Elverum og Kolstad skal slåss om cupfinaleplass – Elverum

Elverum og Kolstad skal slåss om cupfinaleplass

Elverum og Kolstad barker sammen til semifinale oppgjør i Terningen Arena onsdag, det er duket for en thriller i Elverums storstue!

Endelig er det klart for den etterlengtede semifinalen i cupen. Elverum tar imot Kolstad i kampen om retten til å spille finale i Oslo Spektrum i romjulen. Lagene har spilt seg til semifinale etter å ha vunnet over DHK og Fyllingen i kvartfinalen. Elverum vant komfortabelt hjemme mot DHK, mens Kolstad slo Fyllingen etter ekstraomganger på sin hjemmebane.

 

I morgendagens kamp blir det garantert jevnt og spennende helt til siste kast. Gjestene fra Trondheim har tatt store steg de siste sesongene, og presset Elverum i forrige hjemmekamp. For noen år siden vant de også over Elverum i cupen i Terningen. Stian Gomo`s lag har en rekke spillere inne på rekruttlandslaget, så det blir på ingen måte en «a walk in the park» for de svarte og hvite på egen hjemmebane.

 

På Kolstads lag har de som nevnt mange gode, spennende spillere. For de fleste er Mishels Liaba den store spilleren. Den hardtskytende bakspilleren er nok på blokka til de alle fleste trenere i GRUNDIGligaen. Er det en trener i ligaen som ikke ønsker den høyreiste Elverumsingen i troppen vil jeg kalle det tjenesteforsømmelse. Ikke nok med at han er bra fremover, unge Liaba har lært å gi ut juling i forsvar, som selv Leonel Ojala hadde blitt stolt av. Unge Liaba er en spennende spiller som med gode valg fremover kan bli en av de store i norsk håndball.

 

En annen spiller med fortid i den hvite og svarte drakta er toppscorer Truls Moe Fjeseth. Kantspilleren som har NM-gull med Elverum, men er nå superklar for å stikke kjepper i hjulene til hjemmelaget. Det blir spennende å følge med på den raske kantspilleren, som også er sikker som banken fra straffemerket.

 

 

Patrick Bols er mannen som skal stoppe suserne fra Toft, Mehl og resten av Elverum. Den danske målvaktene kom fra Haugaland før denne sesongen, og han har tatt nivået i ligaen. Klarer ikke Bols å komme opp på sitt høyeste nivå, så har Kolstad Mats Weraas i bakhånd. Mats ble tungen på vektskålen i den spennende kvartfinalen mot Fyllingen.

 

For hjemmelaget gjelder det å snu en dårlig opplevelse til en god en. Etter et stortap i Champions League er det ofte tøft å omstille seg mentalt til neste kamp. Elverum vet at Kolstad er et meget godt lag som har pustet oss i nakken de siste årene. Etter opprykket for noen år siden har klubben hatt den beste utviklingen i ligaen. Elverum må gjøre en av sine beste prestasjoner for året om det skal bli Oslo spektrum i romjulen.

 

Kapteinen Morten Nergaard har den siste tiden storspilt i målet til Apelgrens lag, og Elverum er nok avhengig av at 29åringen presterer godt i denne kampen. Lysluggen hadde også en meget målrik uke med hele ni mål på to kamper.

 

Det blir også veldig viktig for Apelgren å få i gang de gode linje-spillerne Petter Øverby og Aleksander Børresen. Begge to har vært superviktige for Elverum i årets sesong. Ikke bare binder de sammen forsvaret på en god måte, men de gjør også en god jobb i angrep. Øverby har også vært en flittig målscorer for de svarte og hvite.

 

I morgen(onsdag) blir hele hallen farget i hvitt. Bidra med å komme i hvitt. Avkast er 18:30.

 

Vi håper på seier til Elverum!

 

HEIA ELVERUM!!