Inn mot Semifinalen med Kolstad-spiller Truls Moe Fjeseth – Elverum

Inn mot Semifinalen med Kolstad-spiller Truls Moe Fjeseth

Han har tidligere spilt cupfinale i svart og hvitt, nå skal han forsøke å ta seg dit igjen sammen med Kolstad. Når lagene møtes til semifinale onsdag 18:30!

Det er snart duket semifinale i cupen mot Kolstad. I den forbindelse har vi tatt en prat med Kolstads hurtige og tekniske kantspiller Truls Moe Fjeseth.

Velkommen tilbake til Terningen Arena, Truls!

Mange i Taiga`n kjenner jo godt til deg fra før, og mange er sikkert nysgjerrig på hva du gjør i dag i tillegg til håndballen?

Per i dag er det fulltidsjobb i DNB som fyller dagene mine i tillegg til håndballen, før jeg skal begynne å studere på siden av jobb og håndball fra januar av.

Du har jo spilt en rekke kamper i både den hvite og den røde trøya her. Kan du fortelle litt om opplevelsen av å spille i Terningen foran så mange kjentfolk?

Det er klart at det alltid er en fin opplevelse, jeg kan ikke skjønne at det kan være noen lag som ikke gleder seg til å komme til Elverum. Både for å spille foran et livlig publikum og i Terningen Arena, Elverum har som oss i Kolstad en god ramme rundt alle hjemmekampene!

På dagens Kolstad-lag er jo du en av de store profilene, og med snitt på 1800 tilskuere så er det jo veldig mange som bryr seg om klubben din. Fortell litt om jobben dere gjør i lokalmiljøet for å skape engasjement rundt klubben?

Det er klart at håndballen har en helt annen posisjon i Elverum mot den posisjonen vi i Kolstad som klubb har i Trondheim. Her i byen har vi Rosenborg, Byåsen Håndball og flust av vinteridrettsutøvere som får mye av oppmerksomheten blant publikum og næringsliv.
Men vi jobber hardt for å rekruttere nye spillere i regionen for å kunne sikre fremtiden til trøndersk håndball. Her er det håndballskoler, posisjonsskoler og bevege oss rundt om i byen på forskjellige arrangement og stille opp for sponsorer for å både promotere oss selv og våre samarbeidspartnere.
Vi er veldig privilegert som har så stor interesse her i Trondheim rundt Kolstad som lag, men vi håper å kunne på sikt spille i en fullsatt ny storhall i nærmiljøet på Kolstad.

Du kom jo til Elverum i 2007 for å utvikle deg som håndballspiller. Fortell litt om tiden din i Elverum?

Tiden min i Elverum var plaget med mye skader som startet fra den første sesongen, som gjorde at jeg ikke fikk utviklet meg godt nok i den hvite trøya. Et svakt hode og ikke gode nok holdninger gjorde det enkelt for Berge på den tiden å sette meg ut av et lag som rett og slett ikke hadde bruk for meg. Men jeg ble kjent med mye bra mennesker, og fikk være med et lite stykke på vei til å bygge noe av det som klubben har blitt i dag.

I Elverum opplevde du å spille i Oslo Spektrum. Hvordan var det å spille i spektrum den gang, og hva betyr det for deg å komme dit igjen?

Klart det var veldig morsomt å spille i spektrum da, men det vil være en helt annen følelse å spille der igjen med Kolstad. Det å faktisk spille en viktig rolle i et lag, og med et brorskap som vi har skapt i Kolstad, ja, nei, det ville blitt spesielt.

Som håndballspiller har du tatt store steg, du er blant annet scoret over seks mål i snitt i GRUNDIGligaen. Hva er dine ambisjoner som håndballspiller? På kort- og langsikt?

Jeg begynner å dra på årene nå, og tenker vel sjeldent noe lengre frem i tid en noen uker og måneder. Men har ambisjoner om å være med videre for å bygge opp Kolstad som klubb, og hjelpe mine lagkamerater å utvikle seg så godt de kan. Så får vi se hvor langt jeg kommer da for egen del.

Truls Fjeseth er en dreven spåmann sier ryktene. Fortell om hvordan kampen mot Elverum ender.

Jeg ser for meg at hele Elverum som klubb og by, jublet både stille og høyt når de trakk oss i semifinalen. Men Kolstad har hatt en fin opplevelse i Terningen Arena i cupen tidligere, og ingen i Trondheim klager nevneverdig om vi får kjenne litt på den følelsen igjen.

Med det ønsker vi Truls Fjeseth og Kolstad lykke til i kampen på onsdag. Vi gleder oss til å fylle Terningen Arena sammen med deg!