nå vil Elverum være med på leken, og det er Jonas Burud som setter Elverums første etter 13 minutter, før Tamas Ivancsik setter inn 2-1 for gjestene og kampen begynner å ta form.

Etter 17 minutter er kampen snudd igjen til 4-3 for La Rioja, men Poklar svarer før La Rioja setter 5-4. Deretter får Elverum en ny 2-minutter da Poklar er ute med strake armer, og rett etterpå en 2 minutter for Jonas Burud, og Apelgren tar timout på tiden 19:04, stillingen er 6-4 til La Rioja.

Poklar er tilbake på banen og scorer, det er 7-6 til La Rioja og 2.minutter for La Rioja. Morten Nergaard er sikkerheten selv, ikke bare redder han, men han scorer på åpent mål også og utligner til 7-7.  Da blir det timeout for spanjolene som også har slitt med å komme igjennom i første omgangen. Feilpasninger og en god Morten Nergaard har vært avgjørende for at La Rioja ikke har utnyttet sjansene sine godt nok.

En herlig flyver fra Linboe men der står desverre Kappelin, og to raske scoringer til La Rioja i det det er 5 minutter igjen av 1.omgangen.
En merkelig situasjon på tampen gir 2 minutter for Pujol, som nå har to, hører ikke fløyta å må gå å sette seg. Elverum avslutter omgangen med stjerneredning fra Nergaard, Poklar scorer, også er det rett i åpent mål fra La Rioja og lagene går til pause på 11-8 til La Rioja.

Oppsummert en god 1.omgang bakover for Elverum, men for upresist fremover gjør at spanjolene leder til pause.

2.omgang starter tungt for Elverum, La Rioja går rett opp til 13-8 og Elverum pådrar seg nok en 2.minutter, men gir seg ikke Elverum og Nergaard setter 13-11 rett i åpen kasse, etter 2.minutter til La Rioja. Det er full kamp igjen med 8 minutter spilt av 2.omgang.
Elverum med sitt 3 keepermål, Morten Nergaard er dødseffektiv både fremover og bakover med sin tredje scoring, før La Rioja igjen banker inn et mål. 15-12 til spanjolene.

Morten er i Spania for å gjøre liver surt for La Rioja, med en sinnsyk strafferedning, og over 50% i redninger så langt i kampen. Det gjør at Elverum kan gå opp til 15-13 med en lekkerbisken fra Mehl inn på linja til Lindboe.

Toft setter seg på scoringslista etter 15 minutter i 2.omgang, og det er bare et mål opp til La Rioja nå. Meget god periode for Elverum som ser ut til å ha troa på dette tidspunktet i kampen, fremprovoserer feil hos spanjolene. Dessverre pådrar Elverum seg et straffekast og det sitter rett i nettet bak Nergaard, denne gangen. Plutselig er det Elverum som får smake sin egen medisin og sliter med å komme til i angrep, og i det det er drøyt 10 minutter igjen kommer timeoutkortet fra Apelgren det står da 19-15 på tavla til La Rioja.

Det koker bra i hode for Elverum på tampen, dårlige vurderinger utnyttes av La Rioja som sender 2 mål i åpen kasse. Etter 20:25 er stillingen 21-15 det ser vanskelig ut for Elverum på dette tidspunktet.

Nergaard er ikke snau, han setter sitt fjerde mål, i en avgjørende fase av kampen og redder rett etterpå, vipps var det 21-18 og innspurten er igang. Det merkes for La Riojas trener banker timeoutkorter i bordet, tydelig stresset. Det hjelper tydeligvis, for selv om Elverum produserer fremover så gjør også La Rioja det. 24-20 står det når det er fem minutter igjen.

Det blir alt for langt opp for gutta fra de dype Hedmarksskoger. De viser en enorm ståpåvilje i forsvar og Nergaard står som en helt bakerst. Dessverre klarer ikke gutta å utnytte mulighetene fremover og de sliter med å komme igjennom spanjolenes forsvar. Dermed ender det 27-20 i en heftig og hektisk innspurt. Nå er det bare å brette opp ermene, for skal Elverum ha sjanse for avansement må de ta 2 poeng mot Metalurg i Terningen kommende helg, der trengs det full hall og optimisme. Ingenting er umulig, tross et tap mot La Rioja, det er ikke et hvilket som helst lag Elverum kjempet mot i kveld.

Mye bra Elverum kan ta med seg videre, viser at de har noe ute i Europa å gjøre.

Morten Nergaard blir Elverums toppscorer med 4 mål, sammen med Ivancsik. Deretter fulgte Poklar og Pujol med 3, Øverby, Lindboe og Burud med 2, Toft og Børresen med 1 mål.